مجله مهر - اشکان بکیار: یک سال پس از زلزله کرمانشاه و از روی کنجکاوی خودم، همراه با چند تن از فعالان فضای مجازی به مناطق زلزلهزده رفتیم تا ببینیم روند بازسازی شهر سرپلذهاب و روستاهای زلزلهزده اطراف آن در چه وضعیتی است. راستش را بخواهید قبل از اینکه به این سفر بروم، فکر میکردم همه چیز در حال عادی شدن است و نهادهای مسئول در حال به پایان رساندن مراحل بازسازی هستند. اما در همان چندساعت اولی که در استان کرمانشاه حضور داشتم، فهمیدم که حجم خرابیها آنقدر زیاد بوده که نهتنها نهادهای دولتی بلکه با حضور گروههای متعدد جهادی هم هنوز باید برای بهتر شدن اوضاع صبر کرد.
خیلیها مشغول کار در مناطق زلزلهزده هستند. از دستگاههای دولتی گرفته تا گروههای جهادی، دانشجویی و یا حتی سلبریتیها. علاوه بر کمکهایی که از سوی دولت و یا نهادهایی مثل هلالاحمر داده میشود، اما هنوز هم کمکهای مردمی راهگشای مناطق زلزلهزده است.
در بازدیدی که از منطقه داشتیم با چند مسئول محلی همکلام شدیم. مهندس عبدالهی معاون عمرانی فرمانداری سرپلذهاب میگفت که هنوز ۲۹۰۰ خانوار زلزلهزده برای دریافت کمکهای دولتی در این منطقه وجود دارد که هنوز در نوبت دریافت تسهیلات هستند. مهندس خواجهای نماینده بنیاد مسکن در کرمانشاه نیز مدعی بود که ۸۵ درصد کارهای عمرانی ساختمانها در مرحله سفتکاری انجام شده است. البته مشاهده میدانی من به عنوان کسی که حرفهام ربطی به مهندسی عمران ندارد، چیز دیگری نشان میداد. خیلی از مردم هم از روند فعلی ساخت و سازها رضایت کاملی نداشتند. گفتگوهایم با مسئولان منطقه زلزله زده، یکی از جهادگران حاضر در کرمانشاه و چند تن از ساکنان را در قالب مستندی موبایلی ببینید.
مستندی از اوضاع نابسامان مردم زلزلهزده کرمانشاه (کیفیت پایین)
نظر شما