به گزارش خبرنگار مهر، شهردار بندرانزلی بعدازظهر پنجشنبه در دومین سمینار تخصصی شهرداران گیلان که در انزلی برگزار شد با اشاره به اینکه مردم از مسئولان خدمات و عملکرد بهینه می خواهند، اظهار کرد: برای ساخت شهری امن و زیبا باید در خدمت به مردم استوار باشیم. برگزاری این همایش ها بهترین نتیجه را در پی دارد.
حسن پورقربان برلزوم تشکیل مجمع شهرداران گیلان با هدف ایجاد وحدت و همافزایی در کنار تبادل اطلاعات و تجربیات تأکیدکرد و افزود: آمادگی تشکیل دبیرخانه این مجمع در شهرداری انزلی را داریم.
وی همچنین خواستار تاسیس دفتر مطالعات استراتژیک شهرداریها با هدف وحدت رویه و برنامهریزی کلان در حوزه منافع مشترک اعم از صیادی، گردشگری، کشاورزی و تولیدات بومی و هدایت آبهای سطحی و دفن زباله شد.
شهردار بندرانزلی با اشاره به تغییر و تعدیل در نحوه محاسبه عوارض و نوسازی بر مبنای هزینههای عمرانی و افزایش مبنای درصد دارایی با توجه به فزونی هزینهها به عنوان نیاز شهرداران، تصریح کرد: شفاف سازی میزان سهم ارزش افزوده هر شهر و ترغیب قانون گذار جهت حذف قانون تسهیل که در این راستا بیشترین محرومیت و ضررهای آن گریبانگیر شهرداریها شده است.
وی با بیان اینکه قبول هزینه طرح های مطالعاتی همانند طرح های جامع تفصیلی، ترافیک، هدایت آبهای سطحی و توسعه فرهنگی و اجتماعی از سوی وزارت کشور و راه و شهرسازی باید مدنظر قرار گیرد، گفت: تقویت پشتوانه حقوقی اخذ عوارض محلی مانند مالیات ها و ارزش افزوده در کنار تشکیل کارگروه های فنی، عمرانی و خدمات شهری از انتظارات شهرداران است.
پورقربان با ارائه پیشنهاد تشکیل تیم حقوقی در استانداری برای دفاع از موارد فراوان حقوقی، ادامه داد: برخی از مشکلات و دغدغههای مشترک در شهرهای گیلان وجود دارد که بالابودن اب های زیر زمینی و ساماندهی پسماندها و سگ های ولگرد، کاهش ساخت و ساز و آب گرفتگی معابر و ترافیک های شهری در پیک سفر از جمله آنان است.
جذب سرمایهگذاران و حسابهای مسدود چالش شهرداری انزلی
رئیس شورای اسلامی شهر انزلی در ادامه این مراسم با اشاره به اینکه موانع جذب سرمایهگذاران و حسابهای مسدود شده از دغدغههای شهرداری این شهر است، گفت: برگزاری این سمینارها و الگوبرداری از تجارب مدیران در صورت استمرار، نتایج مثبتی به همراه دارد.
امیر احمدیفرد با بیان اینکه لایحه یکپارچه سازی هنوز تصویب نشده است، افزود: به رغم تصویب طرحهای جامع به دلیل آرمانگرایانه بودن این طرحها اجرایی نمی شود.
وی با بیان اینکه ۸۰ درصد جمعیت در شهرها ساکن هستند، تصریح کرد: متاسفانه کمکهای دولتی کاهش یافته و بسیاری از عوارضها از دیوان عدالت اداری حذف شده که منجر به از دست رفتن درآمد شهرداریها می شود.
رئیس شورای اسلامی شهر انزلی با اشاره به اینکه برنامه محور بودن بهترین راهکار برای برآورده کردن نیازهای مردم است، تاکید کرد: باید از تفکرات سنتی به سمت تفکرات سیستمی تغییر رویه دهیم.
احمدی فرد با تأکید بر لزوم ایجاد درآمدهای پایدار برای شهرداریها، افزود: دولت در برنامه ششم توسعه مهمترین دغدغه را ساماندهی پسماند اعلام کرده که نیازمند تأمین اعتبارات ملی در این زمینه هستیم.
نظر شما