۱۲ آذر ۱۳۹۷، ۱۱:۱۶

روایت مجازی:

از بازنشستگی #بدون_استثنا مدیران تا تلاش برای اخذ مجوزهای مدت‌دار

از بازنشستگی #بدون_استثنا مدیران تا تلاش برای اخذ مجوزهای مدت‌دار

درحالیکه نزدیک به یک ماه از ابلاغ قانون منع بکارگیری بازنشستگان می‌گذرد، کاربران فضای مجازی نسبت به عدم تمایل برخی دستگاه‌ها نسبت به اجرای این قانون و تلاش برای استثنا شدن واکنش نشان دادند.

مجله مهر: "بدون استثنا"  هشتگی است که در چند روز گذشته تبدیل به یکی از ترندهای فضای مجازی شده است. این هشتگ در واکنش به نحو اجرای قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان به راه افتاده و کاربران به نحوی اجرای این قانون در نهادها و دستگاه‌های مختلف انتقاد داشتند.

قصه از کجا شروع شد؟

قانون ممنوعیت به کار گیری بازنشستگان سرانجام پس از کش و قوس های فراوان به دستگاه‌ها ابلاغ و از تاریخ ۲۴ آبان ماه برای همه دستگاه‌ها، نهادها و ارگان‌ها لازم الاجراست. اما فقط چند روز پس از ابلاغ این  قانون برخی از دستگاه‌ها به دنبال اخذ مجوز برای معافیت از این قانون شدند، موضوعی که انتقادات زیادی را در پی داشت.  

حساسیت ها از جایی بیشتر شد که برخی از کاربران شبکه های اجتماعی ادعا می‌کردند که این قانون در دستگاه‌های دولتی اجرایی و در دستگاه‌های که تحت نظر رهبری اداره می‌شوند اجرا نشده و اصلا ابلاغی به آنها صورت نگرفته است.

این ادعاها در حالی بود که چند روز قبل سید احسان قاضی زاده هاشمی نماینده مجلس و از متولیان تصویب این قانون در توییتر خود، خبر از اجرای این قانون در دستگاه‌های حکومتی و زیرمجموعه رهبری همچون کمیته امداد امام خمینی داده بود.

همچنین این نماینده مجلس در گفتگو با رسانه ها از اجرایی شدن این طرح در بنیاد مستضعفان نیز خبر داده و درباره اخذ مجوز توسط بعضی از نهادها و دستگاه‌ها گفته بود که «بیش از ۹۰ درصد از نهادها این قانون را اجرایی کرده و کمتر از ۱۰ درصد از کل آنها به دنبال اخذ مجوز بودند اما این مجوزها دائمی نیست و زمانی چند ماهه برای پیدا کردن فردی جایگزین به این نهادها داده است.»

اما برخی از فعالان مجازی درحالی نهادهای حکومتی همچون صداوسیما را برای گرفتن مجوز بازگشت برخی از مدیران بازنشسته مورد سرزنش قرار دادند که برخی دستگاه‌های دولتی نیز برای استثنا شدن مدیران‌شان تلاش کرده‌اند. به طور مثال، وزیر بهداشت و درمان که برای ۳ معاون بازنشسته‌اش مجوزهایی را اخذ کرد مورد انتقاد کاربران مجازی قرار گرفت. محمدهادی ایازی، معاون اجتماعی وزارت بهداشت، سیدعلی صدرالسادات، معاون توسعه مدیریت و منابع و حسن امین‌لو مشاور وزیر بهداشت سه گزینه‌ای هستند که حسن قاضی‌زاده‌هاشمی، برای ماندن آنها حکم بازگشت به کار گرفته است. اما آیا کار این وزارت خانه بدون این افراد لنگ می‌ماند؟ و یا در یک کشور ۸۰ میلیون نفری که چندین میلیون جوان مستعد، تحصیل‌کرده و آماده‌بکار دارد، سه  نیروی جوان‌تر برای این پست‌ها پیدا نمی‌شد.   اینها تنها بخشی از سوالاتی است که در ذهن مردم همچنان بی پاسخ مانده است.

و یا کاربر دیگری می‌گوید:

همچنین محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات که ادعای جوانگرایی در دستگاه تحت نظرش را دارد در توییتی در این باره نوشته است: «یعنی آنقدر پست و مقام برای برخی ارزش دارد که این‌گونه مقابل اجرای بدون استثنا قانون بایستند و امید را در جوانان خشک کنند؟ خیالتان راحت، این جوانان هموطن شما هستند. دیگر دوران تافته جدا بافته بودن تمام شده، بیایید این بار یک  کار برای مردم بکنید. آنقدر هم که فکر میکنید، سخت نیست!»

و یا مرتضی نعیمی نوشته است: «خدایا در این روز اول هفته به همه بازنشستگان کمک کن تا شوق خدمت رو فراموش کنند و راه خانه‌نشینی در پیش بگیرند.»

امیر ناظمی رییس سازمان فناوری اطلاعات نیز در توییتی نوشته است: «کهنه‌گرایان و پیرسالاران بدون استثنا با هر تحول‌خواهی و نوگرایی در تقابل‌اند. آن‌ها یا  قانون منع بکارگیری بازنشستگان را دور می‌زنند، یا به  قبیله‌سالاری و پیشنهاد صندلی‌های خالی‌شده به  ژن خوب ها روی می‌آورند. در نهایت ساختن ناامیدی تنها محصول آنان است.»

از این دست واکنش ها در میان کاربران بسیار زیاد است، گویی ترس از اینکه مسئولین بازنشسته بروند و با رانت و لابی، برخی از ژن‌های خوب خود را جایگزین کنند، همه را بیش از هر زمان دیگری نگران کرده است!

کد خبر 4473335

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۲
      0 0
      آیا قانون منع بکارگیری بازنشستگان شامل دستگاههای نظارتی سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات هم می شود؟