۱۱ آذر ۱۳۹۷، ۱۹:۰۹

معاون پژوهش جامعه المصطفی(ص) خبر داد؛

تحصیل بیش از ۱۰۰ هزار طلبه از ۱۳۶ کشور در جامعه المصطفی العالمیه

تحصیل بیش از ۱۰۰ هزار طلبه از ۱۳۶ کشور در جامعه المصطفی العالمیه

قم - معاون پژوهش جامعه المصطفی(ص) العالمیه از تحصیل بیش از ۱۰۰ هزار طلبه از ۱۳۶ کشور در این مرکز علمی خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علیرضا بی‌نیاز عصر یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته پژوهش و معرفی دستاوردهای پژوهشی چهل ساله انقلاب اسلامی در جامعه المصطفی العالمیه برگزار شد، بیان کرد: هر ساله هفته پژوهش بهانه‌ای می‌شود برای اینکه مراکز علمی، آموزشی و فرهنگی آثار، تولیدات، فعالیت‌ها و تلاش‌های پژوهشی خود را به جوامع علمی، اندیشمندان، صاحب نظران و اهل علم و فضل ارائه کنند.

وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران در این ۴۰ سال به بلوغ، کمال، رشد و شکوفایی رسیده است، ادامه داد: با توجه به ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی زمینه فراهم شده تا علاوه بر تلاش‌هایی که در هفته پژوهش به صورت عادی داشتیم به تولیدات پژوهشی ۴۰ ساله پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران نیز بپردازیم.

معاون پژوهش جامعه المصطفی العالمیه بیان کرد: هفته پژوهش سال ۱۳۹۷ آمیخته با عرضه و ارائه محصولات، تولیدات و فعالیت‌های علمی و پژوهشی جامعه المصطفی العالمیه است.

وی گفت: با پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) و در ادامه راه با رهبری مقام معظم رهبری دستاوردها، برکات و ثمرات بسیاری داشته که از جمله می‌توان به تأسیس مجموعه‌های علمی، بین المللی و حوزه‌ای جامعه المصطفی العالمیه اشاره کرد.

حجت الاسلام بی‌نیاز با بیان اینکه جامعه المصطفی(ص) متولی امر تعلیم طلاب خارجی در ایران و در سطح بین المللی است، افزود: حدود صد هزار طلبه، عالم دین و فارغ التحصیل از ۱۳۶ کشور در این نهاد ارزشمند تحصیل می‌کنند و حدود ۵۰ هزار نفر نیز از این طلاب نیز به کشور خود بازگشته‌اند.

وی با بیان اینکه بیش از هزار حوزه علمیه در سراسر جهان در حدود ۸۰ کشور تحت اشراف و مدیریت جامعه المصطفی(ص) در حال فعالیت هستند، افزود: بیش از چهار هزار استاد و عضو هیئت علمی در مراکز وابسته و پیوسته به جامعه المصطفی مشغول تدریس هستند.

۴۰۰ رشته در جامعه المصطفی(ص) تدریس می‌شود

معاون پژوهش جامعه المصطفی(ص) بیان کرد: نزدیک به ۳۰۰ گروه علمی-آموزشی و پژوهشی در رشته ها و تخصص های مختلف فعال هستند و نزدیک به ۴۰۰ رشته نیز در جامعه المصطفی از دوره تمهیدی و کارشناسی تا دکتری و از سطح یک تا سطح پنج حوزوی تدریس می شود.

وی گفت: بسیاری از فارغ التحصیلان جامعه المصطفی(ص) در سمت‌های بالا از جمله نماینده مجلس، وزیر و معاون وزیر در کشورهای مختلف در حال فعالیت هستند.

حجت الاسلام بی‌نیاز با بیان اینکه صدها موسسه علمی و پژوهشی در جهان توسط فارغ التحصیلان جامعه المصطفی(ص) اداره می‌شود، افزود: طی ۱۰ سال گذشته سه هزار و ۷۶۶ کتاب در این مرکز تدوین و چاپ شده است که از این تعداد ۲ هزار و ۴۷ مورد تألیف و هزار و ۷۲۹ مورد ترجمه کتاب به بیش از ۲۵ زبان زنده دنیا بوده است.

وی بیان کرد: ۹ هزار و ۴۳ مقاله شامل مقالات علمی-تخصصی، علمی-ترویجی و علمی-پژوهشی طی ۱۰ سال اخیر توسط این مرکز به ثبت رسیده است.

معاون پژوهش جامعه المصطفی(ص) گفت: در جامعه المصطفی(ص) ۹۸ مجله و نشریه علمی به زبان‌های مختلف در حال انتشار است که برخی از این نشریات به شماره‌های ۵۰، ۶۰ و ۷۰ رسیده است.

وی عنوان کرد: تاکنون بیش از ۱۲۰ جشنواره علمی و پژوهشی در جامعه المصطفی(ص) در سطوح مختلف برگزار شده است که در این همایش‌ها بیش از هزاران مقاله ارائه شده است.

حجت الاسلام بی‌نیاز اظهار کرد: ۲ هزار و ۷۱۶ نشست علمی و پژوهشی به زبان‌های مختلف و در کشورهای مختلف با موضوعات تخصصی متنوع توسط جامعه المصطفی(ص) برگزار شده است ک بسیاری از این نشست‌ها به صورت چاپ شده در آمده و با برنامه‌ریزی در معاونت پژوهش متن کامل این نشست‌های علمی به همراه نمایه خلاصه این نشست‌ها در اختیار عموم از طریق سایت قرار می‌گیرد.

برگزاری ۱۹ کرسی نظریه پردازی در جامعه المصطفی(ص)

وی ابراز کرد: این مرکز به برگزاری کرسی‌های نظریه نقد و مناظره پرداخته است و تاکنون ۱۹ کرسی نظریه پردازی و علمی- ترویجی برگزار شده و بیش از ۱۰۰ طرح کرسی در کارگروه تخصصی که در جامعه المصطفی(ص) با حضور اساتید تشکیل می شود در حال بررسی است و هر هفته یک کرسی را در جامعه المصطفی(ص) برگزار خواهیم کرد.

معاون پژوهش جامعه المصطفی(ص) ادامه داد: ۴۹۲ مورد همکاری مشترک علمی-پژوهشی با مراکز و نهادهای علمی - پژوهشی دیگر در داخل و خارج از جامعه المصطفی(ص) و مراکز علمی و پژوهشی کشورهای دیگر انجام شده است.

وی بیان کرد: در جامعه المصطفی بیش از پنج هزار و ۸۰۰ محقق و پژوهشگر در رده‌های مختلف موفق به تشکیل پرونده شده و در ارزیابی‌ها به عنوان پژوهشگر انتخاب شده‌اند که حدود ۴۴ هزار اثر علمی از این طلاب به دست ما رسیده است و بیش از ۱۰۰ هزار اثر علمی از این محققان خواهیم داشت که برخی از این پژوهشگران و محققان در جشنواره‌های علمی دارای مقام هستند.

حجت الاسلام بی نیاز با اشاره به برگزاری کارگاه‌های مختلف برای تقویت بعد پژوهشی پژوهشگران و مهارت افزایی افزود: بیش از هزار و ۳۰۰ کارگاه و دوره پژوهشی برای اساتید و طلاب برگزار شده است.

وی بیان کرد: کتابخانه‌هایی که جامعه المصطفی(ص) تاکنون تأسیس کرده شامل کتابخانه تخصصی در مجتمع امین و همچنین کتابخانه‌هایی در مجتمع‌ها و مراکز مختلف در داخل و خارج ایران می‌شود که مجموعا ۶۱ کتابخانه را با ۹۴۱ هزار و ۷۹۰ جلد کتاب توسط این مرکز در شهرهای مختلف دایر شده است و قریب به یک میلیون کتاب در دسترس اساتید و طلاب است.

معاون پژوهش جامعه المصطفی(ص) گفت: حدود ۵۰ فرصت مطالعاتی در سطوح متفاوت از کشورهای مختلف از جمله آمریکا، کانادا و کشورهای مختلف آسیایی در جامعه المصطفی(ص) داشته‌ایم و تعدادی فرصت مطالعاتی نیز از جامعه المصطفی(ص) در کشورهای دیگر هستند.

برپایی نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی

حجت الاسلام بی‌نیاز ابراز کرد: به مناسبت هفته پژوهش نمایشگاه جامعه دستاوردهای پژوهشی در سالن قدس مجتمع امین جامعه المصطفی(ص) در بلوار امین روبروی سالاریه تا ۲۱ آذرماه برپا می‌شود.

وی در خصوص ویژگی‌های این نمایشگاه افزود: ۲۵ مرکز، مجتمع و واحدهای آموزشی و پژوهشی وابسته به جامعه المصطفی(ص) در این نمایشگاه شرکت می‌کنند و ۱۰ نمایندگی از خارج از کشور نیز حضور خواهند داشت.

معاون پژوهش جامعه المصطفی(ص) ادامه داد: همچنین ۲۵ غرفه برای واحدهای داخل ایران و یک غرفه برای فعالیت‌های پژوهشی نمایندگی‌های المصطفی(ص) در خارج از کشور در نظر گرفته شده است.

وی اضافه کرد: افزایش شرکت کنندگان از ۱۷ واحد به ۲۵ واحد و افزایش غرفه ها به ۲۲ غرفه از دیگر ویژگی های این نمایشگاه است.

حجت الاسلام بی‌نیاز ادامه داد: یکی دیگر از ویژگی‌های این نمایشگاه این است که علاوه بر تولیدات و دستاوردهای پژوهشی بخشی نیز برای ارائه محصولات، تولیدات و آثار پژوهشی مربوط به یکسال گذشته به صورت جداگانه در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به افتتاح تعدادی سامانه در این نمایشگاه افزود: تعدادی نمایه با ارزش مربوط به فعالیت های پژوهشی جامعه المصطفی(ص) از جمله نمایه نشست ها نیز در این نمایشگاه رونمایی می شود.

معاون پژوهش جامعه المصطفی(ص) در خصوص برنامه‌های جامعه المصطفی(ص) در هفته پژوهش افزود: در شورای پژوهشی جامعه المصطفی(ص) با موضوع رتبه بندی پژوهشی مراکز و واحدهای پژوهشی از واحدهایی که دارای بالاترین امتیازات و رتبه پژوهشی بودند تکریم و تجلیل می کنند.

تقدیر از سردبیران برتر مجله های علمی جامعه المصطفی(ص)

وی بیان کرد: جلسات مختلف تجلیل و تکریم که به جهت صرفه جویی در هزینه ها و وقت، همه جلسات در یک جلسه ادغام شده که یک جلسه مربوط به اساتید و یک جلسه مربوط به طلاب است که در جلسه اساتید به تجلیل و تقدیر از مدیران گروه ها پرداخته می‌شود و همچنین سردبیران مجله‌های علمی جامعه المصطفی(ص) حضور دارند و سردبیران برتر تقدیر می‌شوند.

حجت الاسلام بی‌نیاز ادامه داد: اعضای هیئت علمی که مقالات علمی معتبر داشتند و با اعطای پژوهانه مورد تقدیر و تکریم قرار می‌گیرند و اعضای شورای پژوهشی نیز تقدیر می‌شوند.

کد خبر 4474110

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha