۲۵ آذر ۱۳۹۷، ۱۹:۰۸

مهر از کاهش امید به زندگی در آمریکا گزارش می دهد؛

آمریکا، سرزمین مردمانی نا امید از زندگی

آمریکا، سرزمین مردمانی نا امید از زندگی

رسانه های آمریکایی از کاهش امید به زندگی در آمریکا خبر داده و خودکشی و مرگ و میر بر اثر سو مصرف مواد مخدر را مهم ترین علل این امر اعلام کرده اند.

خبرگزاری مهر؛  گروه جامعه_ ساناز باقری راد: امید به زندگی را می توان انتظار و توقع هر فرد نسبت به تعداد سال هاییکه قرار است زندگی کند، تعریف کرد. این امید و انتظار به عوامل فردی و اجتماعی متعددی وابسته است. اما به طور میانگین در یک جامعه، عوامل محیطی و جمعی از جمله خدمات درمانی، سطح زندگی، مسائل اقتصادی، خانوادگی و غیره مجموع امید به زندگی افراد را تشکیل می دهد.  

امید به زندگی معیاری وابسته به مسائل جغرافیایی و زیستی است که در جوامع مختلف، متفاوت است. در سال ۲۰۱۶ کشوهای موناکو، ژاپن و سنگاپور به ترتیب بیش ترین سطح امید به زندگی را میان دیگر کشورهای جهان داشته اند.  نبود هر کدام از شاخص های امید به زندگی در جوامع اجتماعی موجب کاهش این نرخ میان مردم می شود.  

اما در میان کشورهای جهان، به نظر می رسد آمریکا با بحران کاهش امید به زندگی روبرو شده و کارشناسان این کشور نسبت به این موضوع اظهار نگرانی کرده اند.  به تازگی رسانه های وابسته به دولت ایالت متحده آمریکا از کاهش سطح امید به زندگی در سال ۲۰۱۷ خبر داده اند.  
مرکز ملی کنترل بیماری و پیشگیری آمریکا طی آماری مهم ترین دلایل کاهش امید به زندگی در این کشور را رشد خودکشی و مرگ و میر بر اثر سو مصرف مواد مخدر اعلام کرده است.  

بر اساس اعلام این سازمان، آمار مرگ و میر بر اثر سو مصرف مواد مخدر در سال ۲۰۱۷ به بالا ترین سطح خود رسیده و بالغ بر ۷۰ هزار نفر به این دلیل جان خود را از دست داده اند.  به علاوه خودکشی در این کشور نیز در ادامه روند صعودی خود، تنها در سال۲۰۱۷، ۳.۷  درصد افزایش داشته است.  

رابرت ردفیلد رئیس سازمان کنترل بیماری و پیشگیری آمریکا، روند کاهش امید به زندگی در این کشور را تاسف برانگیز و دلهره آور خوانده و می گوید: آمارهای امید به زندگی تصویری از سطح سلامت عمومی کشور به ما می دهد.
وی کاهش چشم گیر این موضوع اجتماعی را هشداری جدی برای جامعه آمریکا دانسته و معتقد است: این مسئله هشداری جدی برای کشور محسوب می شود و نشان می دهد که ما در حال از دست دادن بسیاری از مردم آمریکا به دلایل غیر قابل پیشگیری هستیم.  

متخصصان دولت آمریکا معتقد اند به طور کلی سطح توقع فردی که در سال ۲۰۱۷ در آمریکا متولد می شود برای تعداد سال هایی که زندگی می کند، برابر ۷۸.۶ سال است. این در حالی است که این رقم نسبت به سال ۲۰۱۶ کاهش داشته است.

نکته قابل توجه آن است که در این میان امید زنان به زندگی نسبت به سال های گذشته کاهش چندانی نداشته اما مردان نسبت به ادامه زندگی در آمریکا نا امیدتر از پیش شده اند. به طوریکه در سال ۲۰۱۷ به طور کل ۲.۸ میلیون نفر در آمریکا فوت کرده و این رقم نسبت به سال گذشته ۶۹ هزار نفر افزایش پیدا کرده است.  

هم چنین بنابر اعلام رسانه های وابسته به دولت ایالت متحده آمریکا، سه چهارم مرگ و میرهای این کشور در اثر ۱۰ عامل بوده که در این میان خودکشی و سو مصرف مواد مخدر در گرفتن جان آمریکاییان نقش اصلی را ایفا می کنند.  
بیماری های قلبی، سرطان، بیماری های مزمن، سکته قلبی، دیابت، آلزایمر، آنفولانزا، خودکشی، اعتیاد و برخی آسیب های اجتماعی ناخواسته ازجمله اصلی ترین دلایل مرگ و میر در این کشور محسوب می شوند.

آغوش باز مرگ برای مردم آمریکا بر اثر سو مصرف مواد مخدر 

رسانه های دولتی ایالت متحده آمریکا از مرگ بیش از ۷۰ هزار آمریکایی بر اثر مصرف بیش از حد مواد مخدر در سال ۲۰۱۷ خبر داده اند.  این رقم نسبت به سال ۲۰۱۶ بیش از ۶ هزار نفر افزایش داشته است.

به علاوه در مقایسه ای نسبت به سال ۱۹۹۹، در این سال از هر ۱۰۰ هزار نفر ۶ نفر بر اثر این عامل جان خود را از دست داده اند این در حالی است که سال ۲۰۱۷ این رقم به ۲۲ نفر رسیده است.  

اما گذشته از میزان مرگ و میر بر اثر مصرف مواد مخدر، سن افرادی که به این دلیل از دنیا رفته اند نیز تعجب برانگیز است. آمارها نشان می دهد، بزرگسالان بین ۲۵ تا ۵۴ سال بیش ترین میزان مصرف بیش از حد مواد مخدر و به دنبال آن مرگ را تجربه کرده اند.  


در این میان پایین ترین رده سنی که بر اثر مصرف بیش از حد مواد مخدر چشم از جهان فروبسته اند، بین ۱۵ تا ۲۴ سن داشته اند. هم چنین آمریکایی های ۵۵ تا ۶۴ سال نیز با آمار مرگ ۲۸ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر، مسن ترین گروه در این خصوص بوده اند.  

بررسی ها نشان می دهد در سال ۲۰۱۷، از هر ۱۰۰ هزار شهروند آمریکایی ۵ نفر در اثر سو مصرف مواد مخدر جان داده اند به علاوه این رقم نسبت به سال ۱۹۹۹، افزایش ۷ درصدی داشته است.  

اما مصرف بیش از حد مواد مخدر مصنوعی در ایالت متحده آمریکا از سال ۲۰۱۶ تا کنون از حرکت با شتاب خود نایستاده است. به طوریکه این عامل در سال ۲۰۱۷ نسبت به سال ۲۰۱۶، ۴۵ درصد افزایش یافته و از هر ۶ نفر در ۱۰۰ هزار نفر به مرگ ۹ نفر در ۱۰۰ هزار نفر رسیده است.  

خودکشی، قاتل امید به زندگی در آمریکا 

در سال های اخیر خودکشی همواره پای ثابت اصلی ترین علل مرگ  و میر در آمریکا بوده است. عوامل متعددی از جمله تنهایی، اعتیاد، طلاق و غیره منجر به قطع امید آمریکایی ها از زندگی و اقدام به خودکشی شده است.

 آمارهای رسمی دولت آمریکا نشان می دهد، از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۷ شمار افرادی که در این کشور تصمیم به پایان دادن به زندگی خود گرفته اند، همواره در حال افزایش بوده است. به طوریکه سال ۱۹۹۹ از هر ۱۰۰ هزار نفر، ۱۰ نفر و سال ۲۰۱۷ در همین رنج ۱۴ نفر خودکشی کرده اند.  

به علاوه طی همین دوره زمانی شمار زنانی که دست به خودکشی زده اند همواره بیش تر از مردان بوده است.

بررسی آمار خودکشی ها بین سال ۱۹۹۹ و ۲۰۱۷، نشان می دهد در این بازه خودکشی میان مردان ۲۶ درصد رشد صعودی داشته است. اما این رقم برای زنان رشد تعجب آوری داشته و خودکشی بانوان آمریکایی در این بازه زمانی ۵۳ درصد افزایش پیدا کرده است.

به نظر می رسد زنان آمریکایی در رده های سنی بالاتر تمایل بیش تری به پایان دادن زندگی خود دارند. چراکه آمارها نشان می دهد، زنان رده سنی ۴۵  تا ۶۴ سال بیش ترین میزان از خودکشی را تجربه کرده اند. بررسی ها حاکی از آن است،  در سال ۱۹۹۹ از هر ۱۰۰ هزار زن این کشور ۶ نفر دست به خودکشی زده اند. این در حالی است که این رقم سال ۲۰۱۷ از ۶ نفر به ۱۰ نفر صعود پیدا کرده است.  

رئیس سازمان کنترل بیماری ها و پیشگیری آمریکا امیدوار است تا با همکاری دیگر ارگان های این کشور موفق به حل این بحران و افزایش امید به زندگی شده تا جهان شاهد از دست رفتن هر روزه آمریکایی ها نباشد.

کد خبر 4475114

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha