به گزارش خبرنگار مهر، کریم نجفی برزگر عصر امروز در حاشیه نشست با هیئت علمی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تاکنون احکام حدود ۱۴ دانشگاه که بیشتر دانشگاه های حوزه مرزی هستند و با کشورهای همسایه ارتباط دارند تنظیم شده است و ۱۴ دانشگاه از سایر کشورها نیز عضو شبکه مجازی اسلامی شده اند.
وی افزود: دانشگاه هایی مانند دانشگاه قزوین و جامعه المصطفی که بیشتر مجازی هستند و دانشگاه آزاد و پیام نور وارد شبکه مجازی شده اند و ۱۴ دانشگاه سایر کشورها همچون علامه اقبال لاهوری در پاکستان نیز به عضویت این شبکه درآمده اند؛ این ظرفیت ها ایجاد شده و همه کشورها خواهان این هستند که بخش مجازی فعال شود.
دبیر کل شبکه آموزش مجازی جهان اسلام در ادامه به اقدامات انجام شده برای توسعه شبکه مجازی دانشگاه های جهان اسلام اشاره کرد و گفت: یکی از کارهایی که باید انجام شود آمایش آموزش عالی در دانشگاه های کشورهای مختلف است تا اطلاعاتی در خصوص دانشگاه های مجازی اعم از تعداد استاد، دانشجو، رشته ها و کتاب ها و زبان کتب دانشگاهی به دست آید که این فرآیند آغاز شده و شناسایی دقیق از دانشگاه های مجازی کشورهای مختلف در حال انجام است تا ارتباطات دقیق تر، ظریفتر و جامع تر باشد.
وی از تعیین اعتبارات برای تحقق اهداف این شبکه مجازی دانشگاهی خبر داد و اظهار کرد: این شبکه مستقل است و می تواند از عضوگیری و حق عضویت ها و کارگاه های مشترک که برگزار می کند درآمد زایی کند که این مورد در اساس نامه نیز دیده شده است.
نجفی برزگر به مشکلات راه اندازی شبکه مجازی دانشگاه های جهان اسلام نیز پرداخت و بیان کرد: در ایران مشکلات اینترنتی وجود دارد که این به مباحث آموزشی ضربه می زند؛ این موضوع با وزارت علوم مطرح شده و قرار است بخش مجازی دانشگاه های افزایش یابد و شبکه مجازی کشور به ریاست رئیس جمهور به سمتی رود که ظرفیت های مجازی و ارتباطات علمی دانشگاه ها با کشورها افزایش یابد.
وی از اعتبار علمی مدارک دانشگاهی طی آموزش مجازی به عنوان دیگر موضوع در دست بررسی یاد کرد و گفت: بحث آموزش مجازی بحثی جدی در وزارت علوم است و شبکه مجازی دانشگاههای اسلامی هم این مدارک را تایید می کنیم و کمک ما در راستای تحقق تایید مدارک در دیگر کشورها است.
دبیر کل شبکه آموزش مجازی جهان اسلام در ادامه به منصوب شدن رئیس دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر به عنوان نماینده شبکه دانشگاه های مجازی جهان اسلام در خوزستان اشاره کرد و گفت: دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر رشته های خاص دارد که دانشگاه های دیگر این رشته ها را ندارند و از این نظر که کشورهای حوزه خلیج فارس و دریای عمان با حوزه دریا ارتباط دارند و تنها این دانشگاه در منطقه به رشته در بخش های مختلفی دریا ازجمله اقتصاد دریایی و زیست محیطی دریا می پردازد به عنوان گزینه مناسب برای این مسئولیت شناسایی شد.
وی افزود: انتخاب دانشگاه علوم و فنون دریای خرمشهر بر این اساس انجام شد که این دانشگاه از نظر نزدیکی به کشور عراق و حاشیه حوزه خلیج فارس بهترین محل است و از طرف دیگر فراهم بودن ظرفیت علمی، رشته های مورد نیاز متقاضی علوم و فنون دریایی، آموزش های خاص این دانشگاه و ظرفیت آن برای کشورهای دیگر از مزایای این دانشگاه است.
نجفی برزگر به تشریح روند انتخاب این دانشگاه به عنوان نماینده خوزستان نیز پرداخت و توضیح داد: با معاون وزیر علوم عراق صحبت شد و رشته هایی مورد نیاز آنها در دانشگاه دریایی خرمشهر وجود داشت و در واقع این زمینه را برای این دانشگاه فراهم شد.
وی افزود: در پی این تصمیم مکاتبه ای با وزیر علوم عراق انجام شد و قرار است طی سفری به دعوت رئیس دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر وزیر علوم کشور عراق از کل منطقه بازدید کند و تفاهمنامه لازم را برای ارتباط با دانشگاه علوم و فنون دریایی منعقد شود.
نظر شما