درخواست رئیس دیدبان حقوق بشر در مورد مسلمانان روهینگیا

درخواست رئیس دیدبان حقوق بشر در مورد مسلمانان روهینگیا

رئیس سازمان دیدبان حقوق بشر با انتشار پیامی خواستار رسیدگی به وضعیت مسلمانان روهینگیا شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، «کنت راث» رئیس دیدبان حقوق بشر در این پیام که در توئیتر منتشر شده آورده است: در هفتادمین سالگرد امضای پیمان نسل کشی بهترین راه ممکن برای گرامی داشتن آن رسیدگی به وضعیت آخرین قربانیان نسل کشی یعنی مسلمان روهینگیا و برآوردن خواسته های آنها یعنی محاکمه ارتش میانمار و فراهم کردن شرایط بازگشت امن به زادگاهشان است.

خشونت ها علیه مسلمانان روهینگیا در میانمار همچنان ادامه دارد و این امر موجب شده تا انتقادات زیادی متوجه «آنگ سان سوچی» رهبر این کشور بشود. در همین رابطه در ماه گذشته  سازمان عفو بین الملل در تارنمای رسمی خود اعلام کرد که «جایزه سفیر وجدان» معتبرترین جایزه حقوق بشری خود را از سوچی به دلیل خیانت شرم آور او به ارزشهایی که سابقاً حامی آنها به شمار می رفت، پس می گیرد.

روز یازدهم نوامبر، «کومی نیادو» دبیرکل سازمان عفو بین الملل در نامه ای خطاب به آنگ سان سوچی به وی اطلاع داد که این سازمان جایزه سال ۲۰۰۹ را لغو خواهد کرد.

از سوی دیگر در ماه گذشته همچنین گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور میانمار اعلام کرد که نسل کشی علیه مسلمانان روهینگیا همچنان ادامه دارد و دولت میانمار نشان داده که علاقه‌ای به ایجاد شرایط برابر و دموکراسی برای همه شهروندان خود ندارد.

از طرف دیگر رئیس هیئت سازمان در امور میانمار اعلام کرده که حداقل ۴۰۰ هزار مسلمان روهینگیا که سال گذشته نتوانستند از این کشور به سمت بنگلادش فرار کنند و همچنان در میانمار به سر می‌برند، در حال حاضر زیر شدیدترین محدودیت‌های و آزار و اذیت‌های سازماندهی شده از سوی نهاد های نظامی و دولتی میانمار قرار دارند و در حقیقت نسل کشی در میانمار همچنان ادامه دارد.

مسلمانان روهینگیا از دو سال پیش تا کنون از سوی گروه‌های تندور بودایی و مورد حمایت ارتش و دولت میانمار به شدت زیر فشار و آزار و اذیت می‌باشند و بیش از چندصدهزار نفر از آنان مجبور به ترک خانه و محل زندگی خود و فرار به کشور بنگلادش در همسایگی میانمار شده‌اند.

بر اساس گزارشی که سازمان ملل در ماه آگوست درباره خشونت های صورت گرفته علیه مسلمانان روهینگیا منتشر کرد، ارتش میانمار متهم به داشتن «اهداف نسل کشی» در کشتار مسلمانان شده است. خشونت هایی که فقط در یک سال گذشته موجب مهاجرت ۷۰۰ هزار نفر از مسلمانان روهینگیایی به بنگلادش شده است.

کد خبر 4480049

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha