۱۸ آذر ۱۳۹۷، ۱۲:۴۲

معاون سازمان محیط زیست:

احیای دریاچه ارومیه در گرو مشارکت جوامع محلی است

احیای دریاچه ارومیه در گرو مشارکت جوامع محلی است

نمایشگاه دستاوردهای پروژه همکاری در احیای دریاچه ارومیه از طریق مشارکت جوامع محلی در استقرار کشاورزی پایدار و حفاظت از تنوع زیستی آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، نمایشگاه دستاوردهای پروژه همکاری در احیای دریاچه ارومیه از طریق مشارکت جوامع محلی در استقرار کشاورزی پایدار و حفاظت از تنوع زیستی، با حضور جمعی از مسوولان جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست، فعالان محیط زیست و نمایندگان کشاورزان در شهرستان میاندوآب آذریایجان غربی آغاز به کار کرد.

حمید ظهرابی معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست در همایش نمایشگاه دستاوردهای پروژه همکاری در احیای دریاچه ارومیه از طریق مشارکت جوامع محلی در استقرار کشاورزی پایدار و حفاظت از تنوع زیستی بر نقش مردم و جوامع محلی در ارتقای سطح کیفی محیط زیست و رفع مشکلات زیست محیطی تاکید کرد.  

وی ادامه داد: وضعیت محیط زیست بنا به دلایلی شرایط خوبی ندارد رفتارهای ما نیز در مواجه با محیط زیست نشان می دهد که ایرادات اساسی داریم. زیرا در مسائل مرتبط با تخریب رتبه های بالا و در حفظ محیط زیست رده های پایینی داریم. به گفته معاون سازمان محیط زیست، حفاظت از محیط زیست بیشتر از یک وظیفه ی سازمانی و حاکمیتی انتخابی اجتماعی است.  

ظهرابی تصریح کرد: متاسفانه رابطه ی دولت با دولت و دولت با مردم، مشکلات اساسی دارد. زیرا دولت خود را صاحب منابع دانسته و مردم نیز خود را در رقابت با دولت برای بهره برداری از منابع می داند. متاسفانه همه انتظار داریم کس دیگری برای ما کار کند. دولت نیز خود را تنها موظف به تصمیم گیری می داند و دستور می دهد و این ارتباط قطعاً منجر به همراهی نمی شود.

وی با اشاره به فعالیت بخش کشاورزی گفت :بخش کشاورزی می خواهد کشاورزان را رشد  دهد و راندمان را بالا ببرد. بخش آب نیز همین برنامه را در حوزه خودش وظیفه می داند. پس می بینیم هر دستگاهی وظیفه خود را به خوبی انجام می دهد، اما الان به اینجا رسیدیم که وضع دریاچه اینگونه است. بدون هیچ تعارفی باید بپذیریم روشی که رفته ایم غلط است.  

ظهرابی با اشاره به تغییر روش های به کار گرفته شده از زمان تغییر مدیریت گفت: که  من معتقدم روشی که پیش گرفته شده، غلط است زیرا مردم ما را از خودشان ندانسته و حرکت ما را در تضاد با منافع جوامع محلی می دانند و همین باعث شده با ما همراهی نکنند.

وی تصریح کرد :همه ی عناصر و مردم باید در تصمیم گیری ها نقش داشته باشند و ما در سازمان محیط زیست تلاش می کنیم که مسائل را بین بخشی ببینیم و کارها را به گونه ای انجام دهیم که نتیجه اش حفاظت و توسعه پایدار باشد و رفاه برای همه مردم ایجاد شود.  

 معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست ادامه داد : برای رسیدن به کشاورزی پایدار یکی از جنبه های اصلی، تغییر تفکر و مدیریت است. برای احیای دریاچه ارومیه و توسعه پایدار باید شیوه بهره برداری عوض شده، به این باور برسیم که باید شیوه ی جدیدی جایگزین شود.

وی ادامه داد: باید مردم را در برنامه ریزی ها مشارکت دهیم و همه، چه دولت و چه مردم، در کنار هم کارهای کوچک، اما طولانی و دامنه دار انجام دهیم. زیرا شواهد نشان می دهد چنین همراهی در همین مدت کم باعث شده به نتایج بزرگی برسیم.

وی در پایان گفت: ما توانستیم در روستاهای هدف آب را مدیریت کنیم  و تولید بیشتری نیز داشته باشیم. همچنین  برای تعداد زیادی از بانوان محلی ایجاد اشتغال کنیم، که این نتیجه محصول آموزش و تفکر مشارکتی است.

کد خبر 4480177

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha