به گزارش خبرنگار مهر حمید رضا نجف ظهر چهارشنبه در جمع اصحاب رسانه با اشاره به شعار هفته پژوهش که پژوهش هدفمند، فناوری ارزش آفرین در خدمت تولید ملی است اظهار داشت : دراین هفته ۹۸ سخنرانی، ۹ نشست علمی، ۴۵ کارگاه علمی، ۲ مسابقه علمی و ۸ سمینار دانشجویی در استان برگزار خواهد شد.
نجفی از برگزاری جشنواره ملی پژوهش در ۲۵ آذر ماه همزمان با اولین روز از هفته پژوهش در سالن اجلاس تهران خبر داد و افزود: همزمان با این برنامه در مراکز استان ها ستاد استانی در برگزاری برنامه هفته پژوهش فعالیت می کنند.
وی با اشار به اینکه دانشگاه بیرجند به دنبال مهارت افزایی است، گفت: همه ساله در قالب یک سند و دستور العمل برنامه ها به دانشگاه ابلاغ می شود که امسال ابلاغیات در زمینه تاکید بر بحث فناوری ارزش آفرین و کارآفرینی و مهارت آفرینی است لذا علم مبتنی بر تولید ثروت در دستور کار دانشگاه ها قرار گرفته است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه بیرجند عنوان کرد: ۲۴ آذر ماه همزمان با اولین روزهفته پژوهش با عنوان پژوهش، فناوری مدرسه و دانشگاه و دومین روز هفته به دلیل اهمیت رسانه در موضوعات دانشگاهی با عنوان پژوهش فناوری و رسانه نام گذاری شده است.
وی ادامه داد: سومین روز از هفته با عنوان پژوهش فناوری و صنعت و چالش ملی نام گذاری شده و به دلیل اهمیت علوم انسانی و هنر چهارمین روز هفته با عنوان پژوهش فناوری و امنیت و توسعه پایدار نام گذاری شده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه بیرجند از برگزاری دو میز گرد با هدف شناخت چالش های و رفع مشکلات استان با حضور متخصصین و شرکتها و سازمان های مرتبط خبر داد و افزود: در ۲۸ آذر ماه جلسه ای در تالار ولایت دانشگاه بیرجند برگزار می شود که از ۱۶ پژوهشگر برتر تقدیر خواهد شد.
نجفی با بیان اینکه برنامه های هفته پژوهش مختص طیف و قشر خاص نیست، گفت: رابطه ای که دانشگاه بیرجند با نهاد های اجرایی استان در حوزه های کشاورزی، اقتصاد مقاومتی، پرورش شتر مرغ و قارچ خانگی، کسب مهارت مطالعه و یادگیری و حقوق شهروندی است که مخاطبین عام می توانند از آن بهرمند شوند.
وی از راه اندازی پرتال سازمان فنی و حرفه ای در سایت دانشگاه در راستا مهارت افزایی خبر داد و افزود: در این طرح افراد می توانند مدرک فنی و حرفه ای اخذ کنند که در جهت مهارت افزایی و اشتغال زایی موقعیت خوبی است.
دانشگاه به دنبال حضور فعال در بطن جامعه برای حل مشکلات
نجفی با بیان اینکه دانشگاه بیرجند به دنبال حضور فعال در بطن جامعه برای رفع مشکلات است افزود: با انعقاد قرارداد و تفاهم نامه با سازمانهای مختلف از جمله محیط زیست سعی داریم تا مشکلات زیست محیطی استان همچون گرد و غبار و خشکسالی را به حداقل برسانیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از دو میلیارد تومان در زمینه توسعه فناوری در دانشگاه بیرجند هزینه شده است، عنوان کرد: با توجه به اهمیت مبحث علمی و پژوهشی در دانشگاه بیرجند و پیگیری مسئولین دانشگاه علی رغم محدودیت بودجه امسال مبلغ دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار برای دانشگاه در نظر گرفته شده که ۵ درصد این مبلغ تخصیص یافته است .
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه بیرجند با اشاره به اختصاص یک درصد از اعتبارات دستگاه های اجرایی به مبحث علمی و پژوهشی اظهار داشت: دانشگاه بدون حمایت سازمان پیشنهاد دهنده نمی تواند در حل مشکلات جامعه گام بر دارد و رفع مشکلات نیازمند تعامل سازنده دانشگاه و بخش صنعت و تجارت و دیگر نهادها است.
وی با بیان اینکه در چند ماهه اخیر دانشگاه با سازمان های اجرایی رابطه خوبی برقرار کرده است، افزود: کلیه فعالیت های شرکت های دانش بنیان باید منجر به اشتغال شود هر شرکتی که بتواند یک نیرو کار را استخدام کند ۱۰ امتیاز می گیرد لذا باید به سمتی برویم که علم در تولید ثروت باشد تا بتوانیم وابستگی به خارج را کاهش داده و به آنچه در اقتصاد مقاومتی مطرح است برسیم.
نجفی از راه اندازی سامانه ساطع با اختصاص ۴۰۰ میلیارد تومان در قالب یک صندوق توسط دولت با هدف حمایت از پژوهش در جهت رفع مشکلات مناطق مطابق با درخواست سازمان های مربوطه خبر داد و افزود: از تمامی دستگاه ها اجرایی استان تقاضا دارم تا در این سامانه ثبت نام و مشکلات استان را ذکر کنند تا دانشگاه های استان بتوانند طرح های مربوط به استان خودمان را برداشته و با شرکت های سود دهنده قرار داد ببندند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه بیرجند با بیان اینکه طرح برون دانشگاهی یک طرح تقاضا محور است ادامه داد: دانشگاه بیرجند با تاکید بر طرح برون دانشگاهی و همزمان با تقاضا سازمان های مربوطه به دنبال رفع نیاز جامعه است.
نظر شما