۲۵ آذر ۱۳۹۷، ۱۶:۱۸

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت:

غنی سازی آرد راهکار مهم رفع مشکل کمبود ویتامین Dدر کشور

غنی سازی آرد راهکار مهم رفع مشکل کمبود ویتامین Dدر کشور

بیرجند- مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت بابیان اینکه غنی سازی آرد راهکار مهم رفع مشکل کمبود ویتامین D در کشور است، گفت: این برنامه به صورت پایلوت در بیرجند اجرا می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، زهرا عبدالهی ظهر یکشنبه در کارگروه سلامت و امنیت غذایی خراسان جنوبی اظهار کرد: یکی از اولویت های نظام سلامت کشور پیشگیری از بیماری های غیر واگیر در سطح جامعه  است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه  وزارت بهداشت با اشاره به اینکه کمبود ویتامین D می تواند زمینه ساز بسیاری از بیماری ها باشد، بیان کرد: ۳۰ تا ۵۰ درصد جمعیت جهان با کمبود این ویتامین مواجه هستند و در ایران نیز کمبود آن یکی از مشکلات جدی تغذیه ای است.

عبدالهی ادامه داد: کمبود ویتامین D در ابتلاء به راشیتیسم، تأخیر در رشد، کوتاه قدی، افزایش خطر ابتلاء به بیماری های غیر واگیر چون دیابت، سرطان پروستات، سرطان سینه و بیماری های قلبی عروقی تأثیرگذار است.

وی افزود: در یک تحقیق در سال ۸۰ کمبود ویتامین Dدر کودکان ۱۵ تا ۲۳ ماهه در  سال ۸۰ حدود چهار درصد و در سال ۹۱ حدود ۲۴ درصد بوده که این آمار در اقلیم سیستان و بلوچستان، جنوب خراسان و شرق کرمان در سال  در سال ۸۰ چهار درصد و در سال ۹۱ نیز ۲۳ درصد بوده است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه  وزارت بهداشت گفت: کمبود این ویتامین در بین زنان باردار نیز در ۸۰ حدود ۵۵ درصد و در سال ۹۱ حدود ۸۶ درصد بوده که این آمار در اقلیم سیستان و بلوچستان، جنوب خراسان و شرق کرمان در سال ۸۰ حدود ۳۱ درصد و در سال ۹۱ نیز ۸۱ درصد بوده است.

عبدالهی اظهار کرد: همچنین در یک تحقیق در سال ۹۱ شیوع کمبود ویتامین D در بین نوجوانان ۱۴ تا ۲۰ سال در کشور ۷۶ درصد، در بین میانسالان ۴۵ تا ۶۰ سال  زن ۶۳ درصد و در بین مردان ۵۹ درصد و در اقلیم سیستان و بلوچستان، جنوب خراسان و شرق کرمان در بین نوجوانان ۷۵ درصد، در بین میانسالان ۴۵ تا ۶۰ سال زن ۷۳ درصد و در مردان ۴۶ درصد  بوده است.

وی اظهار کرد:  برای رفع مشکل کمبود میتامین ده دو راه غنی سازی مواد غذایی عمده از جمله آرد و نان با ویتامین D و مکمل یاری در بین گروه های سنی مختلف وجود دارد.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت بیان کرد: غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک از سال ۸۰ در بوشهر و برنامه ملی غنی سازی اجباری آرد با آهن و اسید فولیگ در سال ۸۵ تدوین و از سال ۸۶ در کشور اجرا شد.

عبدالهی بیان داشت: بعد از اجرای غنی سازی آراد با آهن و اسید فولیک شاهد کاهش روند شیوع کم خونی نوجوانان، زنان باردار و میانسالان بودیم.

وی با اشاره به اینکه می خواهیم غنی سازی آرد با ویتامین D  را به صورت پایلوت در بیرجند اجرا کنیم، یادآور شد: امیدواریم این برنامه گام مؤثری در روند سلامت مردم داشته باشد.

کد خبر 4486707

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha