به گزارش خبرگزاری مهر،"میری ایسین" سخنگوی دفتر نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز گذشته با رد اخبار منتشر شده در برخی از مطبوعات درباره متوقف شدن عملیات تخریب در مسجد الاقصی گفت : عملیات حفاری که از هفته گذشته آغاز شده، به عنوان اولین مرحله ساخت یک پل جدید به شمار می آید و طبق تصمیم های اتخاذ شده این عملیات ادامه خواهد داشت.
به گزارش مهر، در 14 فوریه سال 2004، پلی که از سال 1967 تا سال 2004 باب المغاربه را به صحن اصلی حرم متصل می کرد به سبب فرسایش تدریجی خراب شد و از این زمان به بعد طرحهایی برای تغییرات درساخت این پل (شامل ایجاد تغییراتی در ساختمان، طول و مکان پل ) ازسوی نهادهای رسمی صهیونیستی با اهداف معلوم مطرح شد.
در اول فوریه سال 2005 نیز اسرائیل با ساخت پل چوبی موقت شامل هفت ستون دائمی درهمان نقطه ای که پل اصلی درحال فروپاشی بود، موافقت کرد و از این زمان به بعد فشارها از سوی برخی نهادها از جمله جنبش های صهیونیستی نظیر "صندوق میراث هیکل" و حتی پلیس اسرائیل برای احداث گذرگاهی دائمی بر روی باب المغاربه با هدف تغییر در وضع موجود که از سال 1967 تا 2004 در آنجا جریان داشت، افزایش یافت.
در 28 ژوئن سال 2006 درهمین رابطه رایزنی های گسترده ای در دفتر نخست وزیری رژیم صهیونیستی به ریاست مشاور نظامی نخست وزیر و مشارکت پلیس، نیروهای امنیتی، سازمان آثار باستانی، شهرداری قدس و جمعیت صندوق میراث جبل الهیکل صورت گرفت که در آن از پلیس خواسته شد تا طرح فراگیر و جدیدی را در باب المغاربه ارائه دهد که زمینه حضور فوری تقریباً 300 نظامی را در آن واحد بر روی پل برای تسهیل در امر ورود به داخل حرم با توجه به شرایط مهیا نماید.
برخی مدعی بودند که پل کنونی فضای بسیارکمتری را دراختیار زنان درمنطقه دیوار براق قرار می دهد و سازمان آثار باستانی نیز بر ضرورت این امر که هرگونه طرح جدید باید مراقب حذف دیگر آثار باستانی یهودی در مناطق مجاور شود، تاکید کرد.
در 15 نوامبر 2006 کمیته محلی ساخت و ساز در شهرداری قدس با ارائه مجوز ساخت پل ثابت در حد فاصل میدان دیوار براق وباب المغاربه موافقت کرد وساخت آن را مشروط برموافقت پلیس و سازمان آثارباستانی کرد. با این وجود اما هنوز اجازه ساخت این پل نهایی نشده، بلکه رژیم صهیونیستی درواقع با این تحرکات قصد دارد افکار عمومی جهان عرب و اسلام را به گونه ای به محک گذارد.
تصاویر منتشر شده نشان می دهد که موقعیت پل جدید به طور کلی با پل اصلی ای که به سبب ریزش باران و بلایای طبیعی فرو ریخت و حتی با پل چوبی موقت نیز متفاوت است. به گونه ای که طول پل اصلی 75 متر بوده و از پایه دیوار حمایت کننده مسجد الاقصی در بخش غربی آن تا باب المغاربه امتداد داشت، اما پل جدید که صهیونیستها قصد ساخت آن را دارند به طول 200 متر خواهد بود و از منطقه حفاری شده در بخش جنوبی حرم مسجد الاقصی آغاز می شود.
تحلیلگران معتقدند این پروژه تنها به ایجاد تغییر در وضعیت موجود زیر ساخت های حرم و محیط پیرامون آن منحصر
نمی شود، بلکه به تغییر ریشه ای در وضعیت حمل و نقل و عبور و مرور آینده در این منطقه نیز منجر خواهد شد.
پروژه ساخت پل یاد شده توسط صهیونیستها این باور را نیز تقویت می کند که حکومت اسرائیل برای نخستین بار از سال 1967 تا کنون تلاش می کند تا وضع سیاسی و دینی موجود درحرم شریف قدس را ازطریق ساخت گذرگاهی جدید با هدف حضور شمار زیادی از یهودیان و حتی پلیس و نیروهای امنیتی در صحن حرم تغییر دهد.
واکنشها به اقدامهای تحریک کننده اسرائیل
اقدام اسرائیل برای آسیب به مسجدالاقصی با مخالفت های زیادی از سوی جامعه مسلمانان جهان رو به رو شده است.رئیس جنبش اسلامی در فلسطین تعرض صهیونیست ها را به مسجدالاقصی محکوم کرد و در همین حین نیز مسیحیان و مسلمانان فلسطین نیز با صدور بیانیه ای مشترک این اقدام تل آویو را محکوم کردند.
احزاب مقامها و گروهها نیز در ترکیه اقدام اسرائیل برای تخریب مسجدالاقصی را به شدت محکوم کردند.
"تظاهرت مردم ترکیه به حمایت از مسجدالاقصی با شعارهای الاقصی درخطر ، اسرائیل کور باد"
شماری از نمایندگان پارلمان مصر شامل حزب حاکم، حزب مخالف دولت و جماعت اخوان المسلمین با اعلام اینکه "اسرائیل باید از صفحه روزگار محو شود" از دولت قاهره خواستار قطع روابط با رژیم صهیونیستی شدند.
این نمایندگان در جلسه روز گذشته پارلمان مصر در اعتراضی جمعی خواستار "محو اسرائیل از صفحه روزگار" شدند و اعلام کردند: حفاریها و تخریب مسجد الاقصی توسط اسرائیل می طلبد که ما نیز توافقات و قوانین بین المللی را زیر پا گذاریم.
این نمایندگان همچنین رژیم صهیونیستی را به "باند تبهکاران" تشبیه کردند و اینکه این رژیم را به عنوان"دولت" بنامند، رد کرده و از دولت کشورشان خواستند تا هرچه سریعتر روابط دیپلماتیک خود را با اسرائیل قطع نمایند.
روزنامه فرامنطقه ای الشرق الاوسط نیز درگزارشی از جلسه دیروز پارلمان مصر با اعلام این خبر نوشت : یکی از نمایندگان گفت که "جنگ بین ما و اسرائیل همچنان ادامه دارد" و دیگری گفت که " اسرائیل هیچ سودی ندارد.
از سوی دیگر دکتر احمد فتحی سرور، رئیس پارلمان مصر نیز با عدم مشارکت در نشست سران پارلمان عضو اتحادیه اروپا - مدیترانه از این اتحادیه خواستار حمایت از طرف عربی در نزاع با رژیم صهیونیستی شد.
همچنین شیخ عسکر عضو فراکسیون اخوان المسلمین پارلمان مصر نیز گفت:"کسانی که رویای صلح با رژیم صهیونیستی را سر می دهند در خیالات به سر می برند چرا که یهود نمی تواند با انبیا در صلح به سر ببرد".
"مصطفی الکتاتنی" عضو حزب حاکم در پارلمان مصر نیز گفت :"اسرائیل نفرین شده درصدد تخریب مسجد الاقصی است ، از خداوند می خواهم بر اسرائیل بارانی از سنگ ریزه فرود آورد".
درهمین حال "محمد عامر" عضو حزب مخالف دولت در پارلمان نیز از اطلاق کلمه "دولت" برای اسرائیل خودداری کرد و گفت : آنچه که توسط اسراییل علیه مسجد الاقصی می گذرد ما را وادار می نماید تا توافقات بین المللی را زیر پا گذاریم .
"محمد الصحفی" از حزب ملی مصر نیز با تائید سخنان عامر فریاد زد" وا اقصی... وا قدسا". همچنین "خلیفه رضوان" عضو حزب ملی در پارلمان مصر نیز گفت : "جنگ بین ما و اسرائیل همچنان ادامه دارد".
مالزی از دیگر کشورهای اسلامی است که مراتب اعتراض خود را به اقدام تل آویو اعلام کرده است.
نظر شما