۲۸ بهمن ۱۳۸۵، ۱۴:۰۸

در جلسه کارگروه رسانه های گروهی ستاد حوادث غیر مترقبه مطرح شد ؛

همکاری وزارت ارشاد با رسانه ها در امر مدیریت بحران

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران گفت: در راستای افزایش ارتباط و تعامل رسانه ها با سازمانهای دخیل در امر مدیریت بحران برای افزایش اخبار حوزه حوادث غیر مترقبه ، این اداره کل بیشتر از گذشته با رسانه ها همکاری و هماهنگی خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار مهر ، اصغر امیرنیا در چهارمین جلسه کارگروه رسانه های گروهی ستاد حوادث و سوانح غیر مترقبه استان تهران افزود: مشخص شدن جایگاه اعضای این کارگروه در سازمانها و ارگانهای دخیل در امر مدیریت بحران امری ضروری است و طی سال آینده این امر پیگیری و نسبت به معرفی اعضای این کارگروه به این سازمانها اقدام می شود.

دبیر کارگروه رسانه های گروهی ستاد حوادث و سوانح غیر مترقبه استان تهران همچنین از برگزاری دوره های آموزش تخصصی اعضای کارگروه نسبت به نحوه اطلاع رسانی حرفه ای در بخش حوادث و سوانح غیر مترقبه در استان تهران خبر داد و گفت: با برگزاری این دوره ها امیدواریم کیفیت اخبار منتشره در این حوزه بیش از پیش صورت گیرد.

وی در رابطه با پیشنهاداتی از سوی اعضای کارگروه نسبت به ایجاد شماره تلفن های 4 رقمی برای برقراری تماس سریع اعضا با کارگروه و نیز طراحی و تولید لباسهای متحدالشکل برای اعضای این کارگروه و نیز خبرنگاران حوزه حوادث غیر مترقبه گفت: قابلیت اجرای این پیشنهادات در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران وجود دارد و بزودی زمان تحقق آن اعلام می شود.

بنابراین گزارش ، در ادامه این جلسه رادنیا ، مدیر روابط عمومی سازمان مدیریت بحران شهر تهران درخصوص چالش های کشور در برابر وقوع مخاطرات طبیعی گفت: آسیب پذیری شدید ساختمان ها و شریان های طبیعی شهر از اعم از ساختمان های دولتی و غیر دولتی، عدم توجه به پتانسیل وقوع مخاطرات در برنامه های توسعه شهری، تجاوز به حریم گسل ها، زمین های دارای شیب تند و رودخانه ها، عدم تناسب مراکز مدیریت بحران و امکانات امداد و نجات با میزان خطرپذیری تهران، فقدان اطلاعات پایه ای قابل اعتماد جهت تحلیل های مربوطه از مهمترین چالش های کشور در امر مدیریت بحران است.

وی تصریح کرد: علاوه بر موارد مذکور ، عدم توجه به ابعاد گسترده و پیچیدگی های مرتبط با حوادث و سوانح از دیگر نکاتی است که متاسفانه در کشور مورد غفلت واقع شده چرا که بنابر آمار سازمان ملل میزان توسعه یافتگی کشورها ارتباط مستقیمی با میزان آسیب پذیری مناطق کشورها در مقابل بلایای طبیعی است.

رادنیا در رابطه با یافته های تحقیقاتی و آموزشی در خصوص نقش رسانه ها در زمان بحران اظهار کرد: رسانه ها می توانند در بخش انعکاس اخبار لحظه به لحظه از منطقه حادثه دیده و نیز اعلام فراخوان عمومی برای جمع آوری تجهیزات و کمک های مردمی اقدام کرده و با اطلاع رسانی صحیح و به موقع از هر گونه فعال شدن رسانه شایعه در بین مردم جلوگیری بعمل آورند.

وی مهمترین چالش های کانال های پیام در مخابره اخبار حوزه حوادث و سوانح غیر مترقبه را کمبود اطلاعات رسانه های جمعی در حوزه های مختلف ، کمبود خبرنگار تخصصی ، عدم توجه به ریشه های سوانح ، انتشار آمارهای اشتباه ، عدم توجه به عنصر صحت خبر دانست و گفت: در این بخش فقدان خبرگزاری مستقل حوادث به خوبی احساس می شود زیرا بیشترین اخبار حوادث در روزنامه ها و رسانه ها اخبار مربوط به قتل، آدم ربایی و تصادفات است.

مدیر روابط عمومی سازمان مدیریت بحران شهر تهران همچنین به کاهش اعتماد شهروندان نسبت به اخبار رسمی منتشره از صدا و سیما اشاره کرد و گفت: اگرچه گفته می شود مردم 90 درصد اطلاعات خود را از طریق صدا و سیما کسب می کنند اما میزان اعتماد مردم نسبت به اخبار منتشره در روزنامه ها و خبرگزاری ها بسیار بیشتر از اخبار صدا و سیما است.

رادنیا ، تعریف سامانه فرماندهی حادثه (ICS) را در رسانه ها اعم از خبرگزاری ها، روزنامه ها و صدا و سیما ضروری دانست و گفت: در صورت تعریف این سامانه ، اگر حادثه مهمی اتفاق بیفتد براساس 4 اولویت، فرماندهی انتشار اخبار بر عهده یک فرد و 3 نفر نیز بعنوان جانشین برای این فرد تعریف می شوند.

به گفته وی ، به رغم بالابودن حادثه خیزی کشور اما هنوز جایگاه سخنگوی حادثه در کشور خالی مانده و تعریفی برای آن مشخص نشده است.

به گزارش مهر ، در پایان این جلسه پیشنهاداتی مبنی بر صدور کارت شناسایی اعضاء کارگروه برای سازمان های دخیل در امر مدیریت بحران و نیز برگزاری جلسه با استاندار تهران مطرح و به تصویب اعضاء این کارگروه رسید.

کد خبر 449280

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha