یک فعال محیط زیست در گفتگو با خبرنگار مهر اعلام کرد: جلگه خوزستان حدود ۶ میلیون هکتار مساحت دارد که حدود ۲۰۰ هزار هکتار آن را ماسهزار و شن زار تشکیل میدهد که جزء غنیترین اکوسیستمهای کشور هستند؛ انواع خزندگان کمیاب و اندمیک و گیاهان بومی و حیات وحش ارزشمند و گونههای کمیاب و یا در لیست سرخ جهانی مانند آهوی شنی بینالنهرین در ماسهزارهای خوزستان زندگی می کنند.
کرامت حافظی با اشاره به مالچپاشی شنزارهای خوزستان گفت: این مناطق به هیچ وجه کانون ریزگرد نیستند و ریزگردهای خوزستان جنس رس دارند و نه ماسه و کانونهای ریزگرد خوزستان آبگیرها و تالابها و دشتهای سیلابی هستند که به عللی مانند انتقال آب سرشاخهها و یا سدسازی از آب محروم شدهاند.
وی تصریح کرد: راهکار مقابله با ریزگردهای خوزستان جلوگیری از انتقال آب سرشاخه های رودهای خوزستان و جلوگیری از سدسازیهای افراطی برقابی است، نه مالچ پاشی ماسه زار هایی که اصلا کانون ریزگرد نیستند.
حافظی هشدار داد: مالچ پاشی باعث از میان رفتن علوفه و گیاهان منطقه ماسه زار ها و به دنبال آن نابودی تنوع زیستی منطقه می شود و فاجعه است؛ تا کی قرار است نسخه های غلط برای طبیعت خوزستان پیچیده شود و اندک ذخایر حیات وحش را عمدا نابود کرد؟
این فعال محیط زیست خواستار شد: به جای مالچ پاشی جلوی انتقال آب سرشاخه های کارون و کرخه و مارون را بگیرند؛ هم اکنون هفتمین سرشاخه انتقالی آب کارون با تونل و سد ویرانگر کوهرنگ ۳ با هزینه صنایع فولاد اصفهان در حال انجام است اما از آن جلوگیری نمی شود و از سوی دیگر خبر فاجعه بار مالچ پاشی زیستگاه آهوی شنی بین النهرین و تجهیز پیمانکار مالچ پاشی اقدام نابخردانه جدید است.
وی توضیح داد: آهوان خوزستان در لیست سرخ جهانی هستند و انتظار داشتیم چرای دام هم در مناطق زیستگاه این گونه ارزشمند در فکه و میشداغ برای دام های اهلی ممنوع شود اما شوربختانه شاهد مالچ پاشی هم هستیم که اندک علوفه منطقه را نیز نابود می کند و باعث نابودی تنوع زیستی خزندگان و پستانداران و حتی پرندگان منطقه می شود؛ وقتی علف نابود شود آهوان آسیب می بینند؛ خاک آسیب می بیند و خزندگان نابود می شود؛ خزندگان که نابود شوند پستانداران و پرندگان مانند عقاب مارخوار که از خزندگان تغذیه می کنند آسیب می بینند.
حافظی در پایان گفت: همه اینها دلایل جدی است تا جلوی مالچ پاشی گرفته شود و مهمتر اینکه وقتی ریزگرد از این مناطق نداریم و ریزگرد از ماسه زار ها نیست چرا باید چنین هزینهای انجام شود؟ آیا دولت پول زیادی دارد که با پیمانکاری ها حیف و میل می کند؟ بجای نابودی بیتالمال با مالچ پاشی در جایی که اصلا کانون ریزگرد نیست جلوی انتقال آب های خوزستان را بگیرند که با قدرت در حال انجام است.
نظر شما