به گزارش خبرگزاری مهر، عذرا وکیلی تعبیری زیبا و شاعرانه از کار برای کودکان دارد . وی خودش را رهرو سرزمین زیبای کودکان می داند و این رهروی را از سال 1350با رفتن به برنامه کودک آغاز کرده است .
او از قصه گفتن برای کودکان بیشتر لذت می برد تا برای بزرگسالان ، زیرا معتقد است که با دنیای خیال و رویای کودکان که خالی از هر گونه ریا و ملاحظاتی است ، راحت تر ارتباط برقرار می کند. وی به عنوان یک قصه گوی با سابقه مهم ترین ویژگی های قصه گویی را مخاطب شناسی ، گرمی کلام ، شناخت پیام و مفهوم قصه می داند .
وکیلی در قصه هایی که می گوید مخاطبان خود را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. این اتفاق اخیرا در قصه گویی دو قصه که برگرفته از هفت خوان رستم بود نیز اتفاق افتاد .
او سعی می کند مخاطب قصه هایش را به درستی بشناسد و حتی گاهی برای ارتباط گیری بهتر با مخاطبان مسیر قصه را تغییر می دهد یا لحن و چهارچوب قصه را دوباره پردازش می کند. او می گوید با شخصیت های قصه هایش ارتباط حسی دارد و دوستشان دارد .
معیار انتخاب قصه برای وکیلی ، مخاطبانش هستند و از آنجایی که اغلب خردسال اند ، ویژگی کلمات ساده و دور از ابهام های کلامی و نقلی را رعایت می کند .
وی در پاسخ به این سوال که با مدرن شدن جامعه و آمدن کامپیوتر و بازی های کامپیوتری به خانه ها ، چگونه می توان ارتباط نسل امروز را با قصه ها حفظ کرد ؟ می گوید : " از پتانسیل همان ها ، از اصطلاحات و قهرمانان آنها می توان استفاده کرد و قصه کهن را بازآفرینی شکلی و نه مفهومی کرد به گونه ای که مخاطب برایش قصه ها نو و قهرمانان با همان دلاوری ها و منش های قهرمانان کامپیوتری باشند می شود . همچنان که در مواردی آزمایش کرده ام و شده است ."
عذرا وکیلی در خرداد 1328 در تهران متولد شد . از سه سالگی به آبادن رفت و سال 1342 بار دیگر به تهران بازگشت . از همان دوران دانش آموزی علاقه و استعداد خاصی در زمینه کارهای هنری داشت . به همین دلیل نیز در دوران دبیرستان از طریق گزینش بین دانش آموزان برای اجرای برنامه نوجوانان رادیو انتخاب شد وبعد از آن نیز به واحد نمایش رادیو رفت و تجربیات ارزشمندش را در بازیگری آغاز کرد .
وی هم اکنون به عنوان تهیه کننده ، سردبیر و گوینده در شبکه رادیویی ایران ، برنامه " سلام کوچولو " را می سازد . در برنامه شنیدنی سلام کوچولو قصه ، نمایش ، بازی و سرگرمی و آموزش برای بچه های زیر 6 سال تهیه و اجرا می شود .
آخرین کسب افتخار او نیز آبان ماه 1385 است که بهترین جایزه رادیویی را در بخش کودک و نوجوان مسابقات سالانه اتحادیه رادیو تلویزیون آسیا اقیانوسیه ( ABU ) با ارائه برنامه " ترانه ای برای شادی " در پکن از آن خود کرد .
نظر شما