به گزارش خبرنگار مهر، سیروس باور عصر پنجشنبه در آیین گرامی داشت دکتر محمدامین میرفندرسکی که در موسسه فرهنگی میرداماد گرگان برگزار شد، اظهار کرد: میرفندرسکی بالاتر از آن چیزی است که اکنون توصیف میشود.
وی افزود: استاد میرفندرسکی اثری را بدون معنا خلق نکرد و در کل آثار وی مفاهیم و مسائل محیط پیرامونی گنجانده شده است.
باور ادامه داد: در برهه ای از دهه ۳۰ این شخص متوجه شد که نواقصی در دانشکده هنرهای زیبا وجود دارد و باید تغییراتی مطابق با فرهنگ و مسائل اجتماعی داده شود بنابراین به ایتالیا رفت و در آنجا اصول ساخت و ساز را فرا گرفت.
وی گفت: میرفندرسکی معتقد بود اگر کسی میخواهد معمار سازنده شود غیر از ساخت و ساز بناها و ساختمان ها باید ساخت و ساز جامعه ای که در آن زندگی می کند را هم بلد باشد.
باور با بیان این که باید فرهنگ بالای علم و هنر و انسانیت در کنار هم باشند، اظهار کرد: میرفندرسکی بعد از پایان تحصیلات دو سال دستیار استادان مهم دانشگاه ایتالیا بود و آنجا آموزش های لازم را دید و معلم قابلی شد.
وی تصریح کرد: در زمان سخنرانی های وی جایی برای نشستن نبود و همه سالن از افراد مشتاق که دوست داشتند صحبت های وی را بشنوند، پر بود.
باور عنوان کرد: میرفندرسکی رئیس دانشگاه بود که اما هیچ گاه پشت میز ریاست ننشست.
وی تأکید کرد: استاد مدعی بود که در ساخت و ساز باید آرامش القا شود و اگر تنها به مادیات توجه شود آن بنا و فضا آرامشبخش نخواهد بود.
باور گفت: از دیگر تأکیدات میرفندرسکی این بود که یک معمار باید جلوتر از جامعه خود حرکت کند و تاریخ را به دنبال خود بکشاند.
طبق گفته باور، میرفندرسکی فردی کامل گرا بود و به سمت همین کامل گرایی، پروژههای وی عقب می افتاد زیرا هر روز به مطلبی شک می کرد و آن را کامل می کرد به همین دلیل از نظر مالی پیشرفت نکرد.
نظر شما