به گزارش خبرنگار مهر، بازی بانک مرکزی و دلالان بازار ارز، این روزها به یک وزن کشی تمام عیارتبدیل شده است؛ بازی که یک سرش سیاستهای ارزی است که هنوز هم شکنندگی خاص خود را دارند و سر دیگرش، دلالانی که از هر فرصتی برای ضربه زدن به حریف و عقب راندن او در میدان نبرد استفاده می کنند؛ اما حداقل در چند هفته اخیر، پیروز میدان بانک مرکزی بوده است.
نگاهی به آنچه که به خصوص طی هفته های گذشته در بازار ارز رخ داده، این را تداعی می کند که حرکات بانک مرکزی و دلالان در بازار ارز، همچون یک بازی مار و پله است. گاه بازارساز چندگام به جلو می رود و دلالان از زهر سیاستهای او به عقب رانده می شوند و گاه دلالان برای ساعاتی نبض قیمت را در دست می گیرند؛ اما در نهایت بازیگری که به خانه آخر می رسد و پیروز میدان است، بانک مرکزی است.
البته به طور طبیعی، این موقع از سال همواره بازار ارز در ایران با تلاطماتی همراه بوده است و دامنه آن در محدوده تغییرات قیمتی معقولی به ثبت رسیده که ناشی از افزایش تقاضا برای تسویه حساب شرکتهای خارجی، پرداخت بدهی های ایران به مجامع بین المللی و نیز تقاضا برای سفرهای ژانویه است؛ اما این نوسان حداقل در سال قبل، جرقه تغییرات بسیار شگرفی را در نرخ ارز زد و آتشی که به پا کرد، شعله گسترده ای را در اقتصاد به جای گذاشت که البته با آتش زایی سیاستهای غلط اقتصادی از سوی دولت، شعله ورتر شد.
اکنون چند هفته ای است که بازار روی آرامش به خود دیده؛ اما علیرغم انتظاری که برخی دلالان و نوسان گیران در آستانه ژانویه برای گرانی جهش وار قیمت دلار داشتند، این اتفاق رخ نداد و بازار با سیاست های بانک مرکزی، آرامش یافته است.
طی روزهای گذشته هم، نوسان گیران(دلالان) در بازار تلاش کردند که نرخ را افزایش دهند اما بانک مرکزی به موقع وارد عمل شد و اوضاع را کنترل کرد.
یکی از صرافان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: بانک مرکزی نرخ را در محدوده ده تا دوازده هزار تومانی محدود کرده و فعلا اجازه کاهش یا افزایش نرخ خارج از این دامنه را نمی دهد؛ البته تسهیلاتی هم برای صرافان فراهم کرده تا آنها نقش آفرینی بیشتری در بازار داشته باشند.
وی افزود: در واقع بانک مرکزی با ابزارهای خاص خود در بازار حضور یافته و بازار را هدایت می کند. در این میان شاید حتی بتوان گفت که دست بانک مرکزی هنوز از سوی دلالان و نوسان گیران خوانده نشده است.
نظر شما