یارالله کاکولوند در حاشیه بازدید از شورای حل اختلاف شهرستان پلدختر در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: طی ۹ ماهه امسال حدود دو هزار و ۳۰۰ پرونده وارد شورای حل اختلاف پلدختر شده و به همین تعداد نیز پرونده مختومه شده است.
۳۰ درصد از پروندههای ورودی به شورای حل اختلاف پلدختر منجر به سازش شد
وی، افزود: حدود ۴۵۰ فقره از پرونده های ورودی به شورای حل اختلاف پلدختر و معادل ۳۰ درصد به صلح و سازش منجر شده است.
رئیس شورای حل اختلاف لرستان به تعداد شوراهای حل اختلاف شهر و روستا در شهرستان پلدختر اشاره کرد و گفت: شهرستان پلدختر چهار شعبه حکمی دارد که حکم صادر می کند و در کنار آن می توانند سازش انجام دهند و سه شعبه سازشی دارد که مختص این امر است.
وی، افزود: چنانچه سازش پرونده ها در صلاحیت شورا باشد یا خارج از آن می تواند پرونده به سازش ختم شود.
کاکولوند، خاطرنشان کرد: هفت شعبه سازشی در بعضی دهستان ها تشکیل شده که در راستای امر صلح و سازش فعالیت می کنند.
وی، افزود: شعب حکمی به تناسب پنج نفر و سازشی ها چهار نفر هستند که در مجموع ۶۵ نفر در شورای حل اختلاف پلدختر فعالیت می کنند و از این تعداد ۳۱ نفر بیمه شده اند.
رئیس شوراهای حل اختلاف لرستان، گفت: شوراهای حل اختلاف شهرستان پلدختر قاضی مختص ندارند اما حدود ۴ قاضی پاره وقت در این مجموعه فعالیت دارند.
۶۵ هزار پرونده به شوراهای حل اختلاف لرستان وارد شد
وی به وضعیت شوراهای حل اختلاف در سطح استان لرستان اشاره کرد وافزود: در ۹ ماهه امسال حدود ۶۵ هزار پرونده به شوراهای حل اختلاف استان وارد شده و به همین تعداد نیز مختومه شده است.
کاکولوند، خاطرنشان کرد: ۴۵ درصد از کل پرونده های ورودی لرستان در شوراهای حل اختلاف و ۵۵ درصد نیز در دادگاهها رسیدگی شدند.
وی، افزود: حدود هزار نفر در شوراهای حل اختلاف شهری و روستایی استان لرستان فعالیت می کنند که ۴۵۵ نفر بیمه هستند و ۱۵۰ نفر هم شرایط بیمه را دارند و مابقی افرادی بازنشسته یا سن بالا هستند که در روستاها زندگی می کنند و احتیاجی به بیمه و استخدام ندارند.
رئیس شورای حل اختلاف لرستان، گفت: ۷۰ نفر قاضی در شوراهای حل اختلاف کل استان فعالیت می کنند که از این تعداد پنج نفر مختص شوراها یعنی حکم آنها به عنوان قاضی شورا و ۶۵ نفر از قضات دادگستری نیز پاره وقت با این شورا همکاری می کنند.
مشکل حقوق پایین اعضای شورای حل اختلاف
وی عمده مشکلات شوراهای حل اختلاف استان را بحث پرداختی آنها دانست و افزود: عمده مشکلات شوراهای حل اختلاف بحث پرداختی آنها است که در قانون مصوب شده و به عنوان پاداش پرداخت می شود.
کاکولوند، خاطرنشان کرد: بودجه پرداختی از سوی دولت اختصاص داده نشده و متاسفانه حداقل حقوق را هم دریافت نمی کنند و در اسفند ماه امسال دوباره قانون شوراهای حل اختلاف به مجلس می رود.
وی، ابراز امیدواری کرد: نمایندگان در مجلس شورای اسلامی در این رابطه تلاش خود را به کار گیرند تا نیروهای جوانی که در شواها هستند جذب شوند و حداقل حقوق برای آنها در نظر گرفته شود.
رئیس شورای حل اختلاف لرستان، گفت: هدف از سفر به پلدختر بازدیدهای دوره ای از شوراهای حل اختلاف و بررسی نقاط ضعف و قوت آنها است تا نقاط ضعف آنها بر طرف و نقاط قوت تقویت شود.
کاکولوند با اعلام رضایت از عملکرد شوراهای حل اخلاف شهرستان پلدختر، افزود: عملکرد شوراهای پلدختر رضایت بخش است و جز شوراهای خوب استان هستند و کما این که رئیس سابق دادگستری این شهرستان نیز از مرکز مورد تشویق قرار گرفت.
نظر شما