۱۲ دی ۱۳۹۷، ۱۱:۱۷

رئیس فتا استان کرمان:

برداشت های غیرمجاز اینترنتی در راس جرائم سایبری است

برداشت های غیرمجاز اینترنتی در راس جرائم سایبری است

کرمان - رئیس فتا استان کرمان با اشاره به برداشت‌های غیر مجاز اینترنتی به عنوان اولویت اول جرائم سایبری گفت: برداشت‌های غیر مجاز اینترنتی در سال جاری ۳۰ درصد افزایش داشته است.

به گزارش خبرنگار مهر، امین یادگارنژاد صبح چهارشنبه در نشست خبری در جمع اصحاب رسانه بیان داشت: مجرمان و مخلان نظم و امنیت هر روز ابعاد جرائم خود را گسترده‌تر می‌کنند که این جرائم به عرصه فضای مجازی کشانده‌اند و با توجه به ضریب تعدد افزایش کاربران اینترنتی این جرائم نیز رو به افزایش است.

وی افزود: از سال ۹۰ تا به حال هر ساله شاهد افزایش جرائم اینترنتی هستیم که باید یک همگرایی، هم‌افزایی و همپوشانی بین پلیس فتا و اصحاب رسانه در جهت آگاهی دادن به مردم به وجود بیاید.

افزایش ۴۶ درصدی جرائم سایبری

رئیس پلیس فتا استان کرمان گفت: در ۹ ماهه ابتدای سال ۹۷ نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان ۴۶ درصد افزایش جرائم سایبری داشتیم همچنین طی همین مدت شاهد ۴۷ درصد افزایش کشف این جرایم بوده‌ایم که ۹۵ درصد کل این جرائم کشف شده و ۵ درصد مابقی در حال رسیدگی است.

یادگارنژاد با اشاره به برداشت‌های غیر مجاز اینترنتی به عنوان اولویت اول جرائم سایبری تصریح کرد: سال گذشته در زمینه برداشت‌های غیر مجاز اینترنتی شاهد وقوع ۲۶ درصد این جرائم بودیم که در مدت مشابه سال جاری ۳۰ درصد افزایش داشته که عامل بسیار مهم در زمینه وقوع آن عدم توجه به هشدارهای پلیسی و رسانه‌ای و قرار دادن اطلاعات بانکی خودشان در اختیار کلاهبرداران بوده است.

رئیس پلیس فتا استان کرمان گفت: اولویت دوم ما کلاهبرداری اینترنتی است که ۱۸ درصد کل جرائم مربوط به جرائم سال ۹۶ بوده و در مدت مشابه سال جاری ۷ درصد افزایش رشد داشتیم.

حضور در سایت‌هایی غیرمجاز علت اصلی کلاهبرداری‌های اینترنتی

وی افزود: علت اصلی کلاهبرداری‌های اینترنتی حضور کاربران در سایت‌هایی غیرمجاز از جمله سایت دوست‌یابی، همسریابی و همدم یابی است که کلاهبرداران با شگردهای مختلف و حق عضویت ناچیز اقدام به تطمیع کاربران می‌کنند و کاربر از طریق فضای مجازی وی را به درگاه پرداخت مجازی راهنمایی می‌کند و پس از دریافت اطلاعات بانکی وی اقدام به کلاهبرداری می‌کردند.

یادگارنژاد گفت: اولویت سوم مربوط به مزاحمت‌های اینترنتی است که در سال قبل ۱۸ درصد بوده که امسال با توجه به توصیه‌های اجتماعی که توسط پلیس و مطبوعات انجام گرفته ۱۵ درصد کاهش یافته است.

وی به موضوع هتک حیثیت و نشر اکاذیب اشاره کرد و یادآور شد: سال گذشته شاهد وقوع ۱۹.۵ درصدی این جرائم بودیم که امسال به ۸ درصد کاهش یافته است.

یادگارنژاد تصریح کرد: در سایر جرائم سال قبل ۱۸.۵ درصد افزایش داشته که نسبت به مدت مشابه سال جاری ۲۲ در صد افزایش داشته است

شناسایی ۱۳ مورد نت سرای متخلف

رئیس پلیس فتا استان کرمان بیان داشت: از آن جایی که بسیاری از کلاهبرداران سعی می‌کنند جعل هویت داشته باشند معمولا کافی‌نت‌ها بهترین مکان هستند که در این رابطه طی ۹۶۱ مورد بازدید از ۴۶۲ نت‌سرا حدود ۱۳ مورد تخلف کشف شد.

وی یادآور شد: بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو هر گونه عرضه و تبلیغ دارو در فضای مجازی غیر مجاز است و حتی داروخانه‌ها هم نمی‌توانند اقدام به این گونه تبلیغات داشته باشند که بر همین اساس پلیس اینترنت با همکاری ۱۵۰ کشور هر ساله طرحی در این مورد اجرا می‌کنند که نهایتا در این طرح در استان ۱۵ نفر شناسایی و احضار شدند.

یادگارنژاد به کلاهبرداری در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: فردی با در دست داشتن مرجوعه قضایی به پلیس فتا مراجعه کرد و ادعا داشت که شخصی با وعده پرداخت وام ۹۰۰ میلیونی از وی ۳۰ میلیون تومان کلاهبرداری کرده و ناپدید شده است که با تلاش ماموران این فرد شناسایی و دستگیر شد.

وی افزود: توصیه می‌شود در فضای مجازی قبل از دریافت خدمات هیچ گونه وجهی به حساب کسب واریز نکنید.

یادگارنژاد کلاهبرداران دستگاه اسکیمر روی دستگاه نصب می‌کنند و در بین راه و جاده‌ها و جاهایی که عابر بانک وجود ندارد اقدام به کلاهبرداری از افراد می‌کنند که توصیه می‌شود مردم توجه کنند که غیر از پوز هیچ دستگاه دیگری به کارتخوان متصل نباشد.

کد خبر 4502229

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha