۱۶ دی ۱۳۹۷، ۹:۵۴

با ثبت یک رکورد بی‌سابقه؛

دو سکوی فاز ١٣ پارس جنوبی آماده تولید شدند

دو سکوی فاز ١٣ پارس جنوبی آماده تولید شدند

بوشهر - با ثبت یک رکورد بی‌سابقه در صنعت فراساحل، دو سکوی فاز١٣ پارس جنوبی بطور همزمان در کمتر از ۴ روز کاری در دریا، پس از شروع عملیات هوک آپ و راه اندازی ، آماده تولید شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی نفت و گاز پارس، پیام معتمد مجری طرح توسعه فاز ١٣ پارس جنوبی با اعلام این خبر گفت: با همت مثال زدنی تیم کارفرما و پیمانکاران این طرح، توسعه هر دو سکوی اصلی B و اقماری D، پس از اتمام عملیات ساخت و نصب، با راه اندازی تمامی سیستم های ایمنی F&G و کنترلی و باز کردن اولین چاه‌های آماده تولید، مشعل این دو سکو در آب‌های خلیج فارس روشن شدند.

وی اظهار کرد: به زودی و با آماده شدن خط لوله دریا، ارسال گاز به پالایشگاه خشکی آغاز می شود.

مجری طرح توسعه فاز ١٣ پارس جنوبی با اشاره به روشن شدن همزمان مشعل این عرشه ها در سومین روز کاری سکوی ۱۳D و چهارمین روز کاری سکوی ١٣B گفت: با راه اندازی کامل این دو سکوی دریایی فاز۱۳ پارس جنوبی، تولید یک میلیارد فوت مکعب گاز ترش غنی معادل ٢٨ میلیون متر مکعب (یک فاز استاندارد) - نیمی از ظرفیت کامل این طرح توسعه ای محقق می شود.

معتمد از تلاش متخصصان ایرانی در راه اندازی همزمان دو سکوی بزرگ گازی این طرح قدردانی کرد و گفت: بی شک این رویداد بی سابقه، رکوردی ماندگار در صنعت فراساحل برجا می گذارد.

وی یادآور شد: دو سکوی گازی موقعیت B و D طرح توسعه فاز ١٣ پیش از این و بطور همزمان جهت نصب در بخش فراساحل این طرح از یارد بوشهر شرکت صنعتی دریایی ایران بارگیری و پس از ارسال به دریا، در بازه های مناسب هوایی در موقعیت های خود نصب شدند.

به گفته معتمد راه اندازی این دو سکو  پیش از موعد تعیین شده، نشان می دهد عزم وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران در بهره برداری از طرح های گازی پارس جنوبی و افزایش تولید از این میدان جدی بوده و با حمایت از پیمانکاران، توانمندی متخصصان داخلی را در مراحل ساخت، نصب و راه اندازی پروژه های بزرگ صنعت نفت و گاز، در حداقل زمان ممکن، افزایش داده است.

شایان ذکر است بخش فراساحل فاز ۱۳ پارس جنوبی متشکل از ۳۸ حلقه چاه دریایی در بخش شمال غربی میدان مشترک پارس جنوبی است که با بهره برداری از این دو عرشه، نیمی از تعهدات توسعه ای این طرح محقق خواهد شد.

با ارسال گاز ترش استحصال شده از موقعیت مخزنی دو سکوی فاز ۱۳، از طریق خط لوله ۳۲ اینچی به پالایشگاه خشکی، پس از انجام عملیات فرآورش، محصولات مختلفی چون گاز شیرین، اتان، پروپان، بوتان، میعانات گازی و محصول جانبی گوگرد تولید خواهد شد.

کد خبر 4505052

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha