۱۷ دی ۱۳۹۷، ۱۲:۲۷

نخلداران چشم‌انتظار باران باشند؛

آب پشت سد رئیسعلی کم است/دور دوم آبیاری باغات نیازمند آبگیری مجدد

آب پشت سد رئیسعلی کم است/دور دوم آبیاری باغات نیازمند آبگیری مجدد

بوشهر - مدیرعامل آب منطقه‌ای استان بوشهر با اشاره به کمبود آب پشت سد رئیسعلی دلواری گفت: برای دور دوم آبیاری نخیلات پائین‌دست باید منتظر بارش باران و آبگیری مجدد سد باشیم.

شاپور رجایی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه حجم ذخیره آب پشت سد رئیسعلی دلواری حدود ۲۰ درصد است، اظهار داشت: هم‌اکنون ۱۵۰ میلیون مترکعب از حجم ۶۹۵ میلیون مترکعبی سد رئیسعلی دلواری پر است.

وی با اشاره به انجام دور اول آبیاری باغات منطقه آب‌پخش با خروج شش مترمکعب آب در ثانیه از سد رئیسعلی دلواری اضافه کرد: متعهد شده‌ایم که سه میلیون مترمکعب آب نیز به شبکه زراعتی شبانکاره بدهیم که با نظر جهاد کشاورزی توزیع این میزان آب بین کشتزار گندم و جالیز در این منطقه انجام خواهد شد.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان بوشهر ادامه داد: همیشه باید حدود ۷۲ میلیون مترمکعب آب به عنوان حجم تعادلی پشت سد ذخیره داشته باشیم و ۳۱ میلیون مترمکعب در سال نیز به عنوان الزامات زیست‌محیطی است که باید تامین شود.

وی بیان کرد: همواره مقداری از آب پشت سد تبخیر می‌شود که هر ساله این میزان تبخیر بسته به میزان آب پشت سد متفاوت است که پیش‌بینی می‌شود امسال میزان تبخیر حدود ۲۱ میلیون مترمکعب باشد.

باغداران منتظر آبگیری زمستانه سد باشند

رجایی خاطرنشان کرد: با این وضعیت برنامه‌ریزی برای آب پشت سد رئیسعلی دلواری، آب اضافه‌ای برای انجام دور دوم آبیاری نخیلات پائین‌دست در اختیار نداریم و باید منتظر آبگیری فصل زمستان سد باشیم و امیدواریم با آبگیری مناسب در این فصل، آب مورد نیاز برای دور دوم آبیاری را تامین کنیم.

وی در مورد پیش‌بینی‌های صورت گرفته برای بارش‌ها در فصل زمستان گفت: بر اساس اعلام سازمان هواشناسی، بارندگی در دی و بهمن نرمال پیش‌بینی شده و برای ماه اسفند پائین‌تر از نرمال پیش‌بینی شده است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان بوشهر با بیان اینکه بارندگی نرمال به معنای آورد نرمال سد نیست، اظهار داشت: اگر در حوزه بالادست سد شاهد بارندگی نرمال باشیم، آورد سد نرمال و خوب خواهد بود.

ساخت پنج سد مخزنی بزرگ در استان

وی از ساخت پنج سد مخزنی بزرگ در استان بوشهر خبر داد و اضافه کرد: چهار سد دالکی، باغان، دشت پلنگ و خائیز عملیاتی هستند و سد باهوش نیز در حال انجام ساز و کارهای مالی آن هستیم.

رجایی با اشاره به اینکه اعتبار پیش‌بینی شده برای سد باهوش با مقدار اعتباری که نیاز دارد متناسب نیست،‌ تصریح کرد: به اندازه کمتر از دو درصد از اعتبار مورد نیاز سد را در پیوست قانون در اختیار داریم.

استفاده از فاینانس در ساخت سدها

وی با اشاره به استفاده از فاینانس خارجی برای ساخت سد باغان و سد دشت پلنگ و فاینانس داخلی برای سد دالکی، ادامه داد: دنبال ساز و کارهایی هستیم که برای ساخت دشت پلنگ نیز از ظرفیت فاینانس استفاده کنیم.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان بوشهر افزود: بعد از انتخاب پیمانکار یا سرمایه‌گذار باید به دنبال تامین مالی پروژه باشیم تا بتوان پیش‌پرداخت را به پیمانکار پرداخت کرد که عدد پیش‌پرداخت حداقل ۱۰ تا ۱۲ میلیارد تومان است که با منابع مالی در اختیار نمی‌خواند.

وی گفت: سد باهوش از سدهای بزرگ است و در صورتی که تجهیز کارگاه به خوبی انجام نشود، به همان نسبت زمان‌بندی اجرای آن را طولانی‌تر خواهد کرد.

ساخت سدها نیازمند ۱۷۰۰ میلیارد تومان

رجایی خاطرنشان کرد: این پنج سد در مجموع دارای حجم ذخیره ۴۹۰ میلیون مترمکعب هستند که سد دالکی ۲۷۰ میلیون مترمکعب، سد دشت پلنگ ۱۵۲ میلیون مترمکعب، سد باغان ۳۲ میلیون مترمکعب، سد خائیز ۱۶ میلیون مترمکعب و سد باهوش حدود ۲۲ میلیون مترمکعب است.

وی ادامه داد: برای ساخت این پنج سد به هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان با فهرست‌بهای قبل از سال ۹۷ تعیین شده است که امروز این عدد حداقل ۴۰ درصد بیشتر می‌شود و حدود هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان نیاز است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان بوشهر از ساخت چند سد کوچک و متوسط در سطح استان خبر داد و گفت: این سدها برای تغذیه سفره‌ها و کنترل سیلاب کارایی دارند.

کد خبر 4506258

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha