به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، مهدی پیرصالحی معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو، در نشست بررسی راهکارهای نقل و انتقال ارز مواد اولیه در سالن اجتماعات شرکت داروپخش، با بیان اینکه امروز شرایط نقل و انتقال پول سختتر از هر زمانی شده است، افزود: با اینکه وزارت بهداشت در زمینه نقل و انتقال پول کمک زیادی کرده و خصوصا این همراهی از زمان حضور دکتر عبدزاده بیشتر شده است، اما همچنان مشکلات بسیار زیادی در این زمینه داریم که امیدواریم با این جلسات مرتفع شوند.
در ادامه نشست، محمد عبدزاده مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، از مدیران بازرگانی شرکت های دارویی خواست تا در زمینه تامین مواد اولیه دارو و تجهیزات اولیه در هنگام ثبت سفارش از واحد پولی همان کشور استفاده کنند.
وی گفت: اگر با کشور هند کار میکنید حتما ثبت سفارش را از طریق روپیه و با کشور چین از طریق یوآن انجام دهید تا با مشکلات تحریمی روبرو نشوید.
عبدزاده با انتقاد صریح از عملکرد کند بخش بازرگانی برخی از شرکتهای تولیدکننده دارو، افزود: با وجود اینکه بسیاری از مسائل در حوزه بازرگانی اعلام و راهکارها داده میشود، بخش بازرگانی شرکتهای تولیدکننده بسیار کند عمل میکنند و مسائلشان را پیگیری نمیکنند که این موضوع باعث میشود فعالیتهایی که در وزارت بهداشت انجام میگیرد، به ثمر ننشیند و در آینده تولید دارو با مشکل روبرو شود.
مدیر کل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، خواستار پیگیری جدی شرکتها از طریق بانکهای عامل و وزارت بهداشت شد و تاکید کرد: اگر خودتان پیگیر کارتان نشوید، مطمئن باشید درخواستهایتان به تعویق میافتد.
عبدزاده درباره نقل و انتقال پول یورویی اتحادیه اروپا، گفت: هفته گذشته ستاد تحریم وزارت بهداشت، با حضور وزیر وقت و رئیس بانک مرکزی، توافقهایی در مورد حوزه اروپا داشت و مصوبهای به تصویب رسید که دستورالعمل اجرایی آن فردا(۱۹ دی) ابلاغ خواهد شد.
نماینده بانک مرکزی هم که در جلسه بررسی راهکارهای نقل و انتقال ارز حضور داشت، با اشاره به مشکلات بهوجود آمده بعد از تحریمهای جدید آمریکا، افزود: زمانی که تحریمهای دوباره وضع شدند، وضعیت همکاری با کشورهای مختلف تغییر پیدا کرده، اما بانک مرکزی همواره به دنبال راههای جدید برای ارتباط و حل مشکلات و موانع است.
وی، درباره همکاری با دو کشور هند و چین، اظهار داشت: روابط کارگزاری ما با کشور چین از طریق کونلون بانک چین بود که این همکاری مدتی دچار مشکل شد، اما حدود دو هفته است که روابط مانند سابق شده است و از طریق روپیه در حال انجام است.
شاپور کرمخانی نماینده گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) گفت: با اینکه درباره بحث تعهدات در گمرک به شدت حساسیت وجود دارد، اما از ابتدای سال جاری حدود هزار فقره اظهارنامه باز گمرکی بهدلیل ارایه نشدن کد منشاء ارز داریم.
وی درباره ترخیص درصدی کالاها، افزود: در فرودگاه امام(ره) هیچ موردی نداشتهایم که مسئلهای غیر از کد منشاء ارز داشته باشند و در این گمرک کالایشان مانده باشد.
مدیر حوزه دو تجاری گمرک فرودگاه امام(ره)، تاکید کرد: شما به عنوان مدیرعامل شرکتهای دارویی از نمایندگانی که به گمرک فرستادید، بخواهید اطلاعات کامل و لازم را در زمینه ترخیص کالا ثبت کنند؛ چراکه در واحد گمرکی ما اگر مشکل مصوبهای وجود نداشته باشد، هیچ کالایی در گمرک نمیماند.
وی در عین حال تصریح کرد: اگر کالایی ثبت سفارش شده باشد، مجوز وزارت بهداشت و درمان را هم داشته باشد به هیچ وجه در گمرگ نمیماند و به مرحله متروکه نمیرسد، مگر اینکه مشکلی در بحث نقدینگی داشته باشد.
علی خندهرو معاون مالی پشتیبانی اداره کل خارجه بانک کشاورزی هم که به عنوان نماینده بانک کشاورزی در نشست بررسی راهکارهای نقل و انتقال ارز مواد اولیه حضور داشت، گفت: عدم همکاری «یوکوبانک» برای همه بانکها مشکلاتی را به وجود آورده است.
نظر شما