۳ بهمن ۱۳۹۷، ۱۶:۰۳

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان:

هوای اصفهان به مرز آلودگی برای عموم رسید

هوای اصفهان به مرز آلودگی برای عموم رسید

اصفهان- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: هوای اصفهان به مرز آلودگی برای عموم رسیده است و این شرایط تا هفتم بهمن ماه ادامه دارد.

کمال حیدری در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به پیش بینی اداره کل هواشناسی استان مبنی برسکون و پایداری نسبی هوا و افزایش میزان انباشت آلاینده‌های هوا از فردا تا هفتم بهمن ماه در اصفهان و شهرستان‌های مستعد میزان کیفیت هوای اصفهان در شرایط ناسالم برای عموم جامعه قرار می گیرد.

وی بیان داشت: در راستای کاهش اثرات ناشی از آلاینده های هوا بر سلامت جامعه لازم است از هرگونه فعالیتی که منجر به افزایش آلودگی هوا می شود تا شرایط به حالت مطلوب برگردد، خودداری شود.

 معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اعلام اینکه  شهروندان تا حد امکان از خروج غیرضروری از منزل و تردد بی مورد در معابر شهری پرهیز کنند، بیان داشت: بیماران قلبی و ریوی و مبتلایان به آسم، در فضاهای باز فعالیت نکنند و تا حد امکان از حضور در سطح شهر خودداری کرده و در منزل استراحت کنند.

وی با توصیه به مدیران مدارس و مهدهای کودک گفت: مدیران مدارس لازم است تمام فعالیت‌های فیزیکی و ورزشی در مهدهای کودک، مراکز پیش دبستانی در تمام مقاطع تحصیلی مدارس را حذف و دانش آموزان زنگ های تفریح را نیز تا حد امکان در کلاس ها سپری کنند.

حیدری بیان داشت: تمام  ورزشکاران و شهروندان از هرگونه فعالیت فیزیکی و ورزشی از جمله دویدن و پیاده روی در این شرایط در هوای باز خودداری کنند.

نوشیدن آب بهترین راهکار مقابله با آلودگی هوا

وی با بیان اینکه نوشیدن مایعات به ویژه آب در شرایط آلودگی هوا نه تنها باعث شستشوی دستگاه گوارش می شود بلکه عطش و خشکی دهان ناشی از آلودگی را از بین می برد، بیان داشت: با نوشیدن آب و فعالیت دستگاه گوارش، بخشی از آلودگی های وارد شده به بدن توسط ادرار دفع می شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اعلام اینکه افرادی که مبتلا به سرماخوردگی (زکام همراه با حساسیت) و یا مشکلات تنفسی هستند و افراد مبتلا به آسم بدون علامت هستند در زمره گروه های آسیب پذیر قرار دارند، ادامه داد: به گروه های آسیب پذیر توصیه میشود از تردد در محیط های باز خودداری کنند.

افزایش بیماریهای تنفسی در کودکان با ماندن در ترافیک

وی ماندن در ترافیک و استنشاق هوای آلوده، سرعت ابتلا به اسم را در کودکان افزایش می دهد، بیان داشت: آلاینده های موجود در هوای خیابان‌های پر رفت و آمد موجب کاهش سطح اکسیژن خون می شود.

حیدری گفت: والدین حتی المقدور در شرایط آلودگی هوا، کودکان را در منزل نگه دارند و ضمن نگهداری کودکان در منزل، درها  پنجره ها را بسته نگاه دارند و در صورت امکان در اماکن دارای سیستم تهویه مطبوع بمانند.

مصرف میوه ها و سبزیجات تازه در هوای آلوده

وی با بیان اینکه هنگام آلودگی هوا بهتر هست از میوه ها و سبزیجات تازه استفاده شود، گفت: آنتی اکسیدان های (ترکیبات ضد سرطان) موجود در میوه ها و سبزیجات نقش حیاتی در سلامت ریه ها و کاهش اثرات آلاینده های هوا دارند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: ماسک‌های کاغذی معمولی و دستمال نمی‌توانند مانع ورود آلاینده های هوا به سیستم تنفسی شوند بنابراین استفاده از آنها توصیه نمی شود.

وی گفت:  ماسک‌های ویژه‌ با عنوان P۱ و P۲ و ماسک های سوپاپ‌دار که در داروخانه‌ها عرضه می‌شود برای این شرایط تا حدی مناسب است مخصوصا برای افرادی که مجبورند در فضای باز فعالیت داشته باشند.

کد خبر 4521831

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha