به گزارش خبرگزاری مهر، بهمن نامور مطلق، معاون مطالعاتی و مدیر گروه فرهنگ و هنر کمیسیون ملی یونسکو- ایران، درباره گشایش دفتر نمایندگی کمیسیون ملی یونسکو ایران در یزد، اظهار کرد: راهاندازی و گشایش دفتر نمایندگی یزد، اولین قدم در راستای استفاده درست از ظرفیتهای بالقوه استانها در جهت تحقق اهداف سازمان جهانی یونسکو است که در این میان شهر یزد با ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو بهعنوان نخستین شهر تاریخی ایران و بیستودومین اثر تاریخی کشور، الگویی مناسب برای نخستین دفتر نمایندگی کمیسیون ملی یونسکو- ایران بود.
نامور مطلق ادامه داد: خوشبختانه در این شهر اشتیاق زیادی برای بهرهمندی از ظرفیتهای مهم فرهنگی و جلبِنظر سرمایهگذاران برای توسعه بیشتر شهری و جذب توریست فرهنگی وجود دارد.
وی با اشاره به این موضوع که تاکنون تنها کمیسیون ملی یونسکو- ایران مستقر در تهران بهعنوان یک رابط و یک واسطه محکم با شبکههای جهانی یونسکو بود، گفت: ما امیدواریم که راهاندازی دفاتر نمایندگی استانها زمینهساز توضیع عادلانه ظرفیتها جهت حضور موفق ایران در عرصههای جهانی باشد. چراکه آینده جهان در گرو تسهیل ارتباط مستقیم شهرها و استانها با شبکههای جهانی و بهرهگیری از فرصتهای جهانی برای حضور هر چه موثرتر در عرصههای بینالمللی است.
معاون مطالعاتی کمیسیون ملی یونسکو- ایران در ادامه افزود: طی جلسات متعددی که با نمایندگان دولت، استانداری و شهرداری یزد و همچنین امام جمعه این شهر داشتیم، متوجه شدیم که علاقه، اراده و یک آگاهیِجمعی در این استان برای گشایش اولین دفتر نمایندگی کمیسیون ملی یونسکو- ایران وجود دارد و همین امر یکی از مولفههای کلیدی در تحقق این مهم شد.
وی پس از تاکید بر وحدت استانی در زمینه گشایش این دفتر، به دیدار دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران با امام جمعه این استان هم اشاره کرد و گفت: حجتالله ایوبی، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران درباره خروج آمریکا و اسرائیل از یونسکو که نشان از سلامت این سازمان و سیاسی نبودن آن دارد، توضیحاتی به امام جمعه این شهر، ارائه داد.
همچنین زمینه فعالیت در گروههای تخصصی کمیسیون ملی را برای ایشان تشریح کرد و در ادامه امام جمعه نیز در راستای بهبود عملکرد کمیسیون ملی یونسکو- ایران در جهت تحقق منافع ملی به دبیر کل این کمیسیون پیشنهاداتی را ارائه کرد.
نامور مطلق از راهاندازی شورای راهبردی، شورای علمی و شورای اجرایی در دفتر نمایندگی کمیسیون ملی یونسکو- ایران در یزد خبر داد و گفت: در شورای راهبردی این نمایندگی، استاندار یزد بهعنوان شخصیت حقوقی، ریاست این شورا را بر عهده دارد و دبیری این شورا نیز بر عهده شهرداری است. علیاصغر سمساریزدی از نخبگان و اندیشمندان یزد نیز بهعنوان دبیر شورای علمی این نمایندگی منصوب شده است.
همچنین انتخاب دبیر شورای اجرایی نیز در دست بررسی است که بهزودی این بررسیها نهایی و دبیر این شورا نیز مشخص و اعلام میشود. او همچنین شورای علمی را هسته مرکزی این نمایندگی خواند و بیان کرد: حضور نخبگان و مشاهیر این استان در این شورا فرصت مغتنمی برای بررسی مسائل و مباحث مرتبط با یونسکو و استفاده کارآمد استان از فرصتهای جهانی است. درواقع در این شورا، فرصتها پایش شده و در جهت صیانت از ثبت جهانی شهر یزد بهکار گرفته میشوند.
معاون مطالعاتی کمیسیون ملی یونسکو- ایران در پایان ابراز امیدواری کرد که این نهاد بهعنوان یک تشکل کوچک اما قدرتمند بتواند فعالیتهای مرتبط با یونسکو که منتج به توسعه شهر و استان میشود را بهعنوان الگویی مناسب جهت تعمیم به دیگر شهرها و استانها بهکار گیرد. وی دفاتر نمایندگی را عامل موثری در توسعه شهری برشمرد و تصریح کرد: این دفاتر بهدرستی میتوانند در پایش مناسب ثروتها، داراییهای معنوی، طبیعی، اجتماعی، تاریخی و فرهنگی مفید واقع شوند که در این میان دفتر نمایندگی یزد الگوی مناسبی برای دیگر استانها است. ضمنا ما نسبت به این موضوع خوشبین هستیم که بتوانیم هر ساله گشایش دو دفتر نمایندگی را در دیگر استانهای کشور داشته باشیم تا بدینوسیله از تهران تمرکززدایی کرده و فرصتهای جهانی بهطور عادلانهای در کشور توزیع شده و گسترش یابند.
نظر شما