به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا کاظمی معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش در نشست خبری به مناسبت معرفی دستاوردهای چهل سالگی انقلاب اسلامی با تبریک این ایام گفت: معاونت پرورشی زاییده انقلاب اسلامی است. تقدیم ۴۰ هزار شهید فرهنگی و جانباز و ده ها هزار جانباز و آزاده یادآور شروع پرشکوه فرهنگیان در دفاع مقدس و انقلاب است.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: سال قبل ۱۵ میلیون نفر روز اردو در فضاهایی که در اختیار آموزش و پرورش است برگزار کردیم. در ابتدای انقلاب متداول نبود که مدارس نمازخانه داشته باشند اما امروز در ۵۳ هزار مدرسه نمازخانه استاندارد و نیمه استاندارد داریم.مکمل برنامه های درسی برنامه هایی در این معاونت پیش بینی شده و می شود و همچنین در راستای بسترسازی برای کشف و شناسایی استعدادهای دانش آموزان در ساحت های مختلف.
کاظمی اظهار کرد: چهار تشکل رسمی سازمان دانش آموزی، بسیج دانش آموزی، اتحادیه انجمن اسلامی و سازمان جوانان هلال احمر فعال هستند که بیش از ۵۰ درصد دانش آموزان را تحت پوشش قرار دادهاند.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش به بهرهگیری از نهاد روحانیت در فضاهای مختلف در قالب ائمه جماعات اشاره کرد و گفت :۲۰ هزار نفر از روحانیون ائمه جماعات در مدارس هستند. در حوزه فعالیت های قرآنی ما نیز مسابقات بین المللی قرآن و در سطح کشور مسابقات قرآنی را برگزار می کنیم و افتخارمان این است که سه هزار حافظ کل قرآن تحویل جامعه داده ایم.
وی اضافه کرد: توسعه مهارتهای ارتباطی، فضای مشاوره و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی از دغدغههای ماست. ۴۵ هزار مربی پرورشی و ۱۲ هزار مشاور در سطح مدارس داریم. مهمترین برنامه ما توسعه فرهنگ مشاوره و تلاش برای ارتقای توانمندیها و مهارتهای دانش آموزان در بخشهای مختلف است که در اداره کل امور مشاوره دنبال میشود.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش درباره طرح نظام جامع مشاوره اظهار کرد: این طرح در کمیسیون فرعی شورای عالی آموزش و پرورش تصویب شده و منتظر طرح در صحن علنی است.
کاظمی درباره میزان کمبود مشاوره در مدارس گفت: هر ۱۲ دانش آموز به یک مشاور نیاز دارد و اکنون با کمبود ۳۵ هزار مشاور روبرو هستیم.
وی درباره بروز آسیبهای اجتماعی و راهکارهای کاهش آسیبها اظهارکرد: همه آسیبها نشات گرفته از کم مهارتی دانش آموزان، کاهش تاب آوری، خشونت و… است. سه میلیون دانش آموز متوسطه را در یک آزمون غربالگری شرکت دادیم و نیمرخ سلامت آنها را ترسیم کردهایم و برنامههای توانمندسازی را بر اساس ان تدوین و اجرا میکنیم. توسعه مهارتها و فضایل اخلاقی در ۲۳ هزار واحد آموزشی در حال اجراست.
کاظمی افزود: طرح «نماد» نیز برای رسیدگی به مسائل اورژانسی اقداماتی انجام میدهد. تقویت هستههای مشاوره و تلاش برای توسعه و ترویج فرهنگ مشاوره و استفاده از ظرفیت خود دانش آموزان در قالب طرح همیار مشاور نیز دنبال میشود.
وی افزود: در حوزه تربیت دینی قبول داریم که ممکن است به اندازهای که در حوزه دینی سرمایهگذاری کردهایم، انتظاراتمان برآورده نشده باشد البته اجبار و الزام در آموزههای دینی جایگاهی ندارد و ما هم آن را نمیپذیریم اما معتقدیم باید فضای مدارس آماده و مهیا باشد. جوانان مومن، متدین، انقلابی و دین باوری داریم که در صحنه اجتماع حاضر هستند و باید آنان را نیز ببینیم.
کاظمی با اشاره به ظرفیت حوزه علمیه گفت: ۱۸ تا ۲۰ هزار ائمه جماعات روحانی داریم، بیش از ۴۰۰۰ روحانی تبلیغی به مدارس اعزام میشوند و حدود ۳۰۰۰ طلبه مستقر به عنوان مشاوران دینی در مدارس داریم. اخیرا نیز طرح سربازطلبه را اجرا کردهایم و ۵۰۰ طلبه تحت این عنوان مشغول هستند و امید است این ظرفیت به ۱۰۰۰ مورد در سال جاری افزایش یابد.
وی درباره تنبیه بدنی دانش آموزان اظهارکرد: تنبیه بدنی را نمیپسندیم و آن را محکوم میکنیم. به نظر میرسد کمی در حق معلمان اجحاف میشود. در مدارسی با این گستردگی تعداد اندکی تنبیه صورت میگیرد. عدد بالا نیست اما فضاسازی سنگین است. توانمندسازی دانش آموزان و همکاران در حوزه بهداشت و سلامت روان را دنبال میکنیم. مشاوره فردی نیز انجام میشود و اگر موارد خاصی رخ دهد مرجع رسیدگی به تخلفات به آن رسیدگی میکند.
نظر شما