به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، محمد حاج رسولیها، در حاشیه جلسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ما نگران سیلابهای آینده هستیم، گفت: با توجه به پیش بینیهای انجام شده، در ماه فروردین و اردیبهشت سال آینده، سیلابهایی با حجم بسیار بیشتر و عظیمتر از سیلابهای اخیر در کشور به وجود خواهد آمد که باید برای آنها، آمادگی کافی وجود داشته باشد.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی مدیریت منابع آب ایران، با اشاره به اینکه امسال با افزایش ۲۵ درصدی بارش ها نسبت به شرایط نرمال مواجه بودیم، افزود: پوشش برفی امسال نیز نسبت به سال گذشته، ۳۸ درصد افزایش داشته است که علاوه بر تزریق شدن این ذخیرهها به منابع آبی، از سویی نگران سیلابهای ناشی از این برفها در اثر گرم شدن هوا هستیم.
حاج رسولیها، ورودی سدهای کشور را در سال آبی ۹۷-۹۸، ۲۰ میلیارد متر مکعب دانست و ادامه داد: سال گذشته این رقم، کمتر از ۶ میلیارد متر مکعب بوده است.
این مقام مسئول در وزارت نیرو، در خصوص سیلابهای اتفاق افتاده در کشور، گفت: ما بیش از ۹۰ درصد سیل را در پشت سدهای کشور ذخیره کردیم و فقط ۱۰درصد آن، رهاسازی شده است.
وی با اشاره به دخل و تصرفهای انجام شده در حریم رودخانهها به خصوص در بخش کشاورزی اظهار داشت: از ۷۵ هزار کیلومتر حریم رودخانه، تا کنون ۴۶ هزار کیلومتر، تعیین حد و حریم بستر شده است که کشاورزان نباید از آن تجاوز کنند.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران، با اشاره به فرسودگی سیل بندها گفت: به دلیل اهمیت این سازه ها، ستادهای حوادث غیر مترقبه استانها باید به این مساله ورود پیدا کرده و سیل بندها را کنترل کنند، زیرا بخشی از علت بروز سیل، فرسودگی همین سیل بندها بوده است.
تعرض بستر رودخانه علت عمده خسارت ناشی از سیلابهای اخیر
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: تعرض و تصرفهای انجام شده در بخش کشاورزی به بستر رودخانه، بیش از ۶۰ درصد علت خسارتهای ناشی از سیلابهای اخیر در جنوب کشور است.
محمد حاج رسولیها با اشاره به اینکه موضوع تصاحب بستر رودخانه در بخش کشاورزی و هشدارهای داده شده، به مدتها قبل باز میگردد، افزود: زیر کشت بردن بستر رودخانه سبب منحرف شدن آب از مسیر اصلی و بروز خسارت در سیلابهای اخیر شده است.
وی با بیان اینکه پیش بینی ترسالی از اواخر آذر ماه انجام شده بود، گفت: ما به همه استانها، هشدار و فرمان کنترل سدها را داده بودیم.
نظر شما