۱۶ بهمن ۱۳۹۷، ۱۱:۲۰

در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهیدبهشتی؛

مرکز درمان در منزل سالمندی «امداد» راه اندازی شد

مرکز درمان در منزل سالمندی «امداد» راه اندازی شد

همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی ایران، مرکز درمان در منزل سالمندی با هدف ارایه خدمات درمانی عمومی و تخصصی به سالمندان در واحد جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی راه اندازی شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا بهرامی با بیان اینکه حفظ کرامت سالمندان اولویت اول در جهاد دانشگاهی برای راه اندازی مرکز درمان در منزل «امداد» است، گفت: در همین راستا و برای رسیدگی جامع به مشکلات درمانی سالمندان، مرکز «پایش سالمندی» نیز با هدف ارایه کامل ترین خدمات تشخیصی و غربالگری در واحد جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی راه اندازی شده است.

وی با اشاره به هرم جمعیتی کشور و بخصوص تهران در مواجهه با پدیده سالمندی، عنوان کرد: باید برای مواجهه با بحران سالمندی در سالهای آتی برنامه ریزی کنیم چراکه این جمعیت در حال رشد، نیازمند خدمات آموزشی و درمانی ویژه هستند.

مراجعات متعدد به مراکز درمانی و تداخلات دارویی معضل عمده سالمندان

بهرامی با اشاره به مساله مراجعات متعدد سالمند به مراکز درمانی و تداخلات دارویی به عنوان یکی از مشکلات عمده سالمندان، اظهار کرد: سالمندان نسبت به افراد عادی نیاز بیشتری دارند و به همین دلیل مراجعه آنها به پزشکان مختلف بیشتر شده و همین مساله به معضل  تداخلات دارویی مشکلات و تبعات بعدی آن منجر می شود در حالیکه می توان با راهکاری مناسب  همچون ارایه خدمات در منزل، از بروز این مشکلات جلوگیری کرد.

ضرورت تغییر نوع خدمات دهی حوزه سلامت به سالمندان

وی با بیان اینکه تغییر نوع خدمات دهی حوزه سلامت به سالمندان یک ضرورت است، عنوان کرد: یکی از بهترین حالت ها این است که سالمند به سبک طب قدیم که حکیم برای درمان در خانه ها و بر بالین بیمار حاضر می شد، در منزل ویزیت شود. این شیوه از بهترین روش های درمانی است، چراکه بیمار در ساختار زندگی خود ویزیت شده و پزشک نیز با توجه به مسایل زمینه ای، محیطی و اجتماعی تشخیص و درمان صحیح تری خواهد داشت.

رئیس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در این رابطه به راه اندازی "مرکز درمان در منزل سالمندی امداد" در این واحد جهاد دانشگاهی اشاره کرد و گفت: ارایه خدمات درمان در منزل یا Home Care امروزه در بسیاری از کشورها باب شده، به گونه ای که در کشورهای پیشرفته کنار بیمارستان ها، مراکز اقامتی ویژه ای ایجاد شده که خدمات پاراکلینیکی اولیه را با حداقل زمان ممکن ارایه کرده و بیمار دوره نقاهت خود را در منزل و تحت نظارت بیمارستان سپری می کند.

کاهش زمان بستری در بیمارستان سیاست وزارت بهداشت

وی با بیان این که هزینه تخت بیمارستان جزو گرانترین هزینه هاست، عنوان کرد: سیاست  وزارت بهداشت این است که با اجرای طرح های ویژه زمان بستری بیمار در بیمارستان را به حداقل کاهش دهد، چراکه علاوه بر صرفه جویی در هزینه بستری، از شیوع عفونت های بیمارستانی نیز پیشگیری می شود. به خصوص سالمندان به خاطر سیستم ایمنی ضعیف بیشتر در معرض آسیب عفونت های بیمارستانی قرار دارند.

راه اندازی مرکز پایش سلامت سالمندی

وی با اشاره به خدمات مرکز پایش سالمندی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی، تصریح کرد: بیمار در مرکز پایش سالمندی از جهت بینایی سنجی، شنوایی سنجی، تست های روان شناختی، مشکلات قلبی و عروقی و سایر بیماریهای شایع این سنین پایش شده و با تشکیل پرونده سلامت رسیدگی های بعدی وی راحت تر خواهد بود.

ضرورت همکاری مراکز امداد در منزل با بیمارستان ها

وی با اشاره به مصوبه وزارت بهداشت مبنی بر ضرورت همکاری یک "مرکز امداد در منزل" در کنار بیمارستان ها، عنوان کرد: این طرح با هدف کاهش ضریب اشغال تخت های بیمارستانی ارایه شده، چراکه هر تخت بستری بیمارستان مبلغ گزافی برای دولت هزینه دارد، درصورتیکه می توان با برنامه ریزی مناسب از بستری های غیرضروری جلوگیری کرده و با اعزام پزشک و پرستار، خدمات درمانی مورد نیاز را در منزل ارایه کرد.

بسته سلامتی جهاد دانشگاهی برای سالمندان

بهرامی با بیان اینکه با راه اندازی مرکز درمان در منزل سالمندی "امداد" خدمات پایش و درمانی در قالب یک پکیج در اختیار متقاضی قرار می گیرد، خاطرنشان کرد: متقاضی ابتدا در مرکز پایش سلامت سالمندی پایش شده و بر اساس نتایج آن، پرونده سلامت برای سالمند تشکیل می شود تا از این پس ضمن پیشگیری از معضلاتی همچون تعدد مراجعه سالمند به مراکز درمانی و یا تداخلات دارویی، بهترین و با کیفیت ترین خدمات در منزل در اختیار بیمار قرار بگیرد.

کاهش چشمگیر بار بیماری در نظام سلامت با فعالیت مراکز درمان در منزل

وی با اشاره به کاهش چشمگیر هزینه و بار بیماری در نظام سلامت با فعالیت مراکز درمان در منزل، عنوان کرد: مرکز درمان در منزل "امداد" جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در منطقه شمال تهران افتتاح شده و با توجه به آمار ۲۵ درصدی جمعیت سالمند حوزه شمیرانات، مطمئنا پتانسیل بالایی برای ارایه خدمات درمانی با کیفیت برای سالمندان عزیز وجود دارد.

رئیس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به سایر خدماتی که از طریق این مراکز در اختیار شهروندان قرار می گیرد، اظهار کرد: خدمات پزشکی عمومی و تخصصی به خصوص تخصص های ویژه سالمندان، خدمات پرستاری، فیزیوتراپی، کار درمانی، شنوایی سنجی، بینایی سنجی، خدمات نمونه گیری و آزمایشگاهی، دندانپزشکی، تغذیه، رادیولوژی، سونوگرافی، نوار قلب، فیزیو تراپی، ماساژ، کاردرمانی، تهیه دارو، خدمات آمبولانس و غیره جزو خدماتی است که در این مرکز ارایه خواهد شد.

متقاضیان برای کسب اطلاعات و دریافت خدمات می توانند با شماره ۷۲۱۰۳ تماس حاصل فرمایند.

کد خبر 4534315

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha