۱۶ بهمن ۱۳۹۷، ۱۸:۲۱

صالحی در اختتامیه کتاب سال مطرح کرد؛

تعداد ناشران فعال دهه اول انقلاب از ۱۷ به ۶۰۰ رسیده است

تعداد ناشران فعال دهه اول انقلاب از ۱۷ به ۶۰۰ رسیده است

وزیر ارشاد در اختتامیه سی و ششمین جایزه کتاب سال گفت: در دهه اول انقلاب تنها ۱۷ ناشر فعالیت داشتند اما در دهه چهارم تعدادشان به ۶۰۰ ناشر رسیده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم اختتامیه و معرفی برگزیدگان سی و ششمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و بیست و ششمین دوره جایزه جهانی کتاب سال ساعتی پیش با حضور حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئولان موسسه خانه کتاب به عنوان برگزارکننده، در مجموعه تالار وحدت برگزار شد.

در این مراسم مسئولان دیگری چون معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، سیدرضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک، محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدعلی مهدوی‌راد دبیرعلمی جایزه کتاب‌سال و احمدعلی حیدری دبیر علمی جایزه جهانی کتاب‌سال هم حضور داشتند.

صالحی در این مراسم گفت: انقلاب ایران خلاف بسیاری از انقلاب‌های جهان، انقلاب گلوله نبود بلکه انقلاب کلمه بود. واژه‌هایی که در شعرها،‌ منابر،‌ خطابه‌ها و چه بسیار در نوشته‌ها و کتاب‌ها حضور پیدا کردند. به همین دلیل انقلاب اسلامی، انقلابی متمایز بود. انقلاب اسلامی ایران پس از پیروزی به نقطه تاسیس خود وفاداری داشت. اتفاقاتی که در حوزه کتاب و نشر رخ دادند، نشانه این وفاداری بودند.

وی افزود: در فاصله سال ۱۳۲۰ تا ۵۷، پنجاه‌هزار عنوان کتاب در ایران تولید شده بود و پس از سال ۵۷ تا ۹۶،‌ حدود یک میلیون و ۲۳۰ عنوان چاپ اول و تجدید چاپ عرضه شدند. در این زمینه، مسیر پرجهشی را شاهد بوده‌ایم. در دهه اول انقلاب ۳۵ هزار عنوان کتاب تولید شده بود و در دهه چهار ۷۲۶ هزار کتاب تولید شد. بخش قابل توجه افتخارات علمی ۴ دهه انقلاب اسلامی را مدیون مولفان و ناشران هستیم؛ کسانی که با تولید کتاب فرصت‌های علمی را افزایش و گسترش دادند. طی ۴۰ سال اخیر در بخش علوم کاربردی و عملی ۱۴۳ هزار عنوان تولید داشته‌ایم. اگر در همین حوزه مقایسه‌ای داشته باشیم، متوجه می‌شویم که دهه اول حدود ۴ هزار عنوان و در دهه چهارم ۸۸ هزار عنوان داشتیم، که نشان می‌دهد جریان علمی کشور مسیر توسعه را به نحو چشمگیری با کتاب و نشر گذرانده است.

وزیر ارشاد ادامه داد: حوزه علوم انسانی و اسلامی هم به همین میزان چشمگیر و توسعه یافته و پرجهش است. اگر با نگاه‌های آمایشی هم به ۴۰ سال گذشته نگاه کنیم، ردپای پیشرفت را می‌بینیم. یکی از آنها در حوزه جنسیت است. زنان ما در حوزه پدیدآورندگی و تالیف، پیشرفت قابل توجهی داشته‌اند. براساس آمار در سال ۵۷، ۹۶درصد مولفان مرد و تنها ۴درصد زن بودند، در دهه اول انقلاب نیز ۹۲درصد مولفان مرد و ۸ درصد زن بودند اما اکنون در چهارمین دهه انقلاب ۷۱ درصد مولفان مرد و ۲۹درصد زن هستند. همچنین در سال ۹۶، ۶۸درصد مولفان مرد و ۳۴ درصد زن بودند. در زمینه داستان‌نویسی هم آمار نشان می‌دهد فاصله بین مردان و زنان کمتر شده و تقریبا به فضای برابر رسیده است.
 
صالحی در بخش دیگری از سخنانش گفت: ناشران پرکار ناشرانی هستند که در طول سال حدود ۲۰ تا ۵۰ اثر تولید می‌کنند. در دهه اول انقلاب تنها ۱۷ ناشر فعالیت داشتند اما در دهه چهارم تعدادشان به ۶۰۰ ناشر رسیده است. ناشر حرفه‌ای، ناشری است که سالانه بیش از ۵۰ عنوان کتاب تولید می‌کند. در این زمینه در دهه اول انقلاب، فقط ۵ ناشر حرفه‌ای داشتیم و حالا ۲۸۶ ناشر حرفه‌ای داریم.
 
تمام این موضوعات نشان می‌دهد کاروان فکر، اندیشه و فرهنگ که در کشورمان سابقه قدیمی دارد، موفق بوده و آینده نیز درخشان است.

کد خبر 4534981

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha