به گزارش خبرنگار مهر، حمید قاسمی، مدیر طرح CNG شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در مراسم بهره برداری از ۴۰ جایگاه CNG در سراسر کشور و همچنین رونمایی از نخستین خودروی دیزلی باری دوگانه سوز، با بیان اینکه طبق برنامه ای که سال ۷۹ تدوین شده، باید ۲۶۰۰ جایگاه سوخت در کشور احداث و بهره برداری میشد، گفت: اکنون از این میزان، ۲۴۷۵ جایگاه را به بهره برداری رساندهایم و ۱۲۱ جایگاه دیگر نیز، در دست بخش خصوصی به منظور بهره برداری قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه از تولید روزانه یک میلیارد متر مکعبی گاز از پارس جنوبی، سهم CNG بیست میلیون متر مکعب است، افزود: گاز تولیدی روزانه از پارس جنوبی، ۵۰ برابر مصرف روزانه گاز CNG است.
این مقام مسئول، یکی از مهمترین اهداف شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی را توسعه جایگاه های کوچکمقیاس CNG عنوان کرد و ادامه داد: از نظر ما جایگاه کوچکمقیاس همانند دستگاههای خودپرداز است که باید در تمام نقاط شهر، به راحتی قابل دسترسی باشد؛ این در حالی است که اکنون قرار است ۲۴ جایگاه به صورت پایلوت در تهران بهرهبرداری شود و ۳۰۰ جایگاه کوچک مقیاس دیگر نیز، به منظور احداث و بهره برداری در دست بخش خصوصی قرار دارد که قرار است این جایگاهها، در تمامی کلانشهرها احداث شوند.
به گفته وی، یکی از راه های توسعه بخش CNG، تحریک تقاضا است؛ این در حالی است که اکنون بر اساس آمار رسمی، ۳ میلیون و ۸۷۰ هزار خودروی گازسوز و بر اساس آمار غیررسمی، ۴ میلیون و ۱۳۰ هزار خودروی گازسوز در کشور وجود دارد.
قاسمی گفت: قصد داریم حدود ۱.۵ میلیون خودروی پایه گازسوز را مورد پشتیبانی قرار دهیم که از این تعداد، ۶۰ هزار دستگاه تریلی و یک میلیون و ۴۴۰ هزار خودروی دیگر سواری سبک است که در حوزه بین شهری فعالیت می کنند. در حقیقت تلاش کردیم خودروهایی که بر ایجاد تورم و هزینه های جاری، تاثیر کمتری دارند را گازسوز کنیم که بر این اساس، پیش بینی می شود در نتیجه صنعت تبدیل خودروها به دوگانه سوزی یا موتور پایه گازسوز، ۵۵ هزار شغل ایجاد شود.
به گزارش خبرنگار مهر، در این مراسم فرمانده قرارگاه خاتم الاوصیا وزارت دفاع و برخی دیگر از مقامات این وزارتخانه حضور داشتند.
نظر شما