۱۷ بهمن ۱۳۹۷، ۱۸:۲۲

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه:

سجام امر به معروف الکترونیکی است

سجام امر به معروف الکترونیکی است

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه سامانه مردمی سجام را امر به معروف و نهی از منکری دانست که به روشی متفاوت و الکترونیکی انجام می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از واحد اطلاع رسانی معاونت اجتماعی  قوه قضائیه، محمدباقر الفت در نشست با دیده بانان مردمی استان هرمزگان،گفت: سجام دستگاه های مختلف را به پیگیری گزارش های مردمی و اقدام به موقع موظف می کند.

وی با بیان اینکه دیده­ بان پیشگیری به دنبال به صحنه آوردن مردم است، گفت: هرچه تعداد دیده بانان بیشتر باشد گزارش­های بیشتری ثبت شده و نسبت به زمانی که به دلیل عدم دخالت های مردمی و بالتبع سازمانی، وقایع به جرم و آسیب تبدیل می شد وضعیت بهتری بوجود خواهد آورد.

الفت خاطرنشان کرد: باید در مقابل رخدادها عکس العمل نشان داد، زمانی که از پیشگیری صحبت می شود باید زمان پیش از وقوع جرم را دید و در مقابل پس از وقوع جرم دستگاه های ذیربط باید جرم را شناسایی و اقدام کنند.

معاون رئیس قوه قضاییه اضافه کرد: وقتی جرم واقع شد، آسیب ها به مردم تحمیل می شود که  جبران آن در سطوح مختلف بسیار کار مشکلی است. همچنین خسارت های آن هیچوقت به نحو تام جبران نمی شود، پس بهتر است از رفتارهای غیرقانونی پیش از وقوع جلوگیری شود. رفتارهای غیرقانونی انحرافات را در جامعه پدید آورده و جامعه نیز متضرر می شود.

این مقام قضایی تصریح کرد: قبل از به نتیجه رسیدن رفتارهای ناهنجار باید جلوی آن را بگیریم، اگر به دنبال رشد و توسعه کشور هستیم باید امر به معروف و نهی از منکر را نهادینه و روش های انجام این کار را به روز کنیم.

الفت با تاکید بر تلاش برای حفظ دریا و جنگل اظهارکرد: حاکمیت برای حفظ دریا و جنگل و مواردی از این دست، سازمان محیط زیست را ایجاد کرد. برای جلوگیری از هرج و مرج در کشور نیروی انتظامی به عنوان ضابط دستگاه قضایی و بازوی قوه قضاییه فعال است؛ نیروی انتظامی در زمان وقوع جرایم، با دستگیری افراد ایجاد کننده ناامنی و ناهنجاری، آنان را به دستگاه قضا می سپارد. اما پیشگیری از جرم و آسیب باید قبل از وقوع ناهنجاری وارد عمل شود، به همین منظور بایستی افراد را وارد عرصه کرده و آنها را در مقابل افرادی که سوء نیت دارند قرار دهد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: در حال حاضر کشورهای مختلف از سیستم های الکترونیکی استفاده می کنند، سامانه سجام هم از همین سیستم ها است در این روش محدودیت شب یا روز وجود نداشته و دریافت گزارشات در هر لحظه از شبانه روز ممکن است.

به گفته وی، سجام وظیفه پیشگیری را به مردم منتقل می کند هرکسی نیز حق امر به معروف و نهی از منکر نداشته و این امر مطابق شرایط و صلاحیت هایی انجام می شود. به همین دلیل باید از داوطلبان عضویت در این سامانه گزینش شوند.

الفت گفت: اگر درباره دیده بان پیشگیری دقت لازم را نداشته  باشیم ممکن است گزارش های نادرست و خلاف واقع دریافت کنیم به همین دلیل بررسی صلاحیت افراد از لحاظ اخلاقی و... از اهمیت خاصی برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه افرادی که روی گزارشهای ثبت شده کار می کنند باید مستندات لازم را برای پیگیری و رسیدگی در اختیارداشته باشند گفت: گزارش های اولیه حتما باید مستند و به همراه دلایل ثبت شوند تا زمان بیهوده تلف نشود.برای این کار بهتر است به دیده بانان درخصوص نحوه گزارش نویسی صحیح  آموزش های لازم داده شود تا بتوانند موارد و وقایع را به درستی در سامانه ثبت کنند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه اضافه کرد:ایجاد هسته ها و تشکل های اجتماعی نیازمند فضای واقعی نیست و با استفاده از ظرفیت فضای مجازی و سیستم های الکترونیکی می توان اقدام کرد و همچنین گزارش ها ثبت و پس از تایید مسئول هسته به مرکز ارسال شود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه به همراه مدیران کل این معاونت درسفر دو روزه به استان هرمزگان از نتایج  اجرای برنامه ها و اقدامات استان مطلع و با مدیران استانی نشست های تخصصی برگزار کردند.

کد خبر 4536208

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha