۲۱ بهمن ۱۳۹۷، ۱۴:۱۴

انقلاب به زبان ساده - ۱۳

پادکست: مردی که «عزیز» امام خمینی بود

پادکست: مردی که «عزیز» امام خمینی بود

در مجموعه پادکست‌های «انقلاب به زبان ساده» از رویدادها و آدم‌های جریان‌ساز سال‌های انقلاب صحبت می‌کنیم. امروز درباره یکی از شخصیت‌های ویژه انقلاب اسلامی صحبت می‌کنیم.

مجله مهر: «در آن روز که پرواز انقلاب در فرودگاه نشست، همه چشم‌ها و دوربین‌ها به در خروجی هواپیما نشانه رفته بود تا اینکه اولین نفر از هواپیما خارج شد و روی پله‌ها ایستاد و به این طرف و آن طرف نگاهی انداخت و در حالیکه از پله‌ها پایین می‌آمد، باز همواره مراقب همه چیز در اطراف بود. در آن لحظه، این سوال برای همه خبرنگاران داخلی و خارجی مطرح بود که او کیست؟ کسی که قبل از همه از هواپیما خارج شد "حاج مهدی عراقی" بود...» این توصیف‌ها بخشی از کتاب "پیشکسوت انقلاب" از مجموعه "یاران امام به روایت اسناد ساواک" بود که به زندگی شهید مهدی عراقی می‌پردازد.

حاج مهدی عراقی، در سال ۱۳۰۹ در محله پاچنار به دنیا آمد و پس از تحصیل در دبیرستان مروی و دارالفنون تهران با تشکیلات فداییان اسلام آشنا شد و به سبب شرکت در هیئت‌ های مذهبی، ارتباطش با رهبر فداییان،  شهید حجت ‌الاسلام سیدمجتبی نواب­‌صفوی بیشتر شد تا جایی‌که به هنگام اوج‌ گیری جنبش ملی شدن نفت ایران، رابط میان شهید نواب صفوی،  آیت‌­الله سیدابوالقاسم کاشانی و دکتر محمد مصدق شد.

مهدی عراقی از سخنرانان فداییان اسلام در میدان بهارستان تهران درباره دلایل اعدام انقلابی رزم ­آرا هم به شمار می ­رفت و نزدیک به ۱۴ سال از عمر خود را در زندان‌های رژیم پهلوی گذارند. او پس از آزادی از زندان و با استقرار امام خمینی (ره) در نوفل لوشاتو به فرانسه رفت.  

با بازگشت امام(ره) در دوازدهم بهمن ماه ۱۳۵۷ به ایران، شهید عراقی هم با هواپیمای امام به ایران بازگشت و نگهبانی از امام (ره) را با جان و دل پذیرا شد. برای شهید عراقی مهم آن بود که از امام(ره) و انقلاب اسلامی پاسداری کند. همین روحیه او بود که آتش خشم و کینه ضدانقلاب را نسبت به وی برافروخته می‌­کرد و آنها را برآن ­داشت تا «حاج مهدی عراقی» را ترور کنند.

صبح روز یکشنبه چهارم شهریورماه ۱۳۵۸، سه موتورسوار از گروهک فرقان، حاج مهدی را هنگامی که مانند هر روز، به همراه حسین مهدیان و حسام، فرزند کوچکش، روانه مؤسسه کیهان بودند، به رگبار گلوله بستند و پدر و پسر را به شهادت رساندند. به فرمان امام(ره) پیکر حاج مهدی را به قم منتقل کردند و در کنار حضرت معصومه(س) به خاک سپردند. روایت‌هایی از زندگی این مرد مجاهد را در این پادکست می‌شنوید.

کد خبر 4538325

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • بهرام IR ۱۸:۴۲ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۱
      0 0
      خوبه نکشتنش