به گزارش خبرنگار مهر، اکبر فتحی عصر امروز سه شنبه در جمع خبرنگاران گفت: یکی از برکات بزرگ و ارزشمند پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، تشکیل نهاد مقدس جهادسازندگی است.
وی افزود: یکی از برکات بزرگ و ارزشمند پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، تشکیل نهاد مقدس جهادسازندگی است که در زمان خود فعالیت های چشمگیری در محیط های روستائی از جمله جوامع عشایری و روستائی در پرونده کاری خود ثبت کرده است، اقدامات عمرانی و زیربنائی همچون توسعه راههای روستائی، برق رسانی، آب شرب روستائی، برقدار کردن چاههای روستائی و آسفالت راههای روستائی از مهم ترین این فعالیت ها است.
فتحی ادامه داد: تولید محصولات کشاورزی تا سال ۵۷ در سطح استان تقریباً یک میلیون و ۴۰۰هزار تن بود، امروز این رقم به بیش از ۵ میلیون تن رسیده است، در اکثر محصولات تولیدی بعد از انقلاب توانستیم مازاد بر نیاز مصرف استان تولید کنیم مخصوصاً در تولید محصول استراتژیکی به نام گندم که قوت غالب مردم است به طور کامل به خودکفایی رسیده ایم و این امر در حالی اتفاق افتاده که سطح زیرکشت ما افزایش نیافته است.
فتحی با اشاره به اینکه میزان تولید شیر نیز در استان مازاد بر نیاز می باشد، افزود: این موفقیت ها با توجه به کاهش سطح زیرکشت و نامساعد بودن شرایط جوی و خشکسالی های متوالی، در سایه کشاورزی دانش محور و بهره وری به نتیجه رسیده است.
وی گفت: صنعت مرغداری سومین صنعت بعد از صنعت خودروسازی و نفت در کشور است که در حوزه اشتغال حرف زیادی برای گفتن دارد، این صنعت بعد از انقلاب در کشور استقرار یافته و سهم استان ما در این صنعت چشمگیر بوده و از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
وی گفت: میزان فارغ التحصیلان کشاورزی استان در حال حاضر بالغ بر ۲۶ هزار نفر است که ۱۳ هزار نفر آن عضو سازمان نظام مهندسی کشاورزی می باشند، قبل ازانقلاب این رقم ۳ هزار نفر بود، این سرمایه های انسانی می توانند در بخش های مختلف فعالیت نمایند و ما تلاش می کنیم نقش آفرینی فارغ التحصیلان کشاورزی در سطح مزارع و واحدهای تولیدی را افزایش داده و بتوانیم از این طریق ضریب نفوذ دانش به بخش کشاورزی را ارتقاء دهیم.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان تاکید کرد: این دستاوردها در حوزه ترویج کشاورزی، با آموزش بهره برداری و برگزاری کلاس های آموزشی که توسط کارشناسان کشاورزی در روستاها ارائه شده و کشاورزان را با علوم و فنون روز مجهز می کنند و با استفاده از دانش روز و تکنولوژِهای نوین به دست آمده و حائز اهمیت است.
فتحی ادامه داد: در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی، به برکت پیروزی انقلاب اسلامی و عبور از کشاورزی سنتی به کشاورزی نوین و صنعتی، ۳۶ هزار دستگاه تراکتور و ۶۰۰ دستگاه کمباین در روستاها وجود دارد که مجموعه این عوامل باعث شده تا هزینه های تولید کاهش یافته و میزان تولید در واحد سطح و حجم افزایش یابد، علاوه بر این اقدامات به نژادی و بهزراعی نیز در حوزه کشاورزی اعم از حوزه دام و طیور، حوزه زراعت و باغات و اصلاح نهالها و بذور کشاورزی انجام شده است که نقش بسزایی در این تحولات بر عهده دارند.
وی ادامه داد: سالیانه ۸۰ هزار تن گوشت مرغ و تقریباً ۸۰ هزار تن تخم مرغ در آذربایجان شرقی تولید می شود که با احتساب این اعداد و ارقام ۹ درصد تخم مرغ تولیدی کشور به استان ما اختصاص دارد.
نظر شما