تازه های نشر؛

روان‌شناسی سیاسی منتشر شد

روان‌شناسی سیاسی منتشر شد

کتاب روان شناسی سیاسی با ترجمه محمدرضا جلالی و محمد سعدی در ۲۴ فصل از سوی انتشارات پژوهشگاه  فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «روان‌شناسی  سیاسی» با ترجمه محمدرضا جلالی و محمد سعدی در ۲۴ فصل از سوی انتشارات پژوهشگاه  فرهنگ، هنر و ارتباطات و با همکاری پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منتشر شد.

فصل‌های این کتاب که به‌وسیلۀ متفکران برجسته در حوزه‌های سیاست و روان‌شناسی اجتماعی نوشته شده‌اند، دربرگیرندۀ تاریخ روان‌شناسی سیاسی، شخصیت رهبران سیاسی و پیروان، رسانه‌های جمعی و ادراک نامزدها، ایدئولوژی و افکار عمومی، چالش‌های تصمیم‌گیری، پیش‌داوری، تنوع و تعارض اجتماعی، و خشونت و تغییر سیاسی است.

در این کتاب، نظریه‌های روان‌شناختی و جامعه‌شناختی، به‌نحوی موجز مورد اشاره قرار گرفته و از میان گرایش‌های روان‌شناختی، مبحث «شخصیت»، توجه بیشتری را به خود معطوف ساخته است. در جای‌جای این کتاب شخصیت‌های سیاسی همراه با مباحثی نظیر نگرش‌ها و ایدئولوژی‌های سیاسی، رفتار انتخاباتی، خشونت و سلطۀ اجتماعی و سیاسی و فرایندها و تعارض‌های میان‌فردی و میان‌گروهی سیاسی، انگیزش و یادگیری و احساس و ادراک سیاسی مورد بحث نقادانه قرار گرفته‌اند.

مترجم کتاب «روان‌شناسی سیاسی» تأکید می‌کند که محرک اولیۀ نگاش این کتاب، کتاب معروف «شخصیت اقتدارگرا»ی  آدورنو و همکاران است که بازنماگر تفکر تلفیقی مارکسیستی و فرویدی فعالان نحلۀ فرانکفورت یعنی همان دغدغه‌های معطوف به اقتدارگرایی، فاشیسم و تحلیل روان‌شناختی فراشدهای خشونتی است.

جلالی در مقدمه مبسوطی که بر این کتاب نوشته یادآور می‌شود که هر فصل، مقاله‌ای کاملاً تخصصی است که متناسب با حیطه‌های موضوعی مرتبط مختلف از سوی متخصصانِ پژوهشگر و صاحب‌نظر آن موضوع نگاشته شده است. رویکرد غالب فصل‌ها پژوهشی است و به کتاب ساختار و قالبی پژوهشی می‌دهد. طرح مباحث که بسط بسیار نیز دارند درجهت این سازمان و رویکرد پژوهشی به رشتۀ تحریر درآمده است؛ درعین‌حال که قدرت نظری مؤلفان و فهم و دریافت عمیق آنان از دانش سیاسی و اجتماعی و فلسفی و حتی روان‌شناسی، به‌جز استثنائاتی، غیرقابل‌کتمان است. همین دو ویژگی برجستۀ پژوهشی و نظری همراه با بکر و بدیع‌ بودن مضامین و تازگی پردازش آن‌ها، کتاب را به اثری ارزشمند برای عالمان سیاسی و اجتماعی و روان‌شناسی و به‌ویژه به‌دلیل پرداخت‌های نومایۀ وسیع پژوهشی، به کتابی درسی برای مخاطبان دانشجو و انگیزه‌مند پژوهش در این زمینۀ میان‌رشته‌ای تبدیل کرده است.

 شخصیت و سیاست، بررسی تجربی پیامدهای «تأثیرگذار» برنامه‌های خبری تلویزیون، مقایسۀ تحلیل‌های عقلانی و روان‌شناختی انتخاب سیاسی، نقش کلیشه‌سازی در توجیه سیستم و ایجاد هشیاری کاذب، سازمان اجتماعی برای تولید و شکل‌گیری شرارت، روان‌شناسی تروریسم سیاسی، و تحلیل هویت جمعی سیاسی‌شده از دیدگاه روان‌شناسی اجتماعی.

عناوین برخی از فصل‌های کتاب «روان‌شناسی سیاسی» است. این کتاب همچنین یک تکمله با عنوان «چگونه یک مقالۀ پژوهشی در روان‌شناسی اجتماعی را بخوانیم» و نمایه دارد.

کتاب «روان‌شناسی سیاسی» در ۱۰۰۴ صفحه و با قیمت ۷۵هزار تومان وارد بازار نشر شده است.

کد خبر 4547540

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha