به گزارش خبرنگار مهر، سردار ایوب سلیمانی صبح امروز در همایش ملی پلیس، عدالت ترمیمی و پیشگیری از جرم اظهار کرد: باید همه به فردی که خطایی مرتکب شده کمک کنیم تا بتواند به جامعه برگردد، البته تنبیه و تنبه لازم هم باید به کار گرفته شود.
وی افزود:اگر خداوند قصاص را پیشبینی کرده در جای دیگر هم گفته اگر حق خود را ببخشید (قصاص) حق شما با خداوند میشود.
جانشین فرمانده ناجا تصریح کرد: عدالتی که به عنوان عدالت ترمیمی از آن نام برده میشود در ذات دین مبین اسلام نهفته شده است نه آموزههای غربی.سردار سلیمانی خاطرنشان کرد: فرد اجازه ندارد طوری حرکت کند که جامعه را از رسیدن به مسیر الهی منحرف کند.
وی ادامه داد: عدالت ترمیمی مطلق نیست و نباید آن را به تمام جرایم تعمیم داد، نباید این عدالت را به هرجنایتکاری نسبت داد، باید از افراط و تفریط (نگاه اسلام) جلوگیری کنیم.
جانشین فرمانده ناجا خاطرنشان کرد: فلسفه وجودی نیروی انتظامی ایجاد آرامش برای فرد و جامعه و پاسداری از ارزشها است، به همین خاطر میگویم که پلیس باید در سطح تراز انقلاب اسلامی باشد.
وی گفت: همان احترامی که دین برای عدالت ترمیمی قائل است، پلیس هم برای عدالت ترمیمی قائل است.
سردار سلیمانی تصریح کرد: پلیس جامعه محور، پلیس اجتماعی و همان پلیس تراز انقلاب است و تنبیه و مجازات کسی خوشحال نمیشود، البته حافظ حق مظلومان هم هست، فردی که روحیه انتقام گیری دارد در پلیس جایگاهی ندارد.
جانشین فرمانده ناجا گفت: پلیس جزئی از قوه قضاییه نیست و ماموریتهایی را در قوه قضاییه دارد. شاید لازم باشد برای اجرای برخی از ماموریت ها از قوه قضاییه حکم قضایی بگیریم ولی این به این معنا نیست که پلیس زیر مجموعه ای از قوه قضاییه است.
وی در پایان گفت: عدالت ترمیمی در پلیس یک الزام و اجبار است، پلیسی که به این موضوع ناآگاه است را باید آگاه کنیم و اگر آگاه نشد او را حذف کنیم چراکه عدالت ترمیمی یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.
نظر شما