به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام و المسلمین سید محمدعلی شهیدی نماینده ولی فقیه و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران صبح امروز در مراسم اختتامیه سومین جشنواره آموزشی_ تحصیلی جایزه ملی ایثار، ضمن تبریک میلاد حضرت فاطمه زهرا (س)، روز مادر و روز زن گفت: امروز همچنین مصادف با میلاد بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) است که مصادف شدن این مراسم با مناسبتهای یادشده را به فال نیک میگیریم.
وی با اشاره بهقرار داشتن در آغاز پنجمین دهه انقلاب اسلامی گفت: به تعبیر رهبر معظم انقلاب امروز در آغاز گام دوم انقلاب اسلامی قرار داریم و باید در تمام فعالیتهای خود برای ادامه مسیر حرکت انقلاب به رهنمودهای ارزنده مندرج در بیانیه گام دوم انقلاب توجه ویژهای داشته باشیم.
نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به تشکیل بنیاد گفت: بنیاد شهید در ۲۲ اسفند ۱۳۵۸ با دستور امام خمینی (ره) تشکیل شد و در آن زمان حدود ۳۰۰۰ شهید ثبتشده در کشور وجود داشت که این مسئله نشاندهنده دید وسیع امام (ره) در صدور فرمان تأسیس بنیاد دارد، در سالهای بعد از تشکیل بنیاد شاهد حمله رژیم بعث به ایران و ۸ سال دفاع مقدس بودیم که در آن دوران فرزندان این آبوخاک برای دفاع از اسلام و انقلاب وارد عرصه مبارزه شدند و نتیجه این دفاع و فداکاریها حدود ۲۳۰ هزار شهید، ۵۷۰ هزار جانباز و ۴۲ هزار آزاده است که جمع این عزیزان و خانواده محترم آنها که تحت پوشش بنیاد قرار دارند بالغبر سه میلیون و سیصد هزار نفر است.
معاون رییس جمهور افزود: جنگ تحمیلی علیه ایران جنگی نابرابر بود که تمام معیارهای جنگی را برهم زد و در طول آن شاهد بمباران مردم عادی و ریختن بمبهای شیمیاییبر سر مردم بودیم، بعضی از خانوادههای شهدای ما دارای ۴ و ۵ شهید هستند و دو خانواده ۱۰ شهیدی نیز داریم که در اثر بمباران به شهادت رسیدند.
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران تأکید کرد: وظیفه ما در بنیاد بر اساس اساسنامه و قوانین خدماترسانی به ایثارگران عزیز است. یکی از این خدمات که همواره مورد تأکید امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری بوده است موضوع آموزش فرزندان ایثارگران است، اداره آینده کشورمان بر عهده همین عزیزان است و باید در بهترین شرایط علمی به تحصیل و کسب علم بپردازند.
نماینده ولی فقیه در بنیاد با اشاره به شرایط تحصیل ایثارگران افزود: در حال حاضر بسیاری از ایثارگران بدون استفاده از سهمیه در دانشگاهها بهعنوان رتبههای برتر مشغول به تحصیل هستند و این افتخار بزرگی برای همه ما محسوب میشود، از زمان صدور دستور امام (ره) در مورد تحصیل ایثارگران تاکنون پنج میلیون نفر (نفرمقطع) از این عزیزان در ردههای مختلف تحت آموزش قرار داشتند و در حال حاضر ۶۵ درصد از دانشآموزان ایثارگر و ۲۵ درصد از دانشجویان ایثارگر بهعنوان ممتاز شناخته میشوند.
وی ادامه داد: همچنین ۲۸۰۰ نفر از ایثارگران عضو هیئت علمی دانشگاهها هستند و درمجموع ۲۷۰ هزار دانشآموز، دانشجو و طلبه شاهد و ایثارگر در مدارس، دانشگاهها و حوزههای علمیه سراسر کشور به تحصیل میپردازند.
محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این مراسم با اشاره به بیانیه رهبر معظم انقلاب در خصوص گام دوم انقلاب گفت: این انقلاب و نظام هرگز پیر نمیشود، زیرا بر اساس نظریه انقلاب و با تکیه بر جوانان پیش میرود. بیانیه مقام معظم رهبری دارای ۷ رکن است که ۲ رکن اول آن شامل این جشنواره میشود.
وی افزود: رکن نخست علم و پژوهش است که در جشنواره جایزه ملی ایثار به خوبی وجود دارد. در ۴۰ سال گذشته کشور بر اساس علم جهادی پیش رفته است و بعد از این نیز بر همین مبنا پیش خواهد رفت. رکن دوم نیز اخلاق و معنویت است که این بخش نیز در این جشنواره به خوبی دیده میشود.
طهرانچی با بیان اینکه یک ششم از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی از خانواده ایثارگران هستند افزود: مردمی که تاریخ ندانند و به تاریخشان تکیه نکنند، آینده ندارند ما ایثار و ایثارگران را پاس میداریم، چون میخواهیم بگوییم ریشه در گذشتهای داریم که قرار است آینده درخشانی را بسازیم.
در پایان این مراسم با حضور حجتالاسلاموالمسلمین شهیدی نماینده ولیفقیه، معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران، محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی، معاون حوزه علمیه قم و معاونان وزارتخانههای آموزشوپرورش، علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت و درمان در سومین جشنواره آموزشی، تحصیلی جایزه ملی ایثار از ۷۱ نفر از دانشآموزان، دانشجویان و طلاب برتر شاهد و ایثارگر سراسر کشور تقدیر شد.
نظر شما