۱۲ اسفند ۱۳۸۵، ۱۳:۴۲

در همایش بین المللی گردشگری کشورهای اسلامی عنوان شد :

دولت نگاه کلان به صنعت گردشگری نداشته است / سازمان گردشگری کنفرانس اسلامی باید تاسیس شود

دولت نگاه کلان به صنعت گردشگری نداشته است / سازمان گردشگری کنفرانس اسلامی باید تاسیس شود

بر اساس آمار سازمان جهانی جهانگردی در سال 2005 ، 840 میلیون نفر گردشگر در دنیا سفر کرده اند که از این میان 54 درصد (445 میلیون نفر) متعلق به اروپا ، 5 درصد آفریقا ، 155 میلیون نفر گردشگر مربوط به آسیا و 133 میلیون نفر گردشگر آمریکا و 39 میلیون نفر نیز گردشگران خاورمیانه بوده اند و 13 درصد (40 میلیون) سهم جهان اسلام بوده است ، در حالی که ذخایر و ظرفیت های کشورهای اسلامی بسیار بیشتر از آن چیزی است که هم اکنون معرفی شده است.

به گزارش خبرنگار مهر ، حمید رضا آصفی در اولین روز از نخستین همایش بین الملل گردشگری کشورهای اسلامی که با حضور تعدادی از سفرای کشورهای اسلامی در سالن همایش اتاق بازرگانی برگزاری است ، گفت: گردشگری در حال حاضر تعریف جدیدی نسبت به گذشته پیدا کرده به طوری که در معنای سنتی ، گردشگری به معنای گذران اوقات فراغت بوده اما در حال حاضر گردشگری به عنوان تعامل فرهنگی و ارتباط میان ملت ها مطرح شده است.

سفیر ایران در امارات گفت: گردشگری در جهانی شدن دنیا نقش مضاعفی دارد و با یک مدیریت قوی می توان از این امر در جهانی شدن به خوبی استفاده کرد.

آصفی تاکید کرد: گردشگری و سیاست خارجی موضوعاتی مرتبط با هم بوده و جدا از هم نیستند و گردشگری می تواند در خدمت سیاست خارجی باشد.

وی با اشاره به اینکه بخشی از عدم توسعه صنعت توریسم در کشورهای اسلامی به دلیل تبلیغات منفی ، عدم وجود زیرساخت ها و عدم امنیت بوده است ، گفت: همچنین عامل اصلی که باعث رکود در کشورهای اسلامی شده ، فقدان برنامه ریزی کلان و عدم توجه به گردشگری بوده و نا آگاهی و یا غافل بودن از جاذبه ها و آثار تاریخی و فرهنگی و طبیعی موجود در کشورها است.

عاصفی خاطر نشان کرد: در زمینه عدم توسعه گردشگری ، دولت نیز مقصر است به دلیل اینکه نگاه کلانی نسبت به امر گردشگری نداشته است.

سفیر ایران در امارات با اشاره به اینکه 150 میلیون نفر از طریق صنعت توریسم در دنیا مشغول به کار هستند ، گفت: با توجه به ویژگی های این صنعت ، گردشگری می تواند در اشتغال زایی کشورهای در حال توسعه نقش مهم و موثری داشته باشد.

وی گفت: تبیین استراتژی مبتنی بر ارتباطات ، ایجاد هماهنگی ساختاری میان نهادهای مختلف ، ایجاد اجلاس منطقه توریسم در سطوح مختلف به ویژه با محوریت کشورهای اسلامی ، تاسیس سازمان گردشگری کنفرانس اسلامی و تلاش برای ایجاد صندوق ملی برای توسعه زیرساخت ها ، تاسیس شبکه ماهواره ای برای تبلیغات و ایجاد تسهیلات در صدور ویزا برای گردشگران ، تلاش در جهت  ثبت جهانی آثار واجد شرایط و... ، از جمله راهکارهایی است که می تواند زمینه های توسعه و ارتقاء صنعت توریسم را فراهم کرد.

کد خبر 455968

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha