به گزارش خبرگزاری مهر، حسین انصاریان شامگاه پنجشنبه در آئین اختتامیه همایش بین المللی «امام علی (ع) الگوی عدالت و معنویت برای جهان امروز» در سالن شیخ طوسی (ره) پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی اظهارداشت: متأسفانه بعد از گذشته ۱۴۰۰ سال از اسلام و مظلومیت امیرالمومنین امام علی علیه الاسلام، هنوز هم اول مظلوم عالم، به جهانیان معرفی نشده است و این در حالیست که امروز جهان تشنه مرام و عدالت امیرالمومنین (ع) است و جای پذیرش کامل دارد.
استاد اخلاق، تهذیب و تربیت حوزه علمیه افزود: امروزیها تشنه عدالت امام علی (ع) هستند و اگر ما خروجیهای پژوهشی و مقالات علمی این همایش بزرگ را به ۱۰ زبان دنیا ترجمه و افراد برجسته را شناسایی کنیم و به آنان ارائه دهیم مسلماً در آنان نیز اثرگذار خواهد بود.
انصاریان گفت: اگر بخواهیم بگوییم امام علی (ع) چرا الگوی عدالت و معنویت برای جهان امروز است، باید گفت پاسخ این سوال به پهنای آسمان و زمین است.
وی افزود: در تعریف امیرمومنان باید گفت او منطقی، جامع افراد و فاقد اغیار است که برای همه ما ثابت است، چه آیاتی که امام علی (ع) مصداق آن است و چه روایاتی که از پیامبر (ص) و دیگر ائمه (ع) در مورد امیر مؤمنان آمده است.
استاد اخلاق حوزه با اشاره به اینکه امیرمومنان جامع همه ارزشها، فضائل و کمالات است گفت: امام علی نه تنها فاقد همه عیوب و نواقص که به تعبیری انسان کامل و عین انسان است، او در ارزشها و کمالات و علوم نیازی به هیچکس ندارد ولی کل جهانیان به او نیازمندند.
استاد انصاریان تاکید کرد: ملت، جامعه، فرد و حتی جهان بدون علی، فقیر و تهی دست است تنها چیزی که دارد ابزار بدن و اقتصادی است جامعه بی علی را نمیشود خلیفه الله، اهل هدایت و اهل کرامت خواند بلکه باید یک درخت خشک دانست که ثمر، رشد و نمو ندارد بلکه درختی است که خسارت بار و زیان بار است. و اوضاع تاریخ بعد حضرت و جهان امروز این معنا را نشان میدهد.
وی با اشاره به جامعه زمان حضرت که در آن آشوب اخلاقی زیادی بود خاطر نشان کرد: وجود او عدل محض بود او در آن آشوب عظیم که هزاران نفر را بی دین و ظالم کرد ذرهای از حقیقت عدالت او انحراف پیدا نکرد چون معمولاً حوادث و جریانات اثرگذار است و محل لغزش بزرگان است اما آن همه برنامههای ضد خدا اثری در عدالت محوری و عدل بودن و انتقال عدالت علی نداشت.
استاد اخلاق حوزه علمیه یادآور شد: در ایام حکومت امیر مؤمنان (ع)، برنامههایی را اجرا کرده که قبل از او در هیچ حاکمیتی سابقه نداشت و بعد او نیز سابقه نخواهد داشت. اطلاع رودرو از وضع مردم در همه شرایط و حضور هر روز در بازار و کوچه و خیابان برای بررسی اوضاع جامعه از ویژگیهای حکومت ایشان بود.
مفسّر و مترجم قرآن کریم ادامه داد: معمولاً یک فرمانده نظامی وقتی پیروز میشود دستور شادی میدهد اما امام علی (ع) زمانیکه در جنگ جمل پیروز میشود در بالای سر کشتههای دشمن گریه میکند که چرا اینها خود را از مغفرت پروردگار محروم کردند همچنین سابقه ندارد حاکمی بالای منبر برود و ناراحتی خود را از اینکه در مرزهای کشور از پای زن یهودی خلخال بیرون کشیدند ابراز کند.
انصاریان با بیان داستانی بر پایه گذار بودن امیر مؤمنان در امر بازنشستگی و مستمری بگیری گفت: اگر تاریخ دقیق مطالعه شود پایه گذار این امر وجود امیر مؤمنان بود زمانی که ایشان در کوفه می بیند یک نفر پیرمرد مسیحی گدایی میکند از او سوال کند چرا گدایی میکنی مرد پاسخ میدهد من مأمور دارایی بودم و زمانی که پیر شدم من را علی بن ابی رافع بیرون کرد امام او را خواند و گفت تا آخر عمر او به اندازه معیشت او از بیت المال به او دهید و این پایه گذار بازنشستگی بوده است.
وی با بیان اینکه ما در جهان گذشته تا کنون محبت و عاطفه و حلم و بردباری امیر مؤمنان را سابقه نداریم و نداشتیم خاطر نشان کرد: این اخلاق و رفتار و عدالت امام علی (ع) جلوه عدالت حق، رحمت حق، چشم پوشی و گذشت و عفو پروردگار است و چه آرامش و حلمی این امام پیشوا داشته است که اگر به جهان ارائه دهیم انسانها تغییر میکنند.
استاد اخلاق، تهذیب و تربیت حوزه علمیه تاکید کرد: امروزیها تشنه عدالت امام علی هستند و اگر ما سرمایه گذاری سنگین کنیم و این مقالات را به ۱۰ زبان دنیا ترجمه کنیم و افراد برجسته را شناسایی کنیم و به آنان ارائه دهیم مسلماً در آنان نیز اثرگذار خواهد بود زیرا امیر المومنان هنوز به جهانیان معرفی نشده است و جای پذیرش کامل دارد.
نظر شما