به گزارش خبرنگار مهر، محمد رضا مجیدی ظهر شنبه در سمینار آموزشی دیپلماسی و گردشگری اظهار کرد: امروزه از هر ۱۰ شغل در جهان، یک شغل مربوط به بخش سفر و گردشگری است که نشان از تأثیر آن در بخش اقتصاد دارد.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیرجند بیان کرد: گردشگری سهمی ۲۰ درصدی از کل مشاغلی که طی پنج سال گذشته در جهان ایجاد شده داشته است.
مجیدی ادامه داد: کل سهم بخش گردشگری در اشتغالزایی که به طور مستقیم و غیر مستقیم در سال ۲۰۱۸ ایجاد شده در حدود ۳۱۸ میلیون و۸۱۱ هزار شغل بوده که ۱۰ درصد مجموع شغلهای ایجاد شده میباشد.
وی افزود: انتظار میرود آمار اشتغالزایی بخش گردشگری با رشد بی سابقه در سال ۲۰۱۹ به ۳۲۸ میلیون و ۲۰۸ هزار شغل برسد.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیرجند بیان کرد: در حقیقت گردشگری کلید توسعه، رونق اقتصادی، ایجاد اشتغال، کسب درآمدهای ارزی، رفاه، ارتباطات و تبادل فرهنگی در جوامع مختلف است.
مجیدی با بیان اینکه گردشگری در ایران و خراسانجنوبی گردشگری میراث پایه و فرهنگی است، گفت: با توجه به نیازهای ارزی جامعه ما در شرایط تحریم حضور گردشگران میتواند به تأمین نیازهای ارزی ما نیز بینجامد.
وی اظهار کرد: البته توسعه صنعت گردشگری همانند هر صنعت دیگری وابسته به سیاستهای دولت بوده و بنابراین دیپلماسی گردشگری میتواند در توسعه این صنعت نقطه عطف و منشأ اثر فراوان و قابل توجه باشد.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیرجند بیان کرد: با توجه به ارتباط گردشگری با عوامل سیاسی و نقش گردشگری در توسعه سیاسی و همچنین تأثیر تصمیمگیریهای سیاسی بر توسعه یا عدم توسعه بخش گردشگری نقش دولت، بخش خصوصی، بخش عمومی و ارتباط بین اجزا از عوامل قابل توجه در دیپلماسی گردشگری است.
مجیدی ادامه داد: شورای جهانی سفر و گردشگری در تازهترین ارزیابی سالانه خود اثرات بخش سفر و گردشگری را بر اقتصاد و اشتغال جهان اندازهگیری کرده است.
وی افزود: بر اساس یافتههای این گزارش که در آن ۱۸۵ کشور از ۲۵ منطقه جهان مورد بررسی قرار گرفته است بخش سفر و گردشگری سهم ۱۰.۴ درصدی از تولید ناخالص داخلی جهان در سال ۲۰۱۸ را داشته است.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به آثار دیپلماسی گردشگری گفت: دیپلماسی گردشگری در بعد اقتصادی، اشتغالزایی، ایجاد درآمد، تسهیل در سرمایهگذاری و در نهایت موجب افزایش درآمد سرانه میشود.
مجیدی اظهار کرد: از منظر فرهنگی و اجتماعی نیز دیپلماسی گردشگری با توجه به کنجکاوی گردشگران به مسائل، رویدادها و پدیدههای هر محل سبب بازگشت و توجه مردم هر منطقه به هویت و اصالت خویش میشود.
وی بیان کرد: بهترین راه تبلیغ صحیح در مورد کشور و مقابله با تبلیغات منفی بی شک دیپلماسی گردشگری است.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیرجند یادآور شد: خنثی کردن تبلیغات منفی رسانههای غربی و تلاش در جهت فراهم آوردن شرایط مطلوب در داخل با اتکا به برنامههای مدون و درازمدت در حوزه گردشگری میسر میشود.
نظر شما