به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا رئیسی بعد از ظهر یکشنبه در نشست اعضای هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با وزیر بهداشت اظهار داشت: سند توسعه استان بوشهر در حوزه سلامت تا سال ۱۴۰۴ تدوین شده است.
وی اضافه کرد: بوشهر از جمله معدود استانهای کشور است که در آن، توسعه متوازن در نظر گرفته شده و تفاوت فاحشی بین مناطق شمال و جنوب استان با مرکز استان، وجود نخواهد داشت.
معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: تا سال ۱۴۰۴ بر اساس سند توسعه سلامت استان بوشهر، شاخص اعزام بیماران این استان به استان فارس مطرح نخواهد بود و شاخص این خواهد بود که چه تعداد از بیماران از شهرستانهای استان بوشهر به مرکز استان مراجعه میکنند و میزان اعزام بیماران به استانهای دیگر و البته اعزام بیماران به مرکز استان نیز کاهش پیدا میکند.
وی ادامه داد: از زمانی که بنده در دانشگاه علوم پزشکی مسئولیت داشتم، بنا گذاشتیم که به هیچ عنوان نباید خودمان را مدیون صنعت نفت کنیم و هیچ صدقهای را از صنعت نفت نمیپذیریم و میخواهیم که میزانی از سلامتی که قبل از حضور صنایع در استان وجود داشته، تضمین شود.
رئیسی تصریح کرد: صنایع حق ندارند با اقدامات و آلودگیهای خود به سلامت مردم آسیب وارد کنند و یا در حوزههایی مانند کوتاهی قد فرزندان استان، اثرگذار باشند و قانون مشخص کرده که صنایع باید پیوست سلامت داشته باشند و در حال حاضر نیز مرکز تحقیقات زیست محیطی در حال راه اندازی است و توصیه میکنم که تمام علم و تحقیقات را بر روی این زمینه متمرکز کنیم چون جنبه ملی دارد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه وظیفه مراکز تحقیقاتی و پژوهشی، پاسخ به مشکلات و گرههای نظام سلامت است، افزود: سوالاتی در حوزه سلامت استان بوشهر وجود دارد که شاید پاسخ به آن دشوار باشد از جمله اینکه آیا وجود صنعت نفت و گاز در استان بوشهر، باعث افزایش ابتلای مردم به سرطان و بیماریهای تنفسی شده است؟ بنابراین نیاز است که مطالعه کوهورت در استان بوشهر آغاز شود تا بتوانیم سلامت مردم و اثرات زیست محیطی را بر روی سلامت مردم در دهههای آینده رصد کنیم.
رئیسی تاکید کرد: اگر مستندات قوی در مورد اثرات مخرب آلودگی صنایع نفت و گاز در استان بوشهر بر سلامت مردم وجود داشته باشد، بدون اینکه بخواهیم از کسی صدقهای بگیریم، میتوانیم شاهد تحولات عظیم در استان بوشهر باشیم. مشکل اصلی استان بوشهر در حوزه سلامت، مشکلات زیست محیطی است.
نظر شما