به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، رضا اردکانیان در حاشیه بازدید از مرکز مانیتورینگ سازمان آب و برق خوزستان با بیان اینکه بیشترین سدها هم از لحاظ تراز و هم حجم مخزن در دوران جمهوری اسلامی ساخته شده است و نقش مهمی در کنترل سیلاب دارند، افزود: حدود ۹ میلیارد متر مکعب از ۱۲ میلیارد مترمکعب سیلابی که این روزها در استان جاری شده، توسط مخازن سدها مهار و نگهداری شده است که برای مصارف مختلف شرب، کشاورزی، صنعت و تولید برق مورد استفاده قرار میگیرد و همچنین حجمهایی هم به منظور حفظ محیط زیست، حقابه رودخانههای پاییندست و احیای تالابها رهاسازی شده است.
وی با اشاره به تعرضهای صورت گرفته به حد بستر رودخانههای استان خوزستان طی سالهای گذشته، گفت: در سالهای گذشته تعرضهایی به بستر و حریم رودخانهها شده است که امروز زمان اعاده حق رودخانههاست و سعی خواهیم کرد با همکاری مسئولان و مردم عزیز به این موضوع رسیدگی کنیم.
وزیر نیرو گفت: در ۴۵ سال گذشته، بیش از ۳۰۰ سیلاب در سطح استان خوزستان رخ داده که تلفات جانی، تخریب منازل مسکونی، خسارت به زمینهای کشاورزی و تلفات دامی را بهدنبال داشته است.
اردکانیان شاهد بودن ترسالی بعد از یک دهه خشکسالی را نیازمند شکرگذاری دانست و در رابطه با پرداخت خسارت به کشاورزان آسیب دیده در سیل اخیر اظهار کرد: با همکاری مسئولان استان و پشتیبانی کشاورزان در تلاش هستیم تا خسارتها را به حداقل برسانیم و چنانچه در مواردی اراضی کشاورزی آسیب ببینند، خسارت کشاورزان پرداخت خواهد شد.
وزیر نیرو ادامه داد: با توجه به وجود حجم عظیم برف که در حوضههای آبریز انباشته شده است، با اندکی افزایش دما یا بارش باران شاهد ذوب شدن بخش قابل توجهی برف خواهیم بود که از این حیث مخازن ما باید گنجایش این افزایش آورده را داشته باشند.
اردکانیان بر اهمیت پایداری سدها تاکید کرد و افزود: همانطور که رئیس جمهور محترم امروز در جمع مدیران سازمان آب و برق خوزستان تاکید داشتند، پایداری سدها که ارتباط مستقیمی با امنیت و سلامت مردم دارد، یکی از موضوعات مهم است که ما با دقت فراوان این موضوع را دنبال میکنیم و آن را جزو اولویتهای خود میدانیم.
تعدد سیلابهای چند روز گذشته فرصت رهاسازی را سلب کرد
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان نیز گفت: حجم باقیمانده در سدهای دز و کرخه کمتر از میزانی است که پیش بینی میکردیم و علت آن را باید در تعدد سیلابهای چند روز گذشته جستجو کرد که فرصت تخلیه و رهاسازی را از ما سلب کرد.
فرهاد ایزدجو در ادامه افزود: با افزایش ارتفاع آب در این سدها، طبق دستورالعملها مجبور هستیم در این مناطق، آب را با دبی بیشتری رهاسازی کنیم، ولی از همه ظرفیتهای ممکن استفاده کرده تا از شدت آن بکاهیم و تلاش خواهیم کرد این موضوع باعث خسارت رساندن به مردم نشود.
وی تصریح کرد: در شرایط فعلی بعضی از مناطق در خطر آبگرفتگی قرار دارند که اسامی این مناطق را در شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان منتشر کردیم و از دستگاههای اجرایی انتظار میرود با بسیج همه امکانات خود، آمادگی لازم برای کمک به مردم را داشته باشند.
نظر شما