به گزارش خبرگزاری مهر، محمد شریعتمداری، در آئین تکریم جمشید تقی زاده مدیرعامل سابق و معارفه سید میعاد صالحی مدیر عامل جدید صندوق بازنشستگی کشوری که در محل صندوق بازنشستگی کشوری برگزار شد، با اشاره به حوادت ناشی از وقوع سیل در کشور، اظهارداشت: ممکن است با مخاطرات جدیدی هم مواجه شویم و باید با هوشمندی همدلی و تدبیر از این مسیر عبور کنیم ضمن آنکه بابت از دست دادن تعدادی از هموطنانمان مصیبت زده هم هستیم.
وی افزود: امیدواریم همه آسیب دیدگان حادثه هرچه سریعتر به شرایط مطلوبتری برسند و در ادامه با مخاطرات کمتری مواجه باشیم.
شریعتمداری با اشاره به هویت مالی صندوق بازنشستگی کشوری که اغلب در ذهنها متبادر میشود، گفت: صندوق جنبههای فرهنگی و اجتماعی هم دارد که باید مورد توجه قرار بگیرد. حفظ عزت و تأمین معیشت عزت مند و کرامت افرادی که سالها خدمت کردهاند میسر میشود و یکی از انتظارات بازنشستگان توجه به حوزه معنوی، فرهنگی و اجتماعی و استفاده از تجارب ارزشمند آنها است.
وزیر رفاه ادامه داد: صندوق باید محل ارزشمندی برای دیده شدن و استفاده از تجارب ارزشمند بازنشستگان باشد و این وظیفه سنگینی است که به روی دوش مسئولان صندوق است.
وی با بیان اینکه صندوق در دوره گذشته قدمهایی را در این عرصه برداشته است گفت: آقای تقی زاده در دوره کوتاهی بر مسند مدیریت صندوق حضور داشت و اقداماتی مؤثر از جمله توسعه خانههای امید را انجام داد که نور امیدی در چشم بازنشستگان به هنگام افتتاح این خانهها مشاهده میکردم.
وزیر رفاه افزود: نام این صندوق بازنشستگی است اما نام با مسمایی نیست، بلکه صندوق آتیه کارمندان و بازنشستگان دولت هم هست و باید از آن صیانت کند.
وی با اشاره به اینکه یک موضوع اساسی صندوق بازنشستگی کشوری که به تصمیمات کلان نظام هم برمیگردد پایداری آن است، اظهار کرد: امروز چه تعداد صندوقها به بودجه عمومی متصل و وابسته اند. صندوق لشکری صددرصد به بودجه عمومی وابسته است. صندوق کشوری هم با نسبت کمتر به بودجه عمومی وصل است.
وزیر رفاه ادامه داد: یکی از چالشهای مهم کشور، صندوقهای بازنشستگی است. در این میان تأمین اجتماعی در شرایط مطلوبتری به سر میبرد هرچند اگر وارد جزئیات شویم باید بگوییم دولت بدهی هنگفتی به تأمین اجتماعی دارد و به همین علت هزینههای مالی انباشته و دریافت وامهای بانکی کلان برای جبران هزینهها را شاهدیم.
شریعتمداری با اشاره به اینکه برخی صندوقهای بازنشستگی، با عمر متوسط و میانسال بوده و برخی دیگر صندوقهای در حال احتزار هستند و شرایط نامطلوبی دارند که باید برای آنها تدبیر کرد، گفت: به جز تأمین اجتماعی مابقی صندوقها، کمابیش چنین شرایطی دارند که نیازمند تصمیم گیری های کلان است. طی چندسال اخیر جدایی شورای عالی و سازمان بیمه سلامت رخ داد و ادغام وزارتخانههای کار و تعاون و رفاه به اصول راهبردی منشأ نگارش قانون جامع تأمین اجتماعی و عمل به آن لطمه زد.
وی با بیان اینکه کاهش میزان هزینهها، افزایش میزان ورودی، صیانت جدی از حق الناس، پایدارسازی صندوقها و استقرار نظام شفافیت در تمام ابعاد در اولویت کاری دوره جدید صندوق و مورد تاکید ماست گفت: کمیته شفافیت در صندوق شکل گرفته، قدمی عقب نمیرویم و با عزم جدی پیش میرویم. صندوق باید مرکزی نمونه در فساد ستیزی از دید مردم و ناظران بیرونی باشد.
شریعتمداری با اشاره به انتصاب مدیران بالادستی گفت: همه مدیران پاکدست اند، اما معمولاً سن که بالا میرود و از جوانی فاصله میگیریم و روابط بین مدیران در سطوح مختلف دیرینه میشود، بیان برخی موارد، مشکل و محافظهکاری بین روابط حاکم میشود. امروز در دنیا به جوانگرایی و نوآوری توجه زیادی میشود.
وزیر رفاه ادامه داد: اگر کار درستی انجام دادیم باید دفاع کنیم و اگر نکردیم عذر خواسته و افراد را برداریم. تاکید کردیم رزومه اشخاصی که منصوب کردیم باید روی سایتها بیاید اگر کسی بد در جایی نشسته باید کنار برود. از حقوق نجومی حرف زدیم؛ اما باز هم در برخی شرکتهای ما افراد سفرهای داخلی و خارجی میروند و پاداش بالا و نامتعارف و بیش از مصوبه دولت میگیرند که پس از بررسی، پس خواهیم گرفت.
شریعتمداری ادامه داد: قطعاً ارزش کار آدمها متفاوت است اما همان هم متر و معیار دارد و باید معقول و منطقی باشد. آنها که بیش از مصوبه هیئت وزیران دریافت کرده اند، حرام است و باید برگردانند، اگر هم برنگردانند، من خودم میگیرم و برمی گردانم. باید مسیر شفافیت را طی کنیم.
وزیر رفاه تاکید کرد: در انتصابات باید به شایستگان روی بیاوریم. افراد باید شرایط احراز شغل را داشته باشند و از چارچوب ضابطه کُند انتخاب مدیران رد شوند. سالهای سال یک نفر را در جایی گذاشته ایم که نتوانسته به درستی تحلیل کند و برنامه بدهد و بهره وری را بالا ببرد، این خیانت به مردم است.
نظر شما