کاوه حاج علیاکبری در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره برنامههای سازمان نوسازی شهرداری تهران در تخریب و نوسازی بافتهای فرسوده شهر، اظهار کرد: از حدود ۱۰ سال پیش تاکنون تمرکز بر نوسازی مسکن بوده است و برای این کار، مجموعه مشوقهایی طراحی شده که بر اساس آن، خانههایی که در بافتهای فرسوده هستند، تخریب و نوسازی شوند. برای این کار دفاتر تسهیلگری در محلات راهاندای شده که همچنان این دفاتر در محلات فعال هستند.
وی با بیان اینکه ۱۳ هزار واحد مسکونی توسط مشوقهای دفاتر تسهیلگری در ۱۱ ماهه سال ۹۷ پروانه دریافت کردهاند، گفت: تعداد پروانههای صادر شده با این مشوقها نسبت به سال ۹۶، ۱۵ درصد و نسبت به دو سال گذشته ۳۵ درصد رشد داشتهاند.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران درباره اقدامات مدیریت شهری کنونی نسبت در حوزه نوسازی بافتهای فرسوده، افزود: سعی شد تا بستههای تشویقی هدفمند شود و کیفیت و عدالت در ارائه این بستهها لحاظ شود، برای نمونه برای مناطق کمبرخوردار، مشوقهای بیشتری تعریف شده است که خروجی آن علاوه بر ایجاد عدالت، افزایش کیفیت در ساخت و ساز خواهد بود.
حاج علیاکبری ادامه داد: هدف ما این است که در کنار نوسازی بافتهای فرسوده، به جنبههای دیگر نیز توجه کنیم. برای این منظور دو موضوع خدمات، زیرساختها و بهسازی محیط عمومی و جنبههای اجتماعی در دستور کار قرار داریم که برای اجرایی شدن آن در بودجه سال ۹۷ مبلغ ۱۷۵ میلیارد تومان اعتبار تعریف شد.
وی با اشاره به اینکه در موضوع خدمات، زیرساختها و بهسازی محیط عمومی، مشکلات متعددی وجود دارد، گفت: سرانه و سطح خدمات در مناطق بافت فرسوده، نسبت به میانگین شهر پایین بوده و از آنجا که فضای باز شهری در این محلات و مناطق وجود ندارد، امکان تأمین این سرانهها نیز وجود نداشت. برای مثال در این محلات کمتر پاتوق محلی یا فضای عمومی وجود دارد. با اقداماتی که در دست اقدام است، تلاش شده است در بخشهای مختلف این کمبودها مرتفع شود.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران همچنین تصریح کرد: برای اولینبار بهسازی محیط عمومی، تأمین کسری پارکینگ، ایجاد فضای سبز و تملک و بازگشایی معابر را در دست اقدام داریم که از بودجه مصوب برای اجرای این طرحها اقدام شده است. بر این اساس تاکنون ۳۵ طرح بهسازی و محیطی طراحی شده است که از این تعداد ۷ مورد آن در مناطق ۲، ۱۴، ۱۵ و ۱۷ وارد فاز اجرا شده و سایر طرحها نیز در سال جاری عملیاتی خواهد شد.
حاجعلیاکبری درباره تأمین کسری پارکینگ در این محلات گفت: چهار پروژه پارکینگ محلهای پیشبینی شده است که دو پروژه در محلات ۱۴ و ۱۵ با ظرفیت ۵۶۰ و ۴۶۰ واحد در حال اجراست. همچنین در بخش تملک و بازگشایی معابر نیز ۶ پروژه در مناطقی که بافت فرسوده دارند، در دست اقدام است که این کار توسط سازمان املاک شهرداری تهران انجام میشود.
وی با بیان اینکه برای تأمین فضای سبز در مناطق فرسوده نیز برنامه در دست اقدام است، اظهار کرد: مناطق ۱۰ و ۱۱ که کمترین فضای سبز را برخوردارند، در اولویت هستند برای تأمین این سرانه در حال مذاکره با مالکان برای ایجاد سرانه فضای سبز در این دو منطقه هستیم.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران، با بیان اینکه دولت تاکنون زمینی برای پشتیبان بافت فرسوده در اختیار ما قرار نداده است، گفت: با این وجود شهرداری تهران ۱۰ زمین برای این منظور اختصاص داده است که برای سه زمین آن، قرارداد مشارکت در ساخت در محلات ۱۱ و ۱۷ منعقد شده است و توسعهگران، طرح را در دست تهیه دارند که امیدواریم در سال جاری اجرایی شود. همچنین برای ۷ پروژه نیز در حال شناسایی سرمایهگذار هستیم.
نظر شما