محسن پورفرخی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: با دریافت هشدارهای هواشناسی از قبل از وقوع بحران سیلاب و با هماهنگیهای ستاد بحران شهرستان، تدابیر و تمهیدات لازم برای امنیت عشایر و دامهای آنان اندیشیده شد و این تمهیدات تا زمان آرام شدن شرایط جوّی همچنان تداوم دارند.
وی با بیان اینکه در شهرستان دزفول ۳۵۰ کیلومتر راه عشایری وجود دارد، افزود: براثر بارندگیهای شدید و سیلاب فروردین ماه سال جاری، ۲۰۸ کیلومتر از راههای عشایری دزفول در دو بخش سردشت و شهیون دچار آسیبهایی همچون ریزش و فرسایش شدند.
رئیس اداره امور عشایر شهرستان دزفول با بیان اینکه شدت و میزان آسیبهای وارده به راههای عشایری دزفول در هر نقطه متفاوت و بین ۱۰ تا صد درصد است، تصریح کرد: با توجه به شدت بارندگیها برخی از راههای عشایری مواصلاتی در دو بخش کوهستانی و صعب العبور سردشت و شهیون به صورت صددرصد تخریب و قطع شده اند.
پورفرخی از تخریب و آسیب ۸۶ ابنیه فنی شامل آب نماها و پلهای نقاط عشایری براثر سیلاب سال جاری خبر داد و تصریح کرد: بر اثر ریزش کوه برخی تأسیسات آبرسانی مناطق عشایری نیز دچار آسیب شدند.
وی عنوان کرد: با توجه به گستردگی حوزه شهرستان دزفول تا کیلومتر ۲۵۰ از مرکز شهرستان و قطع شدن برخی راههای عشایری بررسی و برآورد دقیقتر خسارتهای وارده ناشی از بارندگی و سیلاب به زیرساختهای عشایری دزفول ازجمله دامها، راهها، منازل، تأسیسات آبرسانی و سایر زیرساختها در دست اقدام است.
انجام ۱۴ سورتی پرواز برای کمک به عشایر
پورفرخی همچنین از انجام ۱۴ سورتی پرواز از ابتدای امسال تاکنون برای ارسال کمکهای غذایی و ضروری به عشایر و سیل زدگان نقاط صعب العبور شهرستان دزفول خبر داد و گفت: پنج پرواز از طریق هوانیروز ارتش و ۹ پرواز از طریق بالگرد هلال احمر دزفول انجام شده است.
رئیس اداره امور عشایر دزفول یادآور شد: این پروازها با پیگیری سرپرست فرمانداری ویژه دزفول و نماینده این شهرستان در مجلس به روستاهای چال کج، چالروه، گله گنجان، لباب، کول سیرا، دارخلک، جنگل کوه، چشمان، مرکی جاتم وند، مرکی جافروند، چال تاک، دورک و مودو انجام شده اند.
پورفرخی این مناطق را از دورترین و محرومترین مناطق دزفول با فاصله ۱۵۰ تا ۲۵۰ کیلومتری از مرکز شهر دانست و گفت: کمکهای ارسالی شامل آرد، برنج، روغن، کنسرو، لباس و کفش بودند ضمن اینکه مناطق سیل زده دزفول هنوز نیازمند کمک هستند که با توجه به ظرفیت محدود بالگردها امیدواریم این کمکها تداوم یابند.
وی توضیح داد: عشایر به دلیل سکونت در مناطق کوهستانی، نداشتن جایگاه مسقف و به دلیل جابه جایی و تحرک با توجه به تعلیف دام در شرایط بحرانی دچار آسیبهای بیشتری میشوند ضمن اینکه چادرهای عشایر به دلیل نداشتن استحکام با هر بارندگی، تند باد و طوفان دچار آسیب و خسارت میشوند.
رئیس اداره امور عشایر شهرستان دزفول همچنین اظهار کرد: از زمان وقوع بحران برخی از عشایر ساکن در حاشیه رودخانه دز به ویژه منطقه زاویهها در برابر تذکرات و هشدارهای ستاد بحران دزفول برای جابه جایی و انتقال مقاومت میکنند و یا در برخی موارد بعد از گذشت چند روز به مکانهای اولیه خود بر میگردند که این امر یکی از چالشهای اصلی ما طی روزهای اخیر است.
پورفرخی اضافه کرد: در این خصوص در چندین مرحله با حضور عوامل اداره امور عشایر و نیروی انتظامی این گونه موارد صورت جلسه و در موارد بسیاری مدیریت و رفع شده است.
رئیس اداره امور عشایر شهرستان دزفول ادامه داد: دو اتراقگاه در شمال شهر برای اسکان عشایر حومه شهر در مواقع بحران ازجمله شرایط فعلی ایجاد شده ضمن اینکه به وسیله دو دستگاه تانکر، آب شرب آنان نیز تأمین میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه عشایر مستقر در مجاورت پارک جنگلی لاله، رودخانه فصلی سیاه منصور، عباس آباد و منطقه زاویهها از جمله عشایر مناطق پرخطر هستند، گفت: عشایر این مناطق ۱۰۰ خانوار هستند که اقدامات لازم در راستای انتقال و یا دور کردن بسیاری از این خانوارها از مناطق خطرپذیر طی روزهای گذشته انجام شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، در شهرستان دزفول چهار هزار خانوار عشایری با برخورداری از ۳۰ هزار نفر جمعیت وجود دارد.
نظر شما