به گزارش خبرنگار مهر، کامبیز کریمی یکشنبه شب در مراسم اختتامیه دهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره که به صورت استانی برگزار شد، اظهار داشت: برگزاری نشستها و محافل ادبی این چنین یکی از نیازهای لازم و ضروری در راستای توجه به فرهنگ و ادبیات در کردستان است.
وی ضمن اشاره به اهمیت برگزاری جشنواره شعر و داستان جوان سوره، افزود: شناسایی چهرههای جوان و کمک در راستای رشد و تعالی آنها بهترین خدمت در راستای کمک به ارتقای ادبیات و فرهنگ در استان کردستان به شمار میرود.
این شاعر، نویسنده و مترجم کردستانی به نامگذاری هر دوره از جشنواره شعر و داستان سوره به عنوان نام یکی از چهرههای برتر حوزه ادبیات در این شهر اشاره کرد و ادامه داد: این اقدام حوزه هنری در راستای بزرگداشت یکی از چهرههای ادبیات کردی قابل تقدیر است و انتظار میرود که این روند در سالهای آینده نیز ادامه داشته باشد.
کریمی ضمن اشاره به خدماتی که چهرههایی همچون استاد وارستگان و دیگر اساتیده حوزه زبان و ادبیات کردی داشتهاند، یادآور شد: این عزیزان در عصری کتاب نوشته و شعر به زبان کردی چاپ کردهاند که اساساً زبان کردی با تهدیدهای بسیار زیادی مواجه بود.
وی بیان کرد: در دهههای ۴۰ و ۵۰ رژیم پهلوی به صورت عملی با ترویج و توجه به زبان کردی مقابله میکرد و هر کسی که در آن دوران حتی شعر به زبان کردی میسرود احتمال زندانی کردن وی نیز وجود داشت.
شاعر، نویسنده و مترجم کردستانی گفت: به راستی ما باید قدردان چهرههایی همچون استاد وارستگان باشیم که در آن دوران و با تمام سختیهایی که متحمل شدند خدمات شایانی را به زبان و ادبیات کردی داشتند.
وی به ویژگیهای شعر استاد وارستگان اشاره کرد و افزود: شعر آن مرحوم دارای روایت است و همزمان با زبانی ساده و قابل فهم برای همه اقشار مردم است و به همین دلیل هم مورد استقبال ویژه از سوی مردم قرار میگیرد.
کریمی ضمن درخواست از حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان در راستای چاپ یکی از کتابهای باقی مانده از استاد وارستگان، اظهار داشت: انتظار میرود که در سالهای آینده در راستای کمک به اعتلا و توسعه زبان و ادبیات کردی در استان کردستان گامهای عملی تری برداشته شود.
نظر شما