۷ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۱:۰۳

بررسی یک شایعه؛

ایران رتبه‌اول سرطان نیست/ پیر شدن جمعیت دلیل افزایش سرطان

ایران رتبه‌اول سرطان نیست/ پیر شدن جمعیت دلیل افزایش سرطان

میزان بروز سرطان در ایران به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر، ۱۵۷ نفر برای مردان و ۱۳۰ نفر برای زنان است که این عدد از متوسط جهانی پایین‌تر است.

مجله مهر: خبری در چند کانال پر مخاطب مجازی در خصوص تعداد آمار مبتلایان به سرطان منتشر شده بود که در آن یکی از اعضا هیأت مدیره انجمن آنکولوژی، ایران را جز کشورهای اول دنیا در سرعت افزایش ابتلاء به سرطان می‌دانست. پستی که در آن عواملی چون «آلودگی، پارازیت و استرس» را جز عوامل مؤثر در بروز سرطان و ایران را دارای بیشترین درصد ابتلاء به سرطان معرفی کرده بود.

برای بررسی این خبر و دسترسی به آمار دقیق از میزان سرطان در ایران به سراغ دکتر قنبری مطلق رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت رفتیم و اطلاعاتی کسب کردیم که خبرسازی برخی از کانال‌های تلگرامی را تکذیب می‌کرد.

افزایش جمعیت سالمندی دلیل افزایش تعداد موارد سرطان

با توجه به پیر شدن جمعیت و افزایش نسبت جمعیت سالمندی تعداد موارد سرطان ظرف دو دهه آینده در ایران افزایش قابل توجهی خواهد داشته است.

قنبری مطلق رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت، از ابتلای سالیانه بیش از ۱۱۰ هزار نفر در ایران به سرطان خبر داد و گفت: برای تحلیل این عدد باید آن را تقسیم بر صد هزار نفر جمعیت کرد و به ازای هر صد هزار نفر جمعیت و با توجه به هرم سنی جمعیت آن را تغییر داد و با ضریبی خاص مقایسه کرد.

وی میزان بروز سرطان در ایران به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر، ۱۵۷ نفر برای مردان و ۱۳۰ نفر برای زنان عنوان کرد و تاکید کرد که این عدد از متوسط جهانی پایین‌تر است، عدد متوسط جهانی برای بروز سرطان ۲۱۸ نفر برای مردان و ۱۸۲ نفر برای زنان است و با توجه به این اعداد متوسط بروز سرطان در ایران از متوسط جهانی پایین‌تر است.

قنبری مطلق از افزایش بروز سرطان در جهان ظرف دو دهه‌ی آینده گفت و از افزایش ۶۳ درصدی متوسط ابتلاء به سرطان در جهان و افزایش ۱۱۵ درصدی این بیماری در ایران خبر داد.
وی میزان افزایش میزان بروز سرطان در ایران نسبت به متوسط جهانی ظرف دو دهه آینده را با توجه به نسبت پیر شدن جمعیت قابل تصور دانست و ادامه داد: جمعیتی که در دهه ۵۰ و ۶۰ به دنیا آمدند در دو دهه آینده به سن پیری می‌رسند تعداد ابتلاء به سرطان را افزایش می‌دهند زیرا هر میزان که سن بالاتر می‌رود میزان بروز سرطان هم بیشتر می‌شود. اتفاقی که حدود سه چهار دهه قبل در کشورهای اروپایی اتفاق افتاد و افزایش میزان سرطان را تجربه کردند.

رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت اولین دلیل افزایش سرطان در ایران و جهان را افزایش سن جمعیت و بهبود شرایط اقتصادی را عاملی برای افزایش امید به زندگی و افزایش نسبت جمعیت سالمندی دانست و تاکید کرد، دلایل دیگر حتماً اثر گذارند اما اثر آنها از این مورد کمتر است.

۶۰ درصد مردم ایران اضافه وزن دارند

قنبری مطلق شیوه‌ی زندگی افراد را در بروز سرطان عامل تأثیرگذار تری به نسبت عوامل محیطی دانست و گفت: افزایش وزن جمعیت، کم‌تحرکی و مصرف غذاهای نامناسب می‌تواند زمینه‌ساز بروز سرطان شود در ایران و بر اساس مطالعاتی که هر دو سه سال یک‌بار بر اساس استانداردهای سازمان جهانی بهداشت انجام می‌شود حدود ۶۰ درصد جمعیت اضافه وزن و کم تحرکی و بیش از ۸۰ درصد جمعیت کمتر از حد استاندارد میوه و سبزیجات مصرف می‌کنند و این عوامل اثرگذاری بیشتری در مقایسه با آلودگی هوا، پارازیت و سایر عوامل محیطی در بروز سرطان دارند.

این مقام وزارت بهداشت خاطر نشان کرد که بروز سرطان به هر دلیل اتفاق خواهد افتد و ما باید بر اساس زیر ساخت و برنامه ریزی مناسب آماده مقابله با این موضوع باشیم. وی از برنامه ریزی خوب وزارت بهداشت برای مقابله با سرطان خبر داد و تاکید کرد: باید برنامه‌های مدیریت سرطان در دولت و مجلس مورد حمایت بیشتر قرار بگیرد تا با این وضعیت مواجهه بهتری داشته باشیم به این دلیل که چهل درصد موارد بروز سرطان بالقوه قابل پیشگیری و از آن مهم‌تر هرکدام از موارد سرطان را می‌توان به موقع تشخیص داد و درمان کرد.

کد خبر 4601127

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IE ۱۵:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۷
      0 0
      پس چرا مردم اینقدر بیمار هستند!!! انواع بیماریها سرطان مشتیه نمونه خروار!...
    • ناشناس IR ۱۶:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۷
      0 0
      این به این خاطر است که وضع اقتصادی کشور روبه وخامت گذاشتهه ومردم هزینه سنگین درمان را ندارندپرداخت کنند.