به گزارش خبرنگار مهر، نشر بان در سیودومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران کتابهای جدید منتشر شده در بهار سال ۹۸ را برای مخاطبان به ارمغان آورده است. «نظریه در حاشیه»، «بیست دقیقه در منهتن»، «تاریخ نو: اعترافات و مکالمات»، «مارسل دوشان: هم صحبتی در عصر» عناوین شماری از مهمترین این کتابهاست.
«نظریه در حاشیه» شامل ترجمه دو مقاله از گایاتری چاکراورتی اسپیواک اندیشمند برجسته هندی آمریکایی به نامهای «نظریه در حاشیه» و «متن هایی از سه زن و نقدی بر امپریالیسم» است. ضمیمه کتاب نیز ترجمه یکی از گفتوگوهای مطبوعاتی مهم اسپیواک است. این کتاب با ترجمه پیمان خان محمدی به نمایشگاه کتاب رسیده است. اسپیواک یکی از مهمترین اندیشمندان حال حاضر جهان در حوزه نظریهها و رویکردهای نقد پسااستعماری است. او استاد صاحب کرسی در دانشگاه کلمبیا و عضو بنیانگذار انستیتو ادبیات تطبیقی و جامعه این دانشگاه است. با وجود اهمیت نظریات این اندیشمند اما پیشتر هیچ کتابی از او به فارسی ترجمه و منتشر نشده بود.
«بیست دقیقه در منهتن» نوشته مایکل سورکین معمار معاصر و مشهور آمریکایی و ترجمه امیر یدالله پور است. او در این کتاب ۲۰ دقیقه پیاده روی در شهر، از زمانی که از منزلش خارج میشود تا زمان رسیدن به دفتر کارش را توصیف میکند. این کتاب اثر مهمی است که در سالهای اخیر نوشته و منتشر شده و تأثیر مهمی هم بر ادبیات شهری آمریکا گذاشته است. نویسنده در این کتاب حقوق اولیه شهروندی را به انسانها یاد میدهد.
«تاریخ نو: اعترافات و مکالمات» شامل ۹ گفتوگوی ماریا لوسیا جی. پالارس برک با ۹ مورخ حوزه تاریخ نو است که هرکدام از این گفتوگوها مقدمههایی در معرفی آن مورخ و آثارش دارد. جک گودی، ایسا بریگز، ناتالی زیمون دیویس، کیث تامس، دنیل روشه، پیتر برک، رابرت دارنتون، کارلو گینزبورگ، کوئنتین اسکینر، مورخانی هستند که در این کتاب با آنها گفتوگو شده است. این کتاب با ترجمه مشترک نرگس حسنلی و محمدهادی شاکری منتشر شده است.
کتاب «مارسل دوشان: هم صحبتی در عصر» نیز شامل سه گفتوگوی کالوین تامکینز با مارسل دوشان است که با ترجمه پیمان غلامی در اختیار ایرانیان علاقهمند به هنر مدرن و آثار دوشان قرار گرفته، در ابتدای کتاب نیز گفتوگویی با تامکینز درباره هم صحبتیاش با دوشان ترجمه و منتشر شده است. بخش آخر کتاب نیز تصاویر رنگی برخی از آثار مارسل دوشان درج شده است. دوشان از مشهورترین هنرمندان قرن بیستم و از سردمداران جنبش دادائیسم است که تأثیر بسیاری بر هنرمندان نسلهای پس از خود گذاشت.
نشر بان همچنین چاپ سوم کتاب «حرفهایی با دخترم درباره اقتصاد: تاریخ مختصر سرمایه داری» نوشته یانیس واروفاکیس و ترجمه فرهاد اکبرزاده و مجلداتی از تازهترین کتابهای مجموعه سمر خود را نیز به نمایشگاه کتاب آورده است. از مجموعه سمر چاپ سومر رمانهای «سرطان جن» و «آقای هاویشام» هر دو نوشته رامبد خانلری و کتابهایی چون «نامه سرمدی» نوشته محمدرحیم اخوت، «آدم فکرهای ناجور» نوشته بهاالدین مرشدی و «به وقت بی نامی» نوشته نازنین جودت در نمایشگاه عرضه میشوند.
بر اساس اعلام خبر مسئولان نشر بان نازنین جودت نویسنده کتاب «به وقت بی نامی» از ساعت ۱۶ امروز یکشنبه هشتم اردیبهشت و شرمین نادری نویسنده کتاب «زار» فردا یعنی دوشنبه نهم اردیبهشت برای دیدار با مخاطبان خود در غرفه نشر بان در نمایشگاه حضور پیدا میکنند. رامبد خانلری، دبیر مجموعه سمر نیز روزهای این هفته را در نمایشگاه حضور دارد.
نشر بان در سیودومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در شبستان (سالن ناشران عمومی) راهروی ۲۷ غرفه شماره ۱۳ حضور دارد.
نظر شما