۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۹:۴۴

کارخانه‌هایی که دلسوز ندارد؛

کارگران؛ بازنده خصوصی‌سازی کارخانه‌ها/ «کیوان» به تاریخ می‌پیوندد

کارگران؛ بازنده خصوصی‌سازی کارخانه‌ها/ «کیوان» به تاریخ می‌پیوندد

همدان - کارخانه «کیوان» همدان که روزگاری با ۸۰۰ کارگر الگوی تولید در کشور به شمار می‌رفت یکی از قربانیان اصلی خصوصی سازی است که این روزها با ۶۳ کارگر در مشکلات دست و پا می‌زند و نفسی ندارد.

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: سال‌ها قبل بر اساس سیاست‌های دولت و اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی مقرر شد شرکت‌های دولتی به بخش خصوصی واگذار شوند که بر اساس این قانون و پیرو سیاست‌های تعیین شده، بهمن ماه سال ۸۸ شرکت کیوان در استان همدان به بخش خصوصی واگذار شد.

بهمن ماه سال ۸۸ بخش اعظمی از سهام کارخانه کیوان در بورس به متقاضیان واگذار شد

اما پس از آنکه در بهمن ماه سال ۸۸ بخش اعظمی از سهام کارخانه کیوان در بورس به متقاضیان واگذار شد این واحد تولیدی با قدمت ۴۰ ساله در مسیر رکود قرار گرفت و سرنوشت کارگران آن در هاله‌ای از ابهام رفت چراکه شاهد تعدیل نیروها یکی پس از دیگری بودیم.

کارخانه کیوان همدان با بیش از ۴ دهه فعالیت در حوزه تولید مواد غذایی در همدان این روزها نیز حال و روز خوشی ندارد و کارگران این واحد تولیدی با دغدغه‌های فکری روزهای سختی را سپری می‌کنند.

این کارخانه توانایی و پتانسیل تولید ۳۰ نوع محصول را داراست و در بهمن ماه سال ۱۳۸۸ به بخش خصوصی واگذار شده اما از آن پس رفته رفته تعدیل نیرو در این کارخانه قوت گرفته به نحوی که هر سال شماری از کارگران این واحد تولیدی اخراج می‌شوند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان در این خصوص در گفتگو با مهر با اشاره به اینکه کارخانه کیوان امسال ۳۵ نفر از کارگران را تعدیل کرده است، گفت: تلاش می‌کنیم کارگران به کار برگردند.

حمیدرضا متین با بیان اینکه از چند سال قبل مالک کارخانه، امور را به کارگران سپرده است، اضافه کرد: مالک که یکی از سهامداران اصلی برخی از کارخانه‌های معتبر صنعت غذایی و شوینده‌های بهداشتی است؛ کارخانه را به همسرش منتقل کرده و در حال حاضر همه با این خانم طرف هستند.

تعدیل نیرو به بهانه نبود قابل توجیه نیست

وی با بیان اینکه تعدیل نیرو به بهانه نبود بازار انجام شده که قابل توجیه نیست چراکه محصولات کارخانه بازار نامناسب ندارد، افزود: بازار این کارخانه حتی نسبت به قبل بهتر هم شده است.

دبیر اجرایی خانه کارگر استان همدان چنگیز اصلانی در توضیح وضعیت کارخانه کیوان همدان با بیان اینکه پس از انقلاب این کارخانه به بنیاد ۱۵ خرداد واگذار شد و کارها انجام می‌شد اما از سال ۷۲ به بعد که بخش خصوصی پا گرفت و برای لاغر کردن بدنه دولت اقدام شد این کارخانه به یک سری افراد که دلسوز تولید نبودند واگذار شد و بخش خصوصی مدیریت کارخانه را به عهده گرفت، گفت: این شرکت با بیش از ۴۰ سال فعالیت در عرصه تولیدی استان همدان پس از واگذاری به بخش خصوصی با مشکلات خاصی روبرو شده است.

وی با بیان اینکه پس از این اقدام و از سال ۷۲ به بعد برخی متولیان بخش خصوصی کارخانه‌ها هر آنچه مواد اولیه و یا حتی ضایعات و عرصه و اعیان کارخانه بود را فروختند که نمونه آن همین کارخانه لرد استان همدان در جاده کرمانشاه است که ۱۷ سال از تعطیلی آن می‌گذرد، گفت: کارخانه لرد تولید کننده لوازم خانگی بود.

دبیر اجرایی خانه کارگر استان همدان اظهار داشت: این کارخانه روزانه سه هزار پنکه رومیزی و ۱۵۰۰ عدد پنکه سقفی به بازار می‌فرستاد اما به تعطیلی رسید.

کارخانه کیوان همدان زمانی ۸۰۰ تا ۹۰۰ کارگر داشت و حتی دو سوم کارگران آن دائمی بودند

وی با بیان اینکه کارخانه کیوان همدان نیز زمانی ۸۰۰ تا ۹۰۰ کارگر داشت و حتی دو سوم کارگران آن دائمی بودند، افزود: مابقی نیروها نیز دارای قرارداد فصلی قانونی بودند و کارها به خوبی انجام می‌شد اما الان وضعیت مناسبی ندارد.

وی با بیان اینکه به خاطر نبود دلسوز در عرصه تولید و ندانم کاری‌ها ضربه‌های سنگینی به این بخش وارد شده است، اظهار داشت: این واحدها بدون حساب و کتاب به بخش خصوصی واگذار شد و هم اکنون شاهد تبعات این اقدامات هستیم.

اصلانی با بیان اینکه اگر همین کارخانه‌ها با دلسوزی واقعی و توانمندی علمی روز برپا شوند آمار اشتغال را مثبت خواهند کرد، اظهار داشت: اگر موضوع مورد تاکید مقام معظم رهبری که همان رونق تولید است با مدیریت صحیح مدنظر قرار گیرد مشکلات اشتغال استان همدان حل خواهد شد.

دبیر اجرایی خانه کارگر استان همدان با بیان اینکه اگر چنین اقدامی انجام شود دیگر نیاز به ایجاد کارخانه‌های جدید نیست و می‌توان با احیای کارخانه‌های در حال رکود به اشتغال استان همدان کمک کرد، اظهار داشت: اگر کارخانه‌ای کیوان احیا شود و مدیریت آن برای جامعه کار دلسوز باشد و به دنبال سود جویی نباشد شاهد بهبود وضعیت خواهیم بود.

وی همین اقدام را برای کارخانه‌های خوشنوش، شیشه، همدان قند و سایر کارخانه‌های که رو به تعطیلی هستند ضروری برشمرد و گفت: متأسفانه در حال حاضر همه به دنبال آنند که باراندازی کار کنند و به دلالی بپردازند.

بخش تولید باید زایش داشته باشد

اصلانی با بیان اینکه بخش تولید باید زایش داشته باشد، اظهار داشت: باید کارخانه صنایع مادر ایجاد شود و خود کارخانه تولید کننده مواد اولیه باشد.

وی در حوضه اقدامات انجام شده برای حل مشکلات کارخانه کیوان اظهار داشت: چندین بار از صاحب اصلی این کارخانه درخواست شده برای بیان مشکلات در جلسه حاضر شود اما شاهد چنین اقدامی نیستیم.

دبیر اجرایی خانه کارگر استان همدان با بیان اینکه هم اکنون از تعداد ۸۰۰ تا ۹۰۰ کارگر اولیه این کارخانه تنها ۶۳ نفر باقی مانده‌اند، اظهار داشت: حقوق و مزایایی که این کارخانه قبل از خصوصی سازی به کارگران خود اختصاص می‌داد قابل توجه بود به طوری که هر کارگری آرزو داشت در کارخانه کیوان همدان کار کند.

وی با بیان اینکه کارخانه درآمد خوبی هم داشت و تمام کارگرها را ساپورت می‌کرد، اظهار داشت: با واگذاری کارخانه کیوان به بخش خصوصی این مجموعه رفته‌رفته از بین رفت و نابود شد و مالک شمار فعالان را از ۸۰۰ کارگر به کمتر از ۱۰۰ کارگر رساند.

وی افزود: این کارخانه تا قبل از واگذاری به بخش خصوصی مشکل خاصی نداشت اما متأسفانه بعد از واگذاری به بخش خصوصی با مشکلات متعددی روبرو شد.

بدون شک اهمیت یک واحد تولیدی، هر چند کوچک بر هیچکس پوشیده نیست در حالی که کارخانه کیوان واحد معتبری است که نه تنها برای استان یک ستون صنعتی و تجاری محسوب می‌شود بلکه در سراسر کشور مطرح است.

در اصل هیچ گونه برهان قانع کننده‌ای وجود ندارد که یک واحد تولیدی سود ده را به سوی تعطیلی برد و دلسوزان باید تمام تلاش خود را برای برپا نگاه داشتن این واحد به خرج دهند که اگر این مهم روی ندهد همگی دست اندرکاران چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی باید پاسخگو باشند.

مگر نه اینکه خصوصی سازی باید منجر به افزایش تولید شود پس چرا با گذشت سال‌ها از خصوصی شدن کارخانه کیوان هنوز شاهد عملکرد مناسب کارخانه چه در بحث تولید و چه در بحث جذب نیروی انسانی نیستیم و حتی می‌توان گفت با تعدیل نیروهای موجود این اقدامات نتیجه معکوس هم داشته است!؟

کد خبر 4605208

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • مرتضی IR ۰۷:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۵
      0 0
      باید این شرکت ازدست کارفرما که به تعهدات خود عمل نمیکند وحاضر به پاسخگویی به مسئولان نیست باز پس گرفته شود