۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۲۰:۳۶

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم:

فقدان سرمایه‌گذاری جدی در زمینه قرآن/ مدیریت قرآنی متمرکز شود

فقدان سرمایه‌گذاری جدی در زمینه قرآن/ مدیریت قرآنی متمرکز شود

سمنان - رئیس سازمان دارالقرآن الکریم گفت: در طول حیات انقلاب اسلامی و در زمینه‌هایی که باید سرمایه گذاری جدی در زمینه قرآن صورت می‌گرفت، شاهد موفقیت نبوده‌ایم و این روند باید اصلاح شود.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی قره شیخلو غروب چهارشنبه در همایش تجلیل از پیشکسوتان قرآن استان سمنان به میزبانی مجتمع ولایت شهرستان سمنان با بیان اینکه باید برای اشاعه فرهنگ قرآنی تلاش کنیم که یکی از اقدامات ما در این زمینه می‌بایست نگاه به مسیری باشد که در طول ۴۰ سال انقلاب اسلامی طی کرده‌ایم، ابراز کرد: چهار دهه از عمر انقلاب اسلامی می‌گذرد و کارهای زیادی در حوزه قرآن صورت گرفته است.

وی افزود: سال‌های قبل از انقلاب اسلامی در زمینه قرآن کریم به واقع در وضعیت ضعیفی قرار داشتیم اما امروز اتفاقات خوبی در سطح کشور رخ داده اما نکته مهم در این بین که در پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز نهفته است بازنگری این چهار دهه حیات انقلاب اسلامی محسوب می‌شود که به ما می‌گوید در کجا قرار داریم.

راه‌هایی که به خطا رفته‌اند

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم بیان کرد: باید شجاعانه راه‌هایی را که در این ۴۰ سال به خطا رفته‌ایم پذیرفته و آن را اصلاح کنیم و همه مان در صدد باشیم که ایرادات جامعه قرآنی برطرف شود چرا که این دستور قرآن کریم است و ما را به رشد و اصلاح تشویق می‌کند.

قره شیخلو با بیان اینکه ما در حوزه‌هایی که باید سرمایه گذاری جدی می‌کردیم کاری را صورت نداده‌ایم، ابراز کرد: یکی از این حوزه‌ها که در آن موفق نبوده‌ایم، آموزش و پرورش است لذا باید گفت اگر می‌خواهیم که جوانان ما راه درست را در جامعه بروند می‌بایست از زمان کودکی با آنها کار کنیم لذا در این رابطه مهدهای کودک فراوانی در کشور مشاهده می‌شوند که متأسفانه در آموزش‌هایشان هیچ سنخیتی با مبانی قرآنی دیده نمی‌شود.

وی با بیان اینکه برخی مهدهای کودک تنها به موسیقی و رقص بها می‌دهند، ابراز کرد: نه اینکه مهدهای کودک نخواهند مسیر آموزش قرآنی را در پیش بگیرند بلکه منبع و محتوایی در دسترس ندارند در نتیجه اگر قرآنیان بتوانند منبع، محتوا، معلم قرآنی و … تهیه و تربیت کنند، قطعاً آنها هم دوست دارند به بچه‌ها آموزش‌های درستی ارائه کنند.

ضرورت مهارت آموزی به جوانان

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با بیان اینکه اگر معلمان ما مهارت‌های قران آموزی را داشته و با قرآن مأنوس باشند، قطعاً می‌توانیم جوانان را جذب به قرآن کنیم، تاکید کرد: حضور یک معلم می‌تواند تأثیرگذاری ویژه ای را بر روی یک دانش آموز داشته باشد.

قره شیخلو وظیفه قرآنیان جامعه را در تولید محتوای قرآنی سنگین دانست و ابراز کرد: قرآنیان نباید خودشان را به یک جلسه، همایش، کلاس، دوره آموزشی و … محدود کنند بلکه باید در تمام عرصه‌های ورود کرد و کارهای بزرگی را انجام داد لذا باید امروز حق قرآن را از مسئولان کشور بگیریم، این نیست که ما در همه حوزه‌ها هزینه کنیم اما به قرآن که می‌رسد، مدام کمبود بودجه و اعتبارات مانع شود.

وی با بیان اینکه در این کشور پول و امکانات کم نیستند اما بعد از ۴۰ سال هنوز ساختار و اعتبار درستی برای قرآن نداریم، ابراز کرد: کشور امروز مملو از اقدامات متشطت و پراکنده قرآنی و موازی کاری است که هیچ تمرکزی در آن دیده نمی‌شود که در نهایت آسیب زننده هستند در نتیجه باید یک روز این موارد را اصلاح کرد که به نظر می‌رسد ورود به چله دوم انقلاب زمان مناسب این امر باشد.

مدیریت نامتمرکز قرآنی

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم همچنین با بیان اینکه مدیریت قرآنی و اعتبارات باید در کشور متمرکز باشند، گفت: در کشور ما برای قرآن پول کم هزینه نمی‌شود اما آنقدر این پول بخش به بخش می‌شود که هیچ اثرگذار نیست لذا نباید پراکنده کاری کرد.

قره شیخلو با بیان اینکه یک مؤسسه قرآنی در کشور برای دو میلیون تومان پول تعطیل می‌شود، اما یک مؤسسه دیگر بر اثر تعاملات و پارتی بازی و … چند میلیارد تومان اعتبار می‌گیرد، تاکید کرد: این گونه مخارج بدون حساب و کتاب فایده ندارد و اهالی قرآن باید تلاش کنند که حق قرآن در جامعه ادا شود اگر این اتفاقات رخ ندهد، مشکلات روز به روز انباشته شده و خروجی‌ها کاهش پیدا می‌کند.

وی در دیگر بخش سخنان خود با بیان اینکه چهره‌های برتر قرآنی قهرمانان کشور و استان‌های ما هستند، ابراز داشت: مراسم تقدیر از چهره‌های برتر قرآنی باید با شکوه ویژه برگزار شود چرا که این افراد قهرمانان جامعه هستند و راه ترویج فرهنگ دینی را پیش می‌گیرند و از سوی دیگر باید در نظر داشت که حضور در راه قرآن بر حسب بخت و اقبال نبوده بلکه اهالی قرآن بر حسب اجازه خداوند متعال قدم در این راه گذاشته‌اند که این اجری بزرگ و عظیم دارد.

ترویج قرآن با اخلاق قرآنی

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با بیان اینکه آموزش قرآن و تربیت قرآنیان در سطح جامعه، یک نعمت بزرگ محسوب می‌شود که باید قدردان آن باشیم، ابراز کرد: خداوند با اعطای قرآن به برخی انسان‌ها، همه چیز را در عالم به آنان اعطا کرده است و در روایتی آمده که اگر کسی که با قرآن مأنوس است، چیزی بهتر از قرآن در نزد کسی دیگر یافت، به واقع ظلم به قرآن کرده است لذا باید قدردان این جایگاه و منزلت باشیم و با نوع رفتارمان تأثیرات قرآن را در خودمان نشان دهیم تا مردم مشاهده کنند که اساتید قرآنی چه تأثیری از کلام الله گرفته‌اند.

قره شیخلو با تاکید بر اینکه اسلام با اخلاق پیامبر (ص) در جزیره العرب رشد کرد و نه با شمشیر و ثروت، بیان داشت: وقتی از همسر نبی مکرم اسلام (ص) پرسیدند که اخلاق پیامبر (ص) چگونه است فرمودند، خلق ایشان عین قرآن است لذا ایشان تمام دستورات الهی و قرآنی در وجودشان نهادینه شده است لذا این بود که مردم آن زمان را جذب پیامبر (ص) کرد تا سبب رشد اسلام شد در نتیجه باید قدردان تأثیر قرآن در وجودمان باشیم.

کد خبر 4606026

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha