۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۲۳:۳۵

با معرفی برگزیدگان؛

هشتمین جشنواره سراسری فیلم کوتاه و عکس دانشجویان کشور پایان یافت

هشتمین جشنواره سراسری فیلم کوتاه و عکس دانشجویان کشور پایان یافت

شیراز- هشتمین دوره جشنواره سراسری فیلم کوتاه و عکس دانشجویان کشور با معرفی نفرات برتر شامگاه چهارشنبه در دانشگاه شیراز به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرنگار مهر، معاون پیشگیری و فرهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری در ابتدای این مراسم که در تالار حکمت دانشگاه شیراز برگزار شد به گردش مالی مواد مخدر در جهان اشاره کرد و گفت: بر اساس آمار جهانی بالغ بر ۶۰۰ میلیارد دلار گردش مالی تجارت سیاه مواد مخدر در سطح جهان بوده است.

سعید منتظر المهدی افزود: جمهوری اسلامی ایران در راه مبارزه با تولید و قاچاق مواد مخدر بالغ بر ۴ هزار شهید را تقدیم کرده است.

وی با بیان اینکه نخستین ایستگاه پیشگیری از مصرف مواد مخدر، خانواده سپس مدرسه و بعد جامعه است، بر ضرورت افزایش تاب آوری افراد جامعه در مقابل آسیب‌های اجتماعی به خصوص اعتیاد تاکید کرد.

منتظرالمهدی ابراز کرد: بخش عمده‌ای از تلاش‌ها و برنامه ریزی ها باید به کمک افزایش تاب آوری افراد در معرض خطر و همچنین از بین بردن زمینه‌های گرایش و مصرف مواد مخدر معطوف شود.

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری با اشاره به این که هر معتاد سالانه به طور متوسط یک میلیون سلول فعال مغزی خود را از دست می‌دهد، ادامه داد: نکته قابل تأمل این است که افزون بر یک میلیارد سلول مغزی در انسان وجود دارد اما از این میان مقدار کمی فعال هستند و چنین حجم عظیمی از نابودی سلول‌های فعال مغزی آسیب‌های جدی را برای افراد معتاد در پی دارد.

منتظرالمهدی در ادامه سخنان خود فیلم و سینما را به عنوان یکی از ابزارهای مهم در پیشگیری از اعتیاد مورد اشاره قرار داد و خاطر نشان کرد: فیلم و سینما می‌تواند با دو وجه سرگرم سازی و وجه انگیزشی پیام‌های مورد نظر را به جامعه هدف انتقال دهد.

وی با بیان این که فیلم و سینما می‌تواند با به کار گرفتن ضمیر ناخودآگاه افراد، زمینه تغییر رفتار را در آنها به وجود بیاورد، گفت: با توجه به این که مردم کمتر زمان خود را به تماشای فیلم‌های بلند اختصاص می‌دهند، هنر ما در این است که در کوتاه‌ترین زمان ممکن و در قالب فیلم‌های چند دقیقه‌ای پیام مورد نظر را به مخاطب برسانیم و زمینه تغییر رفتار را در او فراهم کنیم.

در ادامه این مراسم معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر توجه به ایمن سازی و مقاوم سازی جامعه در برابر آسیب‌های اجتماعی تاکید کرد.

به گفته غفاری، این آگاه سازی قطعاً از طریق سینما، فیلم و عکس امکان پذیر است.

وی به مسئولیت اجتماعی افراد جامعه نسبت به یکدیگر، مخاطب تولیدات هنری و سینمایی را همه جامعه اشاره کرد و افزود: مسئولیت اجتماعی یکی از مباحث اساسی در برنامه ریزی و سیاستگذاری‌های توسعه‌ای است که باید مورد توجه قرار گیرد.

غفاری با تاکید بر این که سنگ بنای توسعه را باید در سلامت اجتماعی جست و جو کرد، ادامه داد: تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد هر چقدر میزان مشارکت فرهنگی دانشجویان بیشتر باشد امکان کاهش آسیب‌های اجتماعی در مراکز علمی کاهش می‌یابد.

غفاری با اشاره به برگزاری جشنواره دانشجویی فیلم کوتاه و عکس امید بیان کرد: تضارب آرا و انتقال تجربه‌های فنی و حرفه‌ای در این جشنواره فرصت مناسبی برای توسعه فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی دانشجویان است.

همچنین در این مراسم از دکتر احمد الستی به عنوان پیشکسوت و داور جشنواره تجلیل و نفرات برگزیده در ۳ بخش فیلم، فیلمنامه و عکس معرفی شدند که

براساس رأی هیأت داوران بخش عکس را متشکل از دکتر محمد خدادادی، دکتر محمد مهدی رحیمیان، دکتر معین نژاد و ساعد نیک ذات، در بخش ویژه آسیب‌های اجتماعی حمید شاه بدی، شاهو احمدی و مهدی اصفهانی به ترتیب اول تا سوم شدند؛ در بخش آزاد؛ زهرا حیدری نفر اول، مهرداد فتحی نفر دوم، کیوان جعفری نفر سوم و پرویز گلی زاده به عنوان شایسته تقدیر معرفی شدند.

این در حالیست که در بخش آزاد جشنواره نیز رتبه اول تا سوم به ترتیب به ساجد حق شناس، جواد رضایی و پژمان مولایی رسید؛ در این بخش مهرداد فتحی و مهزیار مهدی پورا نیز به عنوان شایسته تقدیر دست یافتند.

در ادامه داوران بخش فیلم نامه به شرح زیر معرفی شدند که بر اساس آن احمد الستی، پریناز ایزدیار، هومن به منش، محمد آفریده و نرگس آبیار به عنوان داوران این بخش معرفی شدند.

بر اساس نظر داوران، لوح تقدیر و تندیس جشنواره به فیلم نامه «بوم سفید» اثر حامد طالبیان رسید. همچنین در بخش فیلم ۱۰۰ ثانیه لوح تقدیر به فیلم «جادوی عشق» به کارگردانی جعفر صیادی اهدا شد.

در این بخش فیلم‌های «گم شده» به کارگردانی آرمین محمدپور، «چرخ دنده‌های کاغذی» به کارگردانی سمیرا حضرتیان و «جادوی عشق» به کارگردانی جعفر صیادی به عنوان کاندیدا معرفی شده بودند.

همچنین در بخش پویانمایی و انیمیشن لوح تقدیر و تندیس جشنواره به فیلم «پریوش» به کارگردانی آمنه منشی زاده اهدا شد.

در بخش تجربی نیز دو فیلم «بالین» به کارگردانی احسان شادمانی و «آرکهام» به کارگردانی مهدی شمعی کاندیدا شدند که بر اساس نظر داوران لوح تقدیر و تندیس جشنواره به احسان شادمانی رسید.

بخش مستند جشنواره نیز با ۵ نامزد به مرحله نهایی رسید که شامل «لاله» به کارگردانی فریدون عربی، «پرنده آزادی» به کارگردانی فرهاد هاجری، «نازگل» به کارگردانی محمد رضا دهستانی، «خانم ف» به کارگردانی صادق سوری و «بی گدار» به کارگردانی علیرضا دهقان می‌شد که در نهایت لوح تقدیر و تندیس جشنواره به فیلم لاله به کارگردانی فریدون عربی رسید.

همچنین لوح تقدیر بهترین پژوهش مستند به علیرضا دهقان برای فیلم بی گدار اهدا شد. هیأت داوران همچنین فیلم‌های آرزوی گم شده به کارگردانی اعظم مرادی، چرخ به کارگردانی فرید حاجی و زحل به کارگردانی نسرین محمدپور را به عنوان کاندیدای بخش ویژه اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی معرفی کرد که در نهایت لوح تقدیر و تندیس جشنواره به

اعظم مرادی برای کارگردانی فیلم آرزوی گم شده رسید.

معرفی نامزدهای بهترین فیلمبرداری از دیگر بخش‌های آئین اختتامیه جشنواره فیلم و عکس دانشجویی امید بود که بر مبنای آن فیلم‌های تشریح (حامد حسینی سنگری)، لاله (فریدون عربی)، نازگل (سعید طاهری و احسان استاد محمدی)، بالین (امین باقری) و زحل (رامین راستجو) به عنوان کاندیدا معرفی شدند و حامد حسینی برای فیلمبرداری فیلم تشریح موفق شد لوح تقدیر و تندیس جشنواره را از آن خود نماید.

در این بخش فریدون عربی به خاطر فیلمبرداری فیلم لاله شایسته تقدیر شناخته شد.

در بخش تدوین نیز عماد خدابخش برای فیلم تشریح، پویان شعله ور برای فیلم مثل بچه آدم، احسان شادمانی برای فیلم بالین، امیرحسین شاکری برای فیلم آتو و رضا بلالی برای فیلم لاله به عنوان نامزد معرفی شدند و از میان آنها عماد خدابخش لوح تقدیر و تندیس بهترین تدوین را دریافت کرد.

اما در ادامه علیرضا ثانی فر برای فیلم تشریح به عنوان بهترین بازیگر مرد جشنواره معرفی شد و لوح تقدیر و تندیس جشنواره را دریافت کرد. او در این مرحله با نیما خیرآبادی بازیگر فیلم چرخ، کیوان پرمر برای فیلم چوب‌ها، امیر ستاری برای فیلم آتو و یزدان کوکبی صبا برای فیلم مثل بچه آدم رقابت کرد. همچنین شادی کرم رودی برای فیلم مثل بچه آدم به عنوان بهترین بازیگر زن جشنواره انتخاب شد، این در حالی است که هیأت داوران ماهرخ رفیع زاده برای فیلم سازاق، شهرزاد علی محمدی برای فیلم رهن، فروش و اجاره و همچنین گلنار عابدی و شادی کرم رودی را برای فیلم مثل بچه آدم به عنوان کاندیدا معرفی کرده بود.

در این بخش شهرزاد علی محمدی به عنوان بازیگر شایسته تقدیر معرفی شد.

در ادامه این مراسم نامزدهای بهترین فیلم نامه معرفی شدند که بر مبنای آن سعید جعفری و حمیدرضا ارجمندی برای فیلم آقای خواب، محمدرضا امین آبادی و امیرحسین شاکری برای فیلم آتو، نوید زارع برای فیلم همسایه، آرین وزیر دفتری برای فیلم مثل بچه آدم و سیاوش شهابی برای فیلم تشریح نامزد بودند. در نهایت لوح تقدیر و تندیس جشنواره به آرین وزیردفتری برای فیلم مثل بچه آدم رسید.

آرین وزیردفتری همچنین توانست نام خود را به عنوان بهترین کارگردان جشنواره ثبت کند. او دراین بخش با سیاوش شهابی برای فیلم تشریح، محمدرضا علی آبادی و امیرحسین شاکری برای فیلم آتو، علیرضا سلمان پور برای فیلم سازاق و نوید زارع برای فیلم همسایه رقابت کرد.

از دیگر بخش‌های این جشنواره معرفی بهترین فیلم داستانی بود که در رقابت ۳ فیلم آتو، تشریح و مثل بچه آدم، فیلم تشریح به کارگردانی سیاوش شهابی به عنوان بهترین فیلم داستانی انتخاب شد. این در حالی بود که جایزه ویژه هیأت داوران در بخش فیلمبرداری به سینا کرمانی زاده برای فیلم مثل بچه آدم و در بخش کارگردانی به امیرحسین شاکری و محمدرضا امین آبادی برای فیلم آتو اهدا شد.

به گزارش خبرنگار مهر، جشنواره فیلم و عکس امید با هدف شناسایی و معرفی استعدادهای برتر در زمینه فیلم کوتاه، فیلم نامه و عکس و همچنین استفاده از ظرفیت هنر در بیان آسیب‌های اجتماعی و پیشگیری از سو مصرف مواد مخدر به مدت ۳ روز برگزار شد.

کد خبر 4606107

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha