خبرگزاری مهر، گروه استانها: این روزها بوی عاشقی در کوچه پس کوچههای بیرجند پیچیده است… شمیمی که از شبستانهای مساجد نشأت میگیرد و شهروندان را به یک ماه دلدادگی فرا میخواند. این روزها فرشتگان رایحه بهشت را در هوای مه آلود میپراکنند تا فرا رسیدن ماه مبارک رمضان را بشارت دهند.
این روزها خورشید نظاره گر عاشقانههای افرادی است که محافل دعا، مساجد و شبستانها را غبار روبی میکنند تا مراسم استقبال از رمضان مهیا شود.
هر کس به اندازه سهم خودش گام بر میدارد. یکی فرش میشوید، دیگری غبار از پنجرهها می زداید. کوچک ترها هم کتابخانه مساجد را دستی می کشند تا روزه داران در انتخاب کتب ادعیه سر درگم نشوند.
به راستی که چه زیبا سرود عاشقی سر دادهاند. چه خالصانه جارو بر زمین می کشند تا هر قدم شأن، پلی برایشان در بهشت بسازد.
آری این روزها روانه هر مسجد که شوی عروج ملکوت بر بین زمینیان را به خوبی احساس میکنی چرا که خشت خشت دیوارههای مساجد عطر بهشت را در مشام زنده میکند.
به سراغ مسجد علی ابن ابی طالب (ع) میرویم تا از عاشقانههای افرادی بگوییم که قرارشان از ساعت ۷ صبح آغاز شده است. هر کسی به کاری مشغول است. همه حضور دارند… از بانویی جوان تا کودکی که با دستان کودکانهاش جارو میکشد.
ای که دستت میرسد، کاری بکن...
آن سوتر مادری چادر رنگی بر سر کشیده و به خیاطی مشغول است. گردی صورتش از لا به لای چارقد سفید رنگش نمایان است. چشمش به من میافتد با گفتن «مادر سوزنم را نخ میکنی؟» سرکلام مان باز میشود.
خودش را سیده کبری حسینی معرفی میکند. بنا به گفته خودش از زمانی که به این محل آمده با چهار ستون مسجد انس گرفته است. میگوید عطر مسجد بوی عطر شهدا را به مشامش مهمان میکند.
صلواتی نثار روح شهدا میکند و به نیت دختر مریضش پارچه از پشت سر هم کوک میزند. در پی هر رفت و آمد سوزن نجوایی میکند. علت کارش را جویا میشوم. اندکی به چشمانش استراحت میدهد و میگوید: هر ساله نزدیک به ماههایی مانند رمضان، مسجد رنگ و بوی دیگری میگیرد.
این بانوی ۶۰ ساله با بیان اینکه غبار روبی مسجد در هر ایام و زمانی ثواب زیادی دارد، میافزاید: من هم به نوبه خودم پارچهای که روی آن دعای ماه رمضان نوشته شده را سر دوز میکنم.
وی با بیان اینکه هر قدم که در این دنیا برداریم، ذخیره آخرتمان میشود، افزود: بنا بر شعر معروفی که میگوید ای که دستت میرسد کاری بکن….
به استقبال رمضان میرویم
دختر جوانی مشغول جارو کشیدن است. با لبخند گرمی سوالهایم را پاسخ میدهد. از هدف و نیتش میگوید: غبار روبی از مساجد و اماکن مقدس نه تنها ثواب اخروی دارد بلکه گره گشای بسیاری از مشکلات است.
زهرا احمدی با بیان اینکه از یک هفته قبل غبار روبی مسجد را آغاز کردهایم، افزود: اینجا هر کس به هر اندازه که میتواند، کار میکند و هیچ کاری برایشان سختی ندارد.
وی با بیان اینکه با غبار روبی از مسجد به استقبال رمضان میرویم، افزود: امیدوارم روزی برسد که در کربلا حرم امام حسین (ع) را جارو بکشم.
بغض راه نفسهایش را سد کرده و میگوید: خیلی از افراد حاضر از همین غبار روبی ها حاجت گرفتهاند و از خدا میخواهم تمام حاجتمندان را حاجت روا کند.
مشق زندگی در مساجد
بانویی کودک خردسالش را با چند اسباب بازی سرگرم میکند تا بتواند پنجرهها را غبار روبی کند. هم کلام شدن با وی احساس خوشایندی را در وجودم پراکنده میکند چراکه لبخندهای گرمی بر لب دارد و چشمانی سراسر از محبت به کودک و اطرافیانش مینگرد.
خودش را سمیرا عیسایی معرفی میکند و میگوید: غبار روبی مسجد تنها به پاکیزه کردن محدود نمیشود بلکه در حاشیه این مراسم، تمرین بندگی میکنیم و درسهای زیادی را از دیگران میآموزیم.
وی ادامه میدهد: در حاشیه غبار روبی ها درسهایی مانند ایثار، ازخود گذشتگی، معرفت و محبت میآموزیم.
برنامههای رمضان در دو هزار مسجد
مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان کرد: هر ساله در آستانه ماه مبارک رمضان مساجد استان آماده میزبانی از ماه ضیافت الهی میشوند.
حجت الاسلام روح الله نوری از فعالیت بیش از ۷۰۰ مسجد در خراسان جنوبی خبر داد و افزود: در ایام ماه مبارک رمضان قریب به دو هزار مسجد شهری و روستایی استان و روستاهایی که دارای روحانی هستند، فعال خواهد بود.
وی با بیان اینکه همه ساله از ۲۰ تا ۲۹ ماه شعبان به عنوان دهه غبارروبی و تعظیم و تکریم مساجد نامگذاری شده است، گفت: مردم خراسان جنوبی هم به صورت خودجوش به غبارروبی مساجد میپردازند.
حجت الاسلام نوری با بیان اینکه باید حضور هرچه بیشتر جوانان در مساجد مهیا شود، افزود: از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون مساجد در کشور رشد خوبی داشتند ولی امروز مطالبات در سطح مساجد زیاد است.
تمامی مساجد غبار روبی میشوند
مسئول امور مساجد سازمان تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی هم در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان کرد: تمامی مساجد روستایی و شهری استان در آستانه ماه مبارک رمضان غبار روبی میشوند.
حجت الاسلام ابوالفضل صادقی خواه بیان کرد: همچنین ۳۰ مسجد به طور نمادین با حضور مسئولان غبار روبی میشوند.
وی با اشاره به فضیلتهای غبار روبی مساجد بیان کرد: خداوند در آیه ۱۲۵ سوره مبارکه «بقره» میفرماید «ما از ابراهیم و اسماعیل پیمان گرفتیم که خانه خدا را برای حضور مردم و کسانی که میخواهند در مساجد به اعتکاف و عبادت بپردازند، پاک سازی کنند».
حجت الاسلام صادقی خواه بیان کرد: فلسفه غبار روبی تنها جارو کشیدن فرشها، پاک کردن شیشه پنجرهها و غبار زدایی از لب طاقچهها نیست بلکه عطوفت و مهربانی در این سنت حسنه جریان دارد.
وی ادامه داد: این سنت حسنه قرآنی و اسلامی میتواند مردم را برای حضور پرشور و تقویت و همراهی آنان با یکدیگر در این مکان مقدس به ویژه در ماه رمضان آماده کند.
نظر شما