به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم رونمایی و تحویل دهی چند دستگاه از دستاوردهای نیروی زمینی ارتش با حضور امیر دریادار سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش، امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی، فرماندهان و مسئولین در مرکز تولید، بهینه سازی و نو سازی شهید زرهرن نزاجا برگزار شد.
امیر دریادار حبیب الله سیاری در جمع فرماندهان، کارکنان و مسئولین این مرکز گفت: در تعریف قدرت گفته شده؛ برای رسیدن به اهداف هرچه قدرت بیشتر باشد، امکان دستیابی ممکنتر است. نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هر قدر قدرتمندتر باشد جایگاه و تأثیر گذاری آن در منطقه بیشتر خواهد بود.
معاون هماهنگ کننده ارتش با بیان اینکه نظام مقدس جمهوری اسلامی باید قدرتمند تر باشند تا ارزشهای خود را به نمایش بگذارد، تاکید کرد: امروز در این مرکز کارکنانی که توانسته اند با توانمندی دستاوردهای مهم دفاعی را تولید کنند، قدرت و ارزش کشور را در منطقه بسیار بالا برده اند.
امیر سیاری افزود؛ برابر فرمایشات حضرت امام ره، قدرت با ریختن پول ملت به جیب بیگانگان به دست نمیآید، باید با انگیزه کار کرد تا محصولاتی را که مورد نیاز است تولید کنیم.
وی تاکید کرد: قدرت با حضور جوانان مؤمن، مبتکر و خلاق مانند کارکنان صنایع شهید زرهرن که عاشقانه و با انگیزه کار کردند به دست میآید و ما با محصولاتی که در این مرکز تهیه و تولید شده است احساس قدرتمندی میکنیم.
امیر دریادار سیاری خاطرنشان کرد: امروز نهضت قطعه سازی و روی پای خود ایستادن در این مرکز به منصه ظهور در آمده است.
سامانههایی که صبح امروز در مجتمع صنایع شهید زرهرن نزاجا رونمایی شد عبارتند از:
سامانه هدایت لیزری
سامانه هدایت لیزری که قابلیت هدایت موشکهای لیزری تا برد ۵، ۵ کیلومتر را دارد، به موشکهای لیزری متصل میشود و قابلیت شلیک انواع موشکهای لیزری کدگذاری شده آن هم با تحرک پذیری بالا را دارد. سامانه هدایت لیزری قابلیت نصب بر روی خودروهای شنی دار (تانک)، پهپاد و بالگرد را دارد.
دوربین فوق بلند
سامانه دوربین فوق بلند جهت رصد فاصلههای بسیار دور به ویژه در نقاط مرزی طراحی شده است. این سامانه میتواند یک انسان را از فاصله ۱۵ کیلومتری و یک خودرو را از فاصله ۲۰ کیلومتری ۱۵۰ برابر بزرگنمایی و آشکارسازی کند. این بزرگنمایی و کیفیت تصویری میتواند کشف دشمن در عمق دوردست را به نیروهای نظامی اطلاع دهد. کیفیت تصویری سامانه دوربین فوق بلند ۴K است.
اپتیک توپ ۲۳ میلیمتری
اپتیک توپ ۲۳ میلی متری شامل یک دوربین دیجیتال با بزرگنمایی ۳۰ برابر است که توان درگیری توپ را به دو برابر افزایش میدهد. قبلاً برد رهگیری و توان تیراندازی توپ ۲۳ میلی متری دو کیلومتر بوده است که با نصب این سامانه به ۴ کیلومتر افزایش پیدا کرده است.
نیروگاه خورشیدی ۵ کیلوواتی
همچنین در این مراسم از نیروگاه خورشیدی سیار با توان خروجی ۵ کیلووات رونمایی شد.
این نیروگاه قابلیت کنترل از راه دور در مناطق عملیاتی و گزارش لحظه به لحظه عمل شارژ و نیز نحوه شارژ سلول توسط نورخورشید را اطلاع میدهد. این نیروگاه برق یک گردان را تأمین میکند و انرژی لازم برای راه اندازی سامانههای الکترونیکی، مخابراتی و تأمین روشنایی منطقهای که نیروهای نظامی حضور دارند هم تأمین میشود.
استوانه آببندی تانک چیفتن
دستاورد بعدی استوانه آببندی تانک چیفتن است حساسیت این قطعه به دلیل عملکرد آن در مجموعه تانک بوده و باعث امنیت جانی پرسنل میشود.
این قطعه در داخل تانک قرار میگیرد و باعث آببندی دقیق پشت لوله میشود و مانع خروج گاز و یا آتش حاصل از شلیک به داخل برجک میشود.
در عرصه نبرد با سوختن این استوانه تانک دیگر قادر به شلیک نیست اما اکنون متخصصان ارتش توانستند با ساخت این محصول تعداد شلیک را در هر بار تعویض استوانه افزایش دهند. این محصول به دلیل تحریم، صنایع دفاعی را با مشکل مواجه کرده بود که اکنون متخصصان نیروی زمینی ارتش قادر به ساخت آن شدند.
همچنین در مراسم امروز یک نمایشگاه از دستاوردهای شرکتهای دانش بنیان برپا شده بود که مهمترین دستاورد این نمایشگاه رونمایی از پهپاد فراز ۲۲۰ است که بومی شده مدل امریکایی آن به نام ایروساند است.
پهپاد ۲۲۰ قابلیت گشت زنی تا شعاع عملیاتی ۱۰۰ کیلومتر و حمل ۲۰ کیلو محموله شناسایی دید شبانه و روزانه دارد. این پهپاد تداوم پروازی بیش از ۸ ساعت و امکان برخاست از روی خودرو را دارد.
همچنین در مراسم امروز انواع تانکها و توپهای بهینه شده با سیستمهای جدید، بروز و موردنیاز، تحویل یگانهای ارتش شد.
نظر شما